![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Witaj Jestem tu nowy więc proszę urodziła się ze mną. Mam Acer Aspire T180, że mam sporo zmodernizowane, tak, że jestem już wyświetlane Vista Ultimate bez problemów na wszystkich. Obecny system specyfikacje są następujące: 2GB RAM Corsair nVidia 8500GT 512 DDR2 GPU AMD 3400 + 16bit (1.81GHz) I kilka innych gwizdki i dzwonki itp. Co chciałbym wiedzieć, to: Czy jest możliwe dla mnie, aby uaktualnić mojego procesora na coś szybszego? Mam skontaktować Acer i informuje mnie, że Mobo jest zamówienie marka (niezależnie od tego może oznaczać)? Mam porównywana z Lavalys Everest Ultimate Edition & PC Wizard 2007 i jak powiedzieć to samo, które jest wymienione poniżej. Mam wszystko wklejany że mówi o Mobo. Czy jest tam ktoś, kto mógłby poinformować mnie, czy możliwe jest uaktualnienie mojego procesora z bardzo nielicznych szczegółów mam przewidziane poniżej proszę? Thank you in advance, jeśli możesz. BTW, mam bardzo ograniczoną wiedzę odnośnie tych kwestii, więc jeśli możesz pomóc, może Pan opisać go w idiot-dowód kontekście jak ja tylko, że gdy chodzi o tego typu rzeczy. LOL? Ponadto, jest to dla gniazda Socket AM2 (jeśli to pomaga)? Many thanks. Mick Motherboard Właściwości Motherboard ID 09/14/2006-MCP61M-AM-6A61KE11C-00 Nazwa płyty głównej Acer EM61PM/EM61SM Front Side Bus Properties Typ magistrali AMD Hammer Real Clock 200 MHz Skuteczne Zegar 200 MHz Zegar HyperTransport 800 MHz Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali Dual DDR2 SDRAM Szerokość magistrali 128-bit DRAM: FSB Ratio CPU / 7 Real Clock 258 MHz (DDR) Skuteczne Zegar 517 MHz Pasmo 8266 MB / s |
|
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| Cytat:
W Mobo szczegóły Ciebie wysłana patrzeć na mnie jak foxconn aromatyzującej do marki Acer, ale w smaku jest przez producenta. Wierzę (proszę zwrócić uwagę na dobór słów istnieje), biorąc pod uwagę jej jedno gniazdo AM2, twoja płyta będzie wspierać żadnej z gniazdem AM2 CPU's upto włącznie FX-74 dual-core. Ale zdecydowanie doradzamy skontaktowanie Acer, aby potwierdzić to tylko, aby się upewnić. Ponadto, jeśli zrobić upgrade do szybszego procesora można myśleć o innej HSF (Radiator i wentylator) dla procesora, ponieważ Sempron's run very cool i aktualnej HSF może nie być odpowiedni dla hotter uruchomiony procesora. Podczas kontaktu Acer sprawdzić PSU ocena z nimi i jeśli zajmie moc wymagania procesora zdecydujesz się jako Acer nas generycznych PSU's w swoich systemach i zwykle uruchamiane w pobliżu możliwość moc maksymalną w PSU może dostarczyć.
