rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Trzeba kupować Porady Składniki potrzebne.

Reply

Narzędzia wątku
Old 29 grudnia 2007, 13:28
Członek grupy

Cześć,

Im będzie budować silną Gaming Rig.

Mam około 1000 funtów budżet i mam około £ 800 do procesora Mobo Ram, GPU i karta dźwiękowa.

Potrzebujesz porady na temat ich

wiwaty,
Old 29 grudnia 2007, 13:34
Grupa dawcy

Wyglądasz się w tym samym położeniu jak ja
Dostaję / już
Intel Core 2 Quad Q6600, że ja wola podkręcania - 160
EVGA / XFX 780i SLI (tak, możesz mieć SLI i Tri SLI jeśli chcesz) - 200
wszelkie goord RAM około 200 do 4 koncert
GTX goeforce nvidea 768MB karta graficzna - 300
Razem = 850

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 29 grudzień 2007, 17:10
Grupa dawcy

Tylko dostać GTX czy gry w 1920x1200. Jeśli mniej 8800GT będzie obecny Ci wyszło. Również wiele tańsze, jak w prawie połowę ceny i może gra w 1920x1200 tylko nie tak dobrze jak GTX, ale zawsze można po prostu włączyć kilka ustawień szczegółowo w dół lub wyłączyć AA dla tych dodatkowych kilku fps.

Pójdę nosey dla spec teraz.

Zgadzam się z Cewy na czterordzeniowym, ale nie będą widoczne korzyści w grach tylko jeszcze tak wielu nie są kodowane korzystać quad.

Jeśli chcesz się na wydajności procesora i teraz to musi być podwójne, a to ma być E6850.

Zarówno ona jak i czterordzeniowych wyceniane są ściśle ze E6850 jest około £ 20 więcej.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 29 grudzień 2007, 17:30
Grupa dawcy

tak quad będzie pochodzić bardziej przydatne później?
Old 29 grudnia 2007, 17:34
Grupa dawcy

Tak. Niewielu (znam 3, ale może być kilka) są jeszcze.

Ale będą one gwarantowane.

Minęło około 2 lat do gier programistów do korzystania z DUALS, to tylko naprawdę zdejmuje się w znaczny sposób od Conroe został zwolniony. Teraz producent procesorów nie toczą "wojny MHz", ale już teraz będzie bardziej wydajnej architektury procesora i więcej na jednym układzie tych samych twórców tak naprawdę nie ma wyboru, jak oni chcą zwiększyć atrakcyjność gry. Co sądzisz dyski poprawy GPU?

-Kanoakavirus
Old 29 grudnia 2007, 17:37
Grupa dawcy

"Co sądzisz dyski poprawy GPU?

Meksykanie?
Old 29 grudzień 2007, 17:41
Grupa dawcy

Czy to sarkazm Cewy?

-Kanoakavirus
Old 29 grudzień 2007, 17:44
Grupa dawcy

no lol to losowe komentarz przedstawiający fakt, że wiele foerign krajów coraz przemysłowych z powodu przyjmowania pracowników z niższym wynagrodzeniem

^ ^ That wasnt obrazić albo ... tylko niektóre z moich suchych humor
Old 30 grudnia 2007, 08:34
Członek grupy

Alex może uda mi się odpowiedzieć na pytanie mi się Idiot.

Weź na przykład Crysis
Jego Minimalne wymagania 2.8Ghz i Core 2 Duo zrobi ładnie z jego 2x3.0Ghz Ale (heres mnie jest noob) Czy Quad go uruchomić, ponieważ jest 4x 2.4Ghz?

Wiwaty,
Old 30 grudnia 2007, 11:19
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by banjo7 View Post
Alex może uda mi się odpowiedzieć na pytanie mi się Idiot.

Weź na przykład Crysis
Jego Minimalne wymagania 2.8Ghz i Core 2 Duo zrobi ładnie z jego 2x3.0Ghz Ale (heres mnie jest noob) Czy Quad go uruchomić, ponieważ jest 4x 2.4Ghz?

Wiwaty,
Hi Banjo. Tylko dlatego, że nie wiesz, co nie pozwala się idiota, po prostu nie wiem.

Min widowisko oparte są na P4 2.8GHz. E6300 (1,83 GHz) ma więcej waleczność gry niż ta CPU ze względu na jego lepszą jakością architektury rundy;, za to, jak sądzę, 4 mniej zamieszkania etapy budowy rurociągu.

Twórcy gier dają minimalne widowisko oparte na absolutne minimum potrzebne do uruchomienia gry bez błędów, w ten sposób sztucznie zwiększając rynku sprzedaży. To jest niemoralne, ale prawnej, ponieważ nie bierze pod uwagę klatek, aa, czy ustawienia szczegółowe.

Rozdzielczość monitora gra w dużym stopniu, jak również wszelkich gier działa. Większy ekran monitora ma więcej pikseli. Im więcej pikseli tym trudniej GPU (oraz w mniejszym stopniu, cpu) musi pracować.

-Kanoakavirus
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.