rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Potrzebujesz pomocy Reattaching Radiator do Mobo

Reply

Narzędzia wątku
Old 19 marca 2009, 18:06
Nowe państwa grupy

Default Potrzebujesz pomocy Reattaching Radiator do Mobo

Mój komputer zamykania więc otworzył je znaleźć Radiator posiedzenia w sprawie graficzna. Obecnie istnieją cztery haki dołączony do każdego rogu płyty głównej, gdzie siedzi, ale Radiator Mam tylko dwa "broń" na Heatsink, ale wygląda na to, jak to miało być tak nie jestem zaniepokojony tym. Mój problem polega na tym, że jeden z haczyków brakuje i nie uznał za luźne w dowolnym przypadku.

Nie mogę pozwolić sobie na moim komputerze tylko wziąć do warsztatu i je naprawić so I'm hoping znaleźć opcję, że mogę zrobić sam. I to już zrobione badania i niektóre z What I've read so far, it's my zrozumienia, że Arctic 5 termiczne samoprzylepne pomoże mi "na stałe" ustawić Radiator z powrotem na pokładzie. I'm doprowadził także, aby sądzić, że broń i haki, na Mobo i Heatsink odpowiednio zamknąć obwód, który pozwala na załadowanie systemu PC. Jeśli ten obwód nie jest zamknięty, wówczas komputer nie uruchamia się do ochrony przed przegrzaniem. Jestem całkowicie błędna o tym?

Jak bym go o próbując znaleźć zastępstwo haka? mogę spróbować czegoś rig czy musi być dokładnie to samo? Jeśli tak, to będę mógł wyskoczyć jeden z dwóch haków na pokładzie, że nie jestem w użyciu lub może po prostu, że obecny inny problem?

Jestem ogólnie myślenie, że mogę tylko nadzieję rig coś z hakiem, nawet zginanie ramienia na Radiator dotykać pokładzie łatwiejsze, a następnie użyć kleju Arctic zachować Radiator dołączony do zarządu.

Nie jestem amazing z komputerami, ale nie jestem leniwy i spędził już kilka godzin starając się znaleźć rozwiązanie mojego problemu. Nie mogę lutowia, ale mój ojciec może ewentualnie pomóc z tym, jeżeli jest to potrzebne. Poniżej podajemy kilka zdjęć, dzięki czemu można lepiej reprezentacji what I'm obliczu. I'm sorry za długi post, ale i'd really appreciate żadnego wglądu lub doradztwa z was może mnie.

Thank you in advance

PS: W mojej najlepszej wiedzy, o której mowa, jest płyta główna Intel Pentium 4 2.6GHz z 800MHz magistrali na i865G Na płytach.

Old 19 marca 2009, 20:33
Grupa dawcy

Default Potrzebujesz pomocy Reattaching Radiator do Mobo

Czy próbowali ponownie mocowania zlewu jeszcze ciepła, ale przy użyciu 1 i 4 klipy i stosowania nowych Tpaste?
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.