manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > CPU, Matične ploče i RAM

Register

Novi OCZ Ram instalirati - manji problem i pitanje

Reply

Thread Tools
Old 30. prosinca 2008, 16:28
Member Group

Default Novi OCZ Ram instalirati - manji problem i pitanje

Nedavno sam kupio neke nove OCZ 4GB (2x2GB) PC6400 iz Newegg i instaliran je na moj računalo i danas. Priključen sam ga upravo na isti način kao i prije nego se računalo pokreće se i vodi u redu. Jedini je problem da kad odem na Control Panel i sustava, to samo pokazuje kako je od 2.5GB RAM-a. Prije toga sam imala 2GB (2x1GB) iz istog dvojan kanal OCZ memorija instalira i to je pokazao kako je fino 2GB. Bilo koja misli na to?

Također, ostalim pitanje sam da nije problem, ali čini mi se da je znatiželjan memorije se prodaje kao 5-4-4-2T vremena, ja mislim (ne taj zvuk pravo?), Ali na moj početni ekran gdje se prikazuje vrijeme, kaže on 6-6-6-2T. Koji je razlog za to? Znam memorijsku sam obilježen isto kao što je bio na Newegg, tako da izgleda kao da se upravo izvodi bolje. Je li to normalna?

Hvala!

Oh moj računalo je izgrađen po sebi (hobi, ali ja sam još malo o newb). Specifikacije su ispod, a ja se mogu postavljati bilo kakve druge informacije, ako je potrebno:

XFX nForce 680i LT SLI Socket 775, Intel Core 2 Quad Q6600 2.40GHz, (sada) 4GB DDR2 PC6400, ATX Mid-Tower Case, 600 Watt Power Supply, 7200,10 SEAGATE BARRACUDA 500GB Hard Drive - 7200, KFA2 GeForce 8800 GT Overclocked Video Card - 512MB DDR3, XP Pro
Old 30. prosinca 2008, 17:37
Donatorska Grupa

Osim u slučaju da je XP Pro 64bit OS tada nećete vidjeti svih 4GB RAM-a. Trebali biste vidjeti 3,5 iako mislim ...........
Old 30. prosinca 2008, 18:43
Donatorska Grupa

3,5 na x32 - VRAM 1GB = 2.5GB regularna obratio ovna. Idi na x64 i vidjet ćete sve 4GB.

Dovoljno je ručno popraviti vrijeme u BIOS.
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "

My System: 日夏子

Procesor (i):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Matične ploče:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memorija:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafička kartica (e):
PNY 8800GTS 320MB
Sound Card:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Tvrdi disk (i):
80GB + 500GB
Optički pogon (e):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Hlađenje:
4x-120mm Yate šunjalo + 200mm top
Network / Internet:
Qwest
Monitor (e):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operacijski sustav (e):
Windows XP + 7
Old 30. prosinca 2008, 23:11
Member Group

get Vista Home Premium 64 bita dobiti sve 4GB možete dobiti XP 64 bitni, ali možete dobiti na vidik newegg za manje i vidik je više od 100% bolje. pobrinite se da su sve vrijeme i naponi su isti. dont play oko, osim ako ste sigurni, jer možete pržiti vaše ram / matična ploča
Old 31. prosinca 2008, 07:13
Member Group

Kako točno ću postaviti sve na vrijeme i naponi? I kako mogu znati što naponi za postavljanje Internet to? Znam za vrijeme kad su bili pisani na RAM sama.

A što to misliš by 3.5 - 1GB VRAM?

Hvala za jedan dan pomoć momački!
Old 31. prosinca 2008, 07:36
Member Group

U slučaju pomaže, evo ja kupio memorijsku (dobio ga s Tigerdirect, ne Newegg btw): http://www.tigerdirect.com/applicati...=WEBLET03ORDER
Old 31. prosinca 2008, 08:09
Member Group

Hmm, još jedna interesantna ideja. Čitala sam u ovom članku Microsoftove http://www.microsoft.com/whdc/system...AE/PAEmem.mspx da je vaša virtualna memorija je ograničena na XP Pro do 2GB, ali možete "flip" a prebaciti u datoteci Boot.ini dopustiti da 3GB VRAM za pristup aplikacijama. Je li to nešto što ne bi trebalo učiniti? Mogao je uzrokovati druge probleme? Uglavnom, računalo pokreće fino na XP Pro na način da je, samo sam htio malo više memorije za pokretanje kada sam hrpa programa odjednom (Photoshop, Dreamweaver, vatromet, tj. iTunes, softver za snimanje zvuka, itd.) . Im 'ne idući u kupnju novog OS samo da bi dobili još jedan GB memorije, ali ako mogu nekako napraviti više dostupni bez problema, ja ću mu dati momentalno.

Im 'težak za čitanje na što mogu, a ne samo oslanjajući se na svačija odgovore na forumu, ali ponekad ne razumijemo sve, od prilično čitanje članak.
Old 31. prosinca 2008, 09:01
Donatorska Grupa

To je način na koji ćete to učiniti, pročitajte i pitajte. Da biste postavili vaš memory timing:

Imam 790i pa ja sam u nadi vašeg BIOS čita isto kao minski lol.

Doći do BIOS-u, (ako ne znate kako, pitajte), u BIOS pomaknite se dolje do Advanced Features chipset, pritisnite ENTER:

Pomaknite se dolje do FSB & Memory Config, pritisnite ENTER:

Pomaknite se dolje do Memory Vrijeme Namjeątanje, promijenite to stručnjak.
Trebali biste vidjeti vrijeme u nastavku, promjenu tih vrijednosti na 5-4-4-15 (tu bi trebao biti 4 vrijednosti, a ne 3, a posljednja vrijednost, 15, dobio sam iz memorije vezu koju ste unijeli u svoj OP)), a zatim 2T . Pitajte Carbon o T2 stvar. Imam koristiti 2T jer sam 8GB RAM-a, ali Im 'ne siguran što morate koristiti 2T za 4. Ali tada na poveznicu koju ste dostavili, on je rekao T2. Ja jednostavno ne znam dovoljno o tome savjetovati vas.

Ne znam o svim "prebacuje na flip" pa opet neću savjetovati ponudi ima lol.

Hope korake kako biste promijenili vrijeme pomaže ipak.
Old 31. prosinca 2008, 15:13
Member Group

Hej čovjek, hvala za odgovor. JA zaista figured it out pravo prije nego što je bilo objavljeno da je i diskutovanje je 1T vs 2T kao što mi govorimo. Još jedno pitanje, postoji standardni program većinu ljudi koristiti za mjerni test performansi i njihove memorije? JA sjećati se viđenje nekih imena, ali ih ne mogu sjetiti.
Old 31. prosinca 2008, 15:52
Donatorska Grupa

Baš ovdje, morate napraviti bootable DISC izvoditi ga, a koje je potrebno dugo vremena PA DO IT noću LOL. Sranje, caplock, previše lijeni da se to popraviti.

http://www.memtest.org
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.