rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Nazwa płyty głównej te składniki

Reply

Narzędzia wątku
Old 8. maja 2009, 09:12
Nowe państwa grupy

Mam starą płytę główną. Mam trudności w identyfikacji elementów w płytach głównych. Proszę wskazać elementy w płytach głównych, które mam marked.I nad wysłaniem obraz płyty głównej wraz z oznaczeniami. Proszę mi pomóc.
Dołączone Miniatury
Name These Motherboard Components-motherboard.jpg  
Old 8. maja 2009, 09:41
Grupa dawcy

Czy można odczytać w dowolnym miejscu, co z niej marka i model jest?

Będzie wówczas o wiele łatwiej nam powiedzieć, co ona.

Jeśli tak nie jest / jak to jest Ja dokonuję moich najlepszych na zdjęcie wysłane. Trudno powiedzieć choć ze względu na jakość obrazu i nie jestem zbyt pewny na orientację ..

@ Wszelkie inne potencjalne responder --
Nic złego wizerunku, mam to zapisane na pulpicie, zupełnie legit.

(Średnia nie szkodzić przez Manoj Kumar, jej tylko, że niektórzy ludzie zadają pytania i próbują się nas odwiedzić złośliwych witryn lub pobrać coś illegit).
Old 8. maja 2009, 09:53
Grupa dawcy

A = Kondensatory, są one mocowane do płyty głównej reklamy nie trzeba mieć anythingto zrobić z nich.
B = North Bridge / South Bridge Chipset, nie ma pewności, które zależy od orientacji / modelu.
C = Universal AGP Pro slots
D = może być zworki lub gniazda PCI-E (Ale naprawdę trudno powiedzieć, że jakość PIC)
E = sloty PCI
F = Wygląda jak I / O do połączenia z tyłu komputera (Pic jakości problem)
G = złącza USB i dyskietki (w prawo, a także poniżej - które nie zapytanie o - są złącza IDE)
H = *? Mniej niż 240 pin sloty pamięci RAM? * (Trudno powiedzieć ze względu na jakość pic ..)
I = 240 pin sloty pamięci RAM
J = Przeciwieństwo B
K = think it's just IC (pi ponownie jakości ..), ponownie jak kondensatory jest lutowany na Mobo, musi zrobić nic do niego.
L = CPU zatrzymywania nawias

That's what I think anyway.

Jakość obrazu sprawia, że bardzo trudno powiedzieć na niektóre z nich.
Old 8. maja 2009, 11:47
Moderator grupy

To wygląda bardzo podobnie jak kolegium przypisywania .. tak tutaj przychodzi speel:

Tutaj w komputer Juice, chętnie do promowania edukacji użytkowników, zwłaszcza tych bardziej interesujących i ambitnych obszarach. Jednak czujemy to niewłaściwe obchodzenie procesów uczenia się poprzez bezpośrednie wspieranie projektów i zadań o charakterze edukacyjnym. Uważamy, że odpowiedzi na te konkretne pytania nie pomogą ci dowiedzieć się tematu. Jednakże, jeśli masz kłopoty z pewnego tematu, członkowie tutaj chętnie i spróbować wyjaśnić zasady ci tak będziemy mogli odpowiedzieć na pytanie.

Również, że obraz jest zbyt mały, aby łatwo.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 8. maja 2009, 12:11
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by serverguy View Post
To wygląda bardzo podobnie jak kolegium przypisywania .. tak tutaj przychodzi speel:

Tutaj w komputer Juice, chętnie do promowania edukacji użytkowników, zwłaszcza tych bardziej interesujących i ambitnych obszarach. Jednak czujemy to niewłaściwe obchodzenie procesów uczenia się poprzez bezpośrednie wspieranie projektów i zadań o charakterze edukacyjnym. Uważamy, że odpowiedzi na te konkretne pytania nie pomogą ci dowiedzieć się tematu. Jednakże, jeśli masz kłopoty z pewnego tematu, członkowie tutaj chętnie i spróbować wyjaśnić zasady ci tak będziemy mogli odpowiedzieć na pytanie.

Również, że obraz jest zbyt mały, aby łatwo.
Ach, tak, że nie krzyż, co moim zdaniem było ..

Ale moja odpowiedź może być niedokładne ponieważ obraz jest dość tandetny raz rozszerzonej do punktu, gdzie można zobaczyć wszystko.

Teraz można powiedzieć, że SG, słowo dokument oznaczony o powierzchni po stronie odpowiedzi .. Jakie są szanse, że ktoś zrobił dla nas, ponieważ jest to upload zdjęć, więc nie może w żaden typ

Tak należy zrobić pracę samodzielnie.

Jeśli jednak wróci, i mają trudności, będę gotów udzielić zdjęcia powiedzieć, co różne szczeliny wyglądać, albo wyjaśnić, co nie co.

Ale jeśli to zadanie nie ogólne zdziwienie, nawet jeśli zrobił dostać ono wszystkie prawa z tego mały obrazek, odpowiedzi takie jak "kondensatory" zostanie sposób ogólnikowy przekazać.
Old 9 maja 2009, 08:44
Nowe państwa grupy

Co to jest i K?
Old 9 maja 2009, 13:32
Grupa dawcy

Iść tu

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 9 maja 2009, 14:46
Grupa dawcy

Jesteś google kapitan phil lol. I never get what I'm looking for, i paznokci to martwy na everytime ...........
Old 9 maja 2009, 15:44
Grupa dawcy

Google jest wszystkim znajomym
Old 9 maja 2009, 20:30
Grupa dawcy

wow. że jedno jest ISA slot! wow thats stare. ale mój przyjaciel ma starszego jeden. sposób starszych. mógł powiedzieć coś u i muszę wiedzieć na temat starych komputerów.

My System: Góra Secrit

Procesor (y):
Core 2 Duo E8500 @ 4GHz OC
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P (P45)
Pamięć RAM:
mushkin 4GB DDR2 1066MHz
Karta graficzna (y):
GTX280
Karta dźwiękowa:
pokładowej (przynajmniej na razie)
Hard Drive (s):
WD WD6401AALS 640GB
Optical Drive (s):
Kliknij na link w podpisaniu więcej
Case / PSU:
Corsair CMPSU-750TX (750 WATT)
Chłodzenie:
XIGMATEK HDT-S1283 120mm Rifle
Sieć / Internet:
DSL średnich
Monitor (y):
30 cali 2650x1600 (i tak szybko)
Operating System (-y):
XP Home
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.