|
| |||
| |||
| Hi again Alex i dziękuję bardzo za dobre rady. Jak słusznie można powiedzieć, AMD procesor jest cool i bardzo trudno daje off ciepła na wszystkich GPU, ale to zupełnie inna sprawa i muszę zachować niewielki pulpit wentylator stoi z boku panelu otwory do przechowywania rzeczy cool (patrz szczegóły poniżej GPU ). Zapomniałem wspomnieć o moim ostatnim postem, że mam już zaktualizowany w PSU. Według Acer, Aspire T180 jest wyposażony w 250W PSU ale wzorce rzeczywiście powiedzieć swój 350w i niektóre inne chłopaki na innych forach już powiedziałem to samo. Mam 550w PSU jak było pozyskanie nowych GPU i wiedział, że trzeba o wiele więcej oomph w mocy departamentu, więc 550w powinien obsługiwać wszystko muszę jak ja nie tyle o gorącym graczem, ale cieszyć się gry i wtedy. Ale oczywiście, jeśli myślisz jeszcze wyższy PSU skorzystałyby mnie, ja zakupi jeden jak tylko mogę sobie. Acer jest beznadziejna, aby uzyskać odpowiedź, dlatego próbuję i zawsze korzystać z forum, jak Acer albo powiedzieć całości garnek z crap lub zwykle ignorują moje e-maile, a więc jest to bezcelowe mnie prośbą o szczegóły. I była zdania, choć mogę się mylić, że po kupnie nowego procesora, chodzi o prawidłowe Radiator i wentylator itp? Mój oficer prostu podwójnego gniazda Socket AM2 dla rdzenia £ 70 formularza PC World (jeden nieotwarte i zwrotu niewykorzystanych, stąd tanie ceny) i jego przyszli z Radiator i wentylator itp. Jednak nie jestem w tej sprawie niektórych tak będę urlopu że do Was, ekspertów, W nVidia 8500GT GPU, że mam była, niestety, a Dabs Wartość jeden (mam na Incap Bnft (przeszczep nerki), więc nie mógł sobie pozwolić na coś lepszego), a więc jest to oczywiście nic specjalnego. Bardzo małe rodzaju Bakalite Radiator (zupełnie bezużyteczne) i bardzo małych białych wentylatora. I była zdania, że te również mogą zostać zaktualizowane lepsze Heatsinks i wentylatory itp., choć tylko posiadających dwa sloty PCI, to musiałaby być bardzo wąski sprzętem jeśli to możliwe, aby zmienić heatsing i wentylator na GPU , choć nie jest dobrym 2 "-2,5" lukę pomiędzy PCIe GPU i pierwsze gniazda PCI, ale nie mają pojęcia, co foggiest się, aby móc zastąpić Radiator i wentylator, nawet jeśli to możliwe? Prosimy o usprawiedliwienie, jeśli jestem późno w odpowiedzi, ponieważ jestem tylko na dial-up w chwili, aż go z Talk Talk w 21 dni. Jeszcze raz dziękujemy za porady i przepraszam jej trochę długi post, ale nie jestem technicznie poglądach i zrobić; nie wiem, jak naprawdę wyjaśniają wszystko prawidłowo. Wiwaty! Mick. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
I wspomniał HSF na CPU, ponieważ możesz kupić wersje OEM CPU's (nie detalicznych zapakowane i bez zapasów HSF). Brzmi jak można dopasować podwójnej szerokości cooler na GPU od meaurements Ciebie cytowany powyżej. Ale zdjecia pozwoli mi lepiej determinacji. Można kupić po rynku HSF's dla GPU to, jeśli jesteś zainteresowany i że może mieć około nosey dla Ciebie, jeśli chcesz? Sugeruję, biorąc pod uwagę podstawowe spec od 8500 można zdecydowanie wykracza pasywne (bez wentylatora), które mogłyby obniżyć hałas, ale musisz godnej powietrza w całej sprawy na początku, a po drugie pokoju (jest to miejsce gdzie zdjecia również pomóc) . Nie przepraszam dotyczących odpowiedzi! Jesteśmy tu, aby pomóc, a my jesteśmy za odpowiadanie w sposób terminowy, a nie ciebie.
