rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Nowa płyta główna i procesor i nie działa ..

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 lutego 2009, 03:37
Nowe państwa grupy

Default Nowa płyta główna i procesor i nie działa ..

Kupiłem nowy Core 2 Quad 9550 2,8 GHz oraz płytę główną Gigabyte P43C-DS3.
Po zainstalowaniu go na moim komputerze i mogę sprawdzić, czy wszystkie instalowane correctlly.
Teraz, kiedy mój komputer, on przychodzi do załadunku, że część informacji o tym, co mam na komputerze, a następnie zatrzymany lub jeśli .... i przejdź do zablokowanego BIOS jej tam zbyt po kilka sekund ... a czasem tylko jego nie uruchamia się ponownie ... .
Ktoś może mi pomóc proszę?
Old 21 lutego 2009, 03:43
Administrator Group

Czy próba załadowania systemu Windows, czy też nie dostaniesz, że daleko?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 21 lutego 2009, 03:55
Nowe państwa grupy

I dont get that far ...
i poznacie, że wykres (autobus / dev / fun..etc) podczas generowania informacji na temat komputera? tak jej tam zablokowany, a jego ostatni wiersz "ACPI Controller" ..
Old 21 lutego 2009, 05:27
Administrator Group

Czy procesor i Radiator wyposażony jest odpowiedni? Czy termalne wkleić? Brzmi to jak może być przegrzanie. Spróbuj zresetować BIOS również.
Old 21 lutego 2009, 05:39
Grupa dawcy

Am guessing zainstalowano swój O / S ponownie po dodaniu nowego sprzętu? Brzmi tak, jakby jego próbuje odczytać z sprzętem isnt tam na dysku lub takich, Jeśli masz świeżo zainstalowane nowe o / s po dodaniu nowych Mobo i CPU następnie upewnij się, że wszystkie połączenia są prawidłowe ustawić, panelu złącza itp JFP1 JFP2 jeśli jest to, że ponowna didnt O / S następnie upewnij się, aby zresetować WOR przed takim działaniem.

My System: Fred

Procesor (y):
Q6600 G0@2.5GHz 1.088v
Płyta główna:
Asus P5B Premium Vista Edition
Pamięć RAM:
4 GB Corsair XMS2 DDR2 @ 280Mhz
Karta graficzna (y):
Nvidia Gainward GTX260 GoldenSample
Karta dźwiękowa:
Wkrótce:)
Hard Drive (s):
WD 250 GB 16MB
Optical Drive (s):
LG DVD RW SATA
Case / PSU:
CM Elite/OCZ780MXS
Chłodzenie:
Xigmatek Dark Knight
Sieć / Internet:
3.6Mb / s ADSL
Monitor (y):
Targa 19 "TFT Widescreen 16:9
Operating System (-y):
XP64Bit
Old 21 lutego 2009, 05:55
Administrator Group

That's what I pierwsze myśli, oprócz tego jest zatrzymanie BIOS, system Windows uruchamia się po tym.
Old 21 lutego 2009, 06:01
Nowe państwa grupy

i sprawdzone wszystkie połączenia, flashed WOR ... i nadal nic. I didnt i zainstalowane nowe o / s
Old 21 lutego 2009, 06:13
Administrator Group

Usuń wszystko z wyjątkiem Mobo, CPU, PSU, 1 RAM i trzymać na pokładzie GFX lub karty GFX.

Nic innego! Nr panelu wyjątkiem połączeń zasilania, napędy nie, żaden dodatek na kartach.

Co się dzieje?
Old 21 lutego 2009, 12:38
Grupa dawcy

You didnt ponowna / formatowania HDD ze świeżym instalacji XP lub Vista po zainstalowaniu nowej płyty głównej i procesora? Jeśli jestem czytania tego prawa, i powiedział, że nie zrobił? , Ja uważam, że jest dlaczego cant get przeszły boot.

Musisz ponownie zainstalować system operacyjny. inny komputer wont uruchomić Windows. bo twój HDD jest nadal setup i zainstalować sterowniki dla Ciebie stare i chipset płyty głównej itd.

Zrobić to ponownie zainstalować, a następnie zostanie ponownie uruchomiony po tym jak zwykle.

Po prostu kiedyś miałem taki sam problem, i stworzyć nową płytę i wouldnt rozruchu, myślę cpu jest typu Plug and Play, ale jeśli masz instalację nowej płyty głównej, jak również wtedy musisz sformatować swój hdd ze świeżym zainstalować swojego O / s
Old 21 lutego 2009, 12:51
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
That's what I pierwsze myśli, oprócz tego jest zatrzymanie BIOS, system Windows uruchamia się po tym.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):