![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hej wszystkim, Mam tylko przyniósł nową płytę główną, pamięci RAM i procesor uaktualnić mojego życia starego Gigabyte GA-8SIML, który jest P4 3.00GHz i 2GB pamięci RAM. Mam wniesiona: 4 GB pamięci RAM Corsair Intel Pentium Dual Core E5200 2,5 GHz Socket 775 Gigabyte GA-G31M-S2L iG31 Socket 775 Onboard VGA 6 kanałów audio mATX Motherboard Ja zachowałem moje dwa dyski twarde IDE jak nie chcesz stracić wszystkie moje programy i ustawienia, a jej wziąć do mnie 4 lata, aby je wszystkie. Powiedziano mi, że byłoby to możliwe, jeśli ten przyniósł jak płyta główna z chipsetem pasuje mój stary. Ale teraz, gdy rozruch systemu Windows, to po prostu dostaje do okna pasek ładowania, a następnie ponownie uruchamia i prowadzi ten pętli i ciągle. Wszelkie pomysły na temat tego, jak go uruchomić Windows proszę? Dzięki |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Samym chipsecie, czy też nie wiele sterowników płyty głównej będą różne.
| |||
| |||
| Ok, co staramy się zrobić, to uruchomić konfigurację sprzętu z twardego dysku, który nie jest podłączony, a więc jest to rzucania Master boot loader off. Co musisz zrobić, to podłączyć dysk twardy z podstawowych OS i nie ma sterowników załadowanych lub instaled, następnie podłączyć zarówno z dysków twardych zapisać wszystkie dane z niego i będziemy musieli formatu zarówno dyski i podjąć się BADANIA twardy z podstawowymi os i ponowna instalacja systemu operacyjnego na starym dyskach. Ale upewnij się, gdy podłączony jako niewolników można wykonać kopię zapasową wszystkich plików programu i inportant informacji. |
|
| |||
| |||
| To dość drastyczne rozwiązanie; będzie uruchamiany poza XP CD i wybierając naprawę instalacji nie działa? |
|
| |||
| |||
| Nie drastyczne mbon lol! to będzie jego rozwiązanie problemu oficer ten sposób wszystko będzie uruchomiony słodkie i tak, jak być powinno, spróbuj użyć XP na dysku, aby naprawić system operacyjny i nowe sterowniki instaling nadzieję, że działa. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I dont know if jestem czytania tego prawo, ale staramy się uruchomić dwa dyski IDE na nowym komputerze?
Pełna formacie rodzaju, że na Ciebie. Spróbuj jakiś sposób na uzyskanie wszystkich danych kopii zapasowej, a następnie w formacie dwa dyski IDE z XP Jeśli szukasz zainstalować Vista, a następnie spróbuj formatować dyski z XP, ponieważ daje możliwość pełnego formatowania dysków, Vista jest tylko jeden obraz , tak trzymać z xp, aby uzyskać pełen czystej formie. Ive miał ten z XP następnie przed instalacją Vista nad nim. Gdy wyjechałem do obciążenia Vista do formatu, to wouldnt osiągnięcia ostatnich ładowanie becuse miałem wadliwego boot loader My System: Fred
|
|
| |||
| |||
| Ive wyjaśnił sposób jest w stanie uzyskać danych z powrotem może pop, można użyć jednego z dwóch dysków do instalacji podstawowego systemu operacyjnego na jednej z nie ważne dane dotyczące całej następnie przeciągnij do tego dysku, a następnie zapisać go w formacie świeżego na obu dyskach . |
![]() |
|
| Zakładki |