__________________ wysłuchane wow jest lepszym pigułki antykoncepcyjne, to nie żart Grałam RS za 2-3 lat i 2 tygodnie po zatrzymaniu Zgubiłem moje dziewictwo. -Kanoakavirus |
|
| |||
| |||
| Cześć Alex Ja wziąłem kilka fotek (naprawdę sporo), więc widać dokładnie, jakie ustawienie jest. Jednym z problemów. Jaki rozmiar zdjęcia i jak mogę je dla Ciebie na tym forum? Mick |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Zaczerpnięty z FAQ
Co to są załączniki? Administrator może zezwolić na korzystanie z funkcji zajęcia tego forum, które daje Ci możliwość dołączania plików niektórych typów na Twoje posty. Może to być zdjęcie, tekst dokumentu, a zip itp. Nie będzie ograniczenia co do rozmiaru pliku załączniki you make. Aby dołączyć plik do nowego stanowiska, po prostu kliknij na [Zarządzaj Załączniki] na dole po stronie składu i znajdź plik, który chcesz dołączyć z lokalnego dysku twardego. Po oddelegowania, obraz załączniki mogą być wyświetlane w postaci miniatur, w zależności od ustawień forum. Aby wyświetlić zawartość zajęcia (jeśli nie jest już wyświetlana) wystarczy kliknąć na link pliku, który jest wyświetlany obok ikonę załącznika. My System: #
|
|
| |||
| |||
| Cześć Alex Mam kilka fotek na lewo ImageShack, aby zajrzyj. http://profile.imageshack.us/user/MickY_G/ Niestety, są one wee bit na małym stronie, a niektóre są podwojone jak nie mają pojęcia, co foggiest piekła robiłem! Można jednak uzyskać pomysł, co mówimy o anyway. Obraz z GPU z papierosa ighter obok daje przybliżonej wielkości luki pomiędzy GPU i pierwsze gniazda PCI w którym mieści się modemu dial-up w chwili obecnej aż uzyskać z TalkTalk w ciągu następnych kilku tygodni. Odległość od GPU do pierwszej karty PCI jest tylko tad mniej niż wysokość zapalniczki. Ponadto, nie ma otworów wentylacyjnych w tej sprawie po stronie panelu, który jest przed ścianą, dlatego że jest to sposób mam ustawione i jest co najmniej dobry 4 inches miejsca z tyłu za sprawy, więc nie powinno być dużo wentylacji. Pulpit wentylatora pomaga również jako płaskie góry jest płaska i dostaje słońce na dachu każdego dnia, jeśli jest słonecznie, więc on naprawdę gorąco w moim mieszkaniu. Zapomniałem wspomnieć, że w ciągu następnych kilku tygodni, będę zakupu większej czarny, jasny panelami bocznymi ATX przypadku gier i wszystko w Acer przypadku zostanie położony na nowe sprawy, tak aby na pewno daje dużo więcej wentylację. Kiedyś użyć MSI nVidia GeForce 7300GT PCI-E i karty, które pasywne chłodzenie z largish Radiator. Jednak nie jestem zbyt zaniepokojeni hałasu pochodzącego z przypadku, więc jeśli masz zamiar mieć wokół nosa i czy istnieją jakieś chłodzenie modów, które mogą być używane z mojej obecnej GPU, a następnie I really dont mind, jeżeli jest to HSF na wszystkim, to przynajmniej mogę zobaczyć, że robi coś, przez sam fakt, że wentylator pracuje! Mam nadzieję, że to wszystko ma sens i jeszcze raz dziękuję. To zawsze miło wiedzieć, kto obecnie nie może być jedno, aby pomóc mniej wykształconych komputera niż inne. Blimey! To musi być jeden z najdłuższych w historii postów! Wiwaty! Mick. |
|
| |||
| |||
| Hey Micky. Tylko dzięki uprzejmości odpowiedzi naprawdę. Mam iść do pracy w momencie, wyciągając 15 godziny z powodu zmiany wszystkich powodzi w całym regionie, ale I'll be back, jak tylko mogę. Wiwaty.
__________________ wysłuchane wow jest lepszym pigułki antykoncepcyjne, to nie żart Grałam RS za 2-3 lat i 2 tygodnie po zatrzymaniu Zgubiłem moje dziewictwo. -Kanoakavirus |
|
| |||
| |||
| Musiała mrugać, aby wyświetlić zdjęcia fella:), ale w obecnej formie (w Twoim przypadku) nie ma dużo miejsca na nowe aa HSF zarówno dla GPU i CPU. W obecnej formie mogę znaleźć wtórnym HSF na 8500gt, ale I've pocztą elektroniczną Nvidia jak patrząc na otwory montażowe Podejrzewam jedną z obecnych Zalman serii (FS-V7, VF-700, VF-900) zmieści się. Może być złe, że choć w tak będę czekać do usłyszeć. Na modernizowanych HSF dla swojego nowego procesora (postanowiła what you're getting jeszcze?) Po prostu nie ma nic lepszego na wielkość kosztów / skuteczności podstawie niż Arctic Cooling Freezer 64.
|
| |||
| |||
| Cheers Alex! |