rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Nowy zarząd Matki i PC Problemy

Reply

Narzędzia wątku
Old 20 czerwiec 2009, 14:16
Nowe państwa grupy

Default Nowy zarząd Matki i PC Problemy

Hej wszystkim,
Mam tylko przyniósł nową płytę główną, pamięci RAM i procesor uaktualnić mojego życia starego Gigabyte GA-8SIML, który jest P4 3.00GHz i 2GB pamięci RAM.

Mam wniesiona:
4 GB pamięci RAM Corsair
Intel Pentium Dual Core E5200 2,5 GHz Socket 775
Gigabyte GA-G31M-S2L iG31 Socket 775 Onboard VGA 6 kanałów audio mATX Motherboard

Ja zachowałem moje dwa dyski twarde IDE jak nie chcesz stracić wszystkie moje programy i ustawienia, a jej wziąć do mnie 4 lata, aby je wszystkie.

Powiedziano mi, że byłoby to możliwe, jeśli ten przyniósł jak płyta główna z chipsetem pasuje mój stary.

Ale teraz, gdy rozruch systemu Windows, to po prostu dostaje do okna pasek ładowania, a następnie ponownie uruchamia i prowadzi ten pętli i ciągle.

Wszelkie pomysły na temat tego, jak go uruchomić Windows proszę?

Dzięki
Old 21 czerwca 2009, 00:36
Administrator Group

Samym chipsecie, czy też nie wiele sterowników płyty głównej będą różne.

Musisz spróbować uruchamiany w trybie awaryjnym, że nie uruchomić Windows naprawy przez uruchamianie masz dysk CD z systemem Windows.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 24 czerwca 2009, 02:22
Grupa dawcy

Ok, co staramy się zrobić, to uruchomić konfigurację sprzętu z twardego dysku, który nie jest podłączony, a więc jest to rzucania Master boot loader off. Co musisz zrobić, to podłączyć dysk twardy z podstawowych OS i nie ma sterowników załadowanych lub instaled, następnie podłączyć zarówno z dysków twardych zapisać wszystkie dane z niego i będziemy musieli formatu zarówno dyski i podjąć się BADANIA twardy z podstawowymi os i ponowna instalacja systemu operacyjnego na starym dyskach. Ale upewnij się, gdy podłączony jako niewolników można wykonać kopię zapasową wszystkich plików programu i inportant informacji.
Old 24 czerwca 2009, 02:43
Członek grupy

To dość drastyczne rozwiązanie; będzie uruchamiany poza XP CD i wybierając naprawę instalacji nie działa?
Old 24 czerwca 2009, 02:48
Grupa dawcy

Nie drastyczne mbon lol! to będzie jego rozwiązanie problemu oficer ten sposób wszystko będzie uruchomiony słodkie i tak, jak być powinno, spróbuj użyć XP na dysku, aby naprawić system operacyjny i nowe sterowniki instaling nadzieję, że działa.
Old 25 czerwiec 2009, 12:18
Grupa dawcy

I dont know if jestem czytania tego prawo, ale staramy się uruchomić dwa dyski IDE na nowym komputerze?

Pełna formacie rodzaju, że na Ciebie. Spróbuj jakiś sposób na uzyskanie wszystkich danych kopii zapasowej, a następnie w formacie dwa dyski IDE z XP Jeśli szukasz zainstalować Vista, a następnie spróbuj formatować dyski z XP, ponieważ daje możliwość pełnego formatowania dysków, Vista jest tylko jeden obraz , tak trzymać z xp, aby uzyskać pełen czystej formie.

Ive miał ten z XP następnie przed instalacją Vista nad nim. Gdy wyjechałem do obciążenia Vista do formatu, to wouldnt osiągnięcia ostatnich ładowanie becuse miałem wadliwego boot loader

My System: Fred

Procesor (y):
Q6600 G0@2.5GHz 1.088v
Płyta główna:
Asus P5B Premium Vista Edition
Pamięć RAM:
4 GB Corsair XMS2 DDR2 @ 280Mhz
Karta graficzna (y):
Nvidia Gainward GTX260 GoldenSample
Karta dźwiękowa:
Wkrótce:)
Hard Drive (s):
WD 250 GB 16MB
Optical Drive (s):
LG DVD RW SATA
Case / PSU:
CM Elite/OCZ780MXS
Chłodzenie:
Xigmatek Dark Knight
Sieć / Internet:
3.6Mb / s ADSL
Monitor (y):
Targa 19 "TFT Widescreen 16:9
Operating System (-y):
XP64Bit
Old 28 czerwiec 2009, 01:58
Grupa dawcy

Ive wyjaśnił sposób jest w stanie uzyskać danych z powrotem może pop, można użyć jednego z dwóch dysków do instalacji podstawowego systemu operacyjnego na jednej z nie ważne dane dotyczące całej następnie przeciągnij do tego dysku, a następnie zapisać go w formacie świeżego na obu dyskach .
Reply

Register

Zakładki