![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hello people! dobrze im ze względu na moje nowe otrzymywać Q6600 i jutro będę myślał po z góry za pomoc. prawo i potrzebujesz pomocy z następujących rzeczy. 1)Taktowania pamięci - Z jakiegoś powodu, kiedy miałem mojego e6300 na 2.8Ghz i może uruchomić tylko ten baran mam teraz na 6-6-6-18 lub jeśli zmiana to znaczy 5-5-5-15 lub 5-5-5 -- 18 i ponownie, i would get no wyświetlać na monitorze i musiałem zresetować WOR być w stanie uruchomić ponownie. I plan do overclockingu może 3,2-3.4Ghz, gdy im szczęście, mojej pamięci, która jest związana poniżej może potrwać do 2.1v-2.2v http://www.overclockers.co.uk/showpr...20 (OCZ2G8004GK) 2)Napięcie dla procesora i pamięci - Teraz iknow różnych dla każdego systemu, niektóre mogą wymagać więcej niż inni, ale napięcie jakie napięcie będzie Pan polecić i ustawić Q6600 i moje barana, aby dostać się do 3Ghz stabilne dla młodych? 3)Czy coś jeszcze powinienem wiedzieć? tks ludzi moje specyfikacją Cytat:
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Brzmi jak wiesz co robisz, pamiętaj tylko, aby podkreślić, badania, aby potwierdzić to stabilne.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Wystarczy się naprawdę działa powoli. Dla RAM ustawić go do właściwego napięcia i ręcznie ustawić czas jak producent zaproponował. Następnie ustaw dzielnik RAM i dostać clocking! Kiedy pada, daje mu więcej napięcia i nadal:) Jeśli okaże się, musisz zwiększyć szybkość pamięci RAM, aby uzyskać wyższe FSB następnie podniesienia jej powiedzieć 20Mhz i zobaczyć, jak to odpowiada. Jeśli zacznie upaść, to może dać mu kreskę więcej napięcia, ale upewnij się, że ma dużo powietrza wokół niego. Fried RAM nie zapach dobre. Zaufaj mi:) Można także zobaczyć, jak szybko można uzyskać RAM zanim zaczniesz tylko obniżenie RAM Divider. Wtedy wiesz, co możesz cel.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Serverguy dokładnie tak, jak powiedziałem, nie jestem ekspertem OCing jednak mam zrobione na komputerze pomyślnie, a większość jest proces nauki, tak długo, jak długo musisz przeczytać przewodnik lub 2, i znać ogólne pojęcie , a nie na oślep, to powinno być dobrze.
|