rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Nowy OCZ Ram zainstalować - drobne problem i pytanie

Reply

Narzędzia wątku
Old 30 grudnia 2008, 16:28
Członek grupy

Default Nowy OCZ Ram zainstalować - drobne problem i pytanie

Ja niedawno zakupione nowe OCZ 4GB (2x2GB) PC6400 z Newegg i zainstalował go na moim komputerze dzisiaj. I podłączony to dokładnie w taki sam sposób jak przed i komputer uruchamia się i działa poprawnie. Jedynym problemem jest, że kiedy idę do Panelu sterowania i system, to tylko pokazuje jak 2.5GB RAM. Przed tym miałem 2GB (2x1GB) tego samego OCZ Dual Channel pamięci zainstalowanej i pokazał jak dobrze 2GB. Każdy myśli o tym?

Również inne pytanie miałem to nie problem, ale ciekawi mnie to sprawia, że pamięć jest sprzedawany jako 5-4-4-2T czas, wierzę (to dźwięk prawo?), Ale na moim ekranie startowym, gdzie pokazuje taktowania, to mówi 6-6-6-2T. Jaki jest tego powód? Wiem, że pamięć mam zaznaczone jest taki sam, jak to było na Newegg, więc po prostu wydaje się być uruchomiony lepiej. Czy to normalne?

Dzięki!

No i mój komputer został zbudowany przez siebie (hobby, ale jestem jeszcze trochę A NEWB). Specyfikacja poniżej i wysyłać wszelkie inne informacje w razie potrzeby:

XFX nForce 680i LT SLI Socket 775, Intel Core 2 Quad Q6600 2.40GHz, (obecnie) 4 GB pamięci DDR2 PC6400, ATX Mid-Tower Case, 600 Watt Power Supply, Seagate Barracuda 7200.10 500GB Hard Drive - 7200, KFA2 GeForce 8800 GT Overclocked Video Card - 512MB DDR3, XP Pro
Old 30 grudnia 2008, 17:37
Grupa dawcy

Chyba że XP Pro jest 64bit OS potem nie będą widoczne na wszystkich 4GB pamięci RAM. Powinieneś zobaczyć 3,5 choć myślę ...........
Old 30 grudnia 2008, 18:43
Grupa dawcy

3.5 na x32 - 1GB pamięci VRAM = 2.5GB regularne skierowana barana. Idź do x64 i otrzymasz wszystkie 4GB.

Wystarczy ustalić czas ręcznie w systemie BIOS.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 30 grudnia 2008, 23:11
Członek grupy

get Vista Home Premium 64-bitowe, aby uzyskać wszystkie 4GB można uzyskać XP 64 bit ale możesz dostać na newegg Vista dla mniej i Vista jest większa niż 100% lepiej. upewnij się, że wszystkie taktowania i napięcia są takie same. dont bawić, jeśli nie wiesz, ponieważ można usmażyć RAMu / płyta
Old 31 grudnia 2008, 07:13
Członek grupy

Jak mogę ustawić dokładnie wszystkie z taktowania i napięcia? A jak nie wiem co to napięcie, aby ustawić go? Wiem, że czas, ponieważ zostały napisane na sobie RAM.

A co to znaczy o 3,5 - 1 GB pamięci VRAM?

Dzięki za pomoc chłopaki!
Old 31 grudnia 2008, 07:36
Członek grupy

W przypadku pomaga, oto pamięci Kupiłem (dostał go od Tigerdirect nie Newegg btw): http://www.tigerdirect.com/applicati...=WEBLET03ORDER
Old 31 grudnia 2008, 08:09
Członek grupy

Hmm, kolejny ciekawy pomysł. Czytałem artykuł w Microsoft http://www.microsoft.com/whdc/system...AE/PAEmem.mspx że Twoje pamięci wirtualnej jest ograniczony do 2GB XP Pro, ale można "odwrócić" przełącznik w pliku Boot.ini w celu umożliwienia mu dostępu do 3GB pamięci VRAM do składania wniosków. Czy to coś co nie powinno robić? Czy może to powodować inne problemy? Zasadniczo, komputer działa poprawnie na XP Pro sposób to, I just potrzebował nieco więcej pamięci, gdy I'm uruchomiona kilka programów naraz (Photoshop, Dreamweaver, Fireworks, IE, iTunes, nagrania audio, oprogramowanie, itp.) . I'm not going to kupić nowy OS tylko do innego GB pamięci, ale jeśli mogę jakoś bardziej dostępne bez problemu, I'll give it a shot.

Próbuję odczytać na to, co mogę, a nie tylko opierając się na wszystkich odpowiedzi na forum, ale czasem nie całkiem rozumieją wszystko z czytania artykułu.
Old 31 grudnia 2008, 09:01
Grupa dawcy

W ten sposób to zrobić, czytać i pytać. Aby ustawić opóźnienia pamięci:

Mam 790i tak mam nadzieję, że BIOS brzmi tak samo jak moja lol.

Dostać się do BIOS-u, (jeśli nie wiesz jak, poproś), BIOS w dół do chipsetów zaawansowane funkcje, naciśnij klawisz Enter:

Przewiń w dół do FSB & Memory Config, naciśnij klawisz Enter:

Przewiń w dół do opóźnienia pamięci Ustalanie, że zmiany do eksperta.
Powinieneś zobaczyć taktowania poniżej, zmiany tych wartości 5-4-4-15 (nie powinno być 4 wartości, a nie 3, a ostatnią wartość, 15, mam z pamięci link, który podałeś w OP)), a następnie 2T . Zapytaj węgla o T2 rzeczy. Mam do wykorzystania 2T bo to 8GB pamięci RAM, ale nie jestem pewien, musisz użyć 2T dla 4. Ale potem na link, który podałeś, to powiedział, T2. I just don't know wystarczy o tym, aby doradzić.

Nie wiem o żadnych "przełącza się klapka", a więc znowu nie będę doradzać oferta nie lol.

Nadzieję, że kroki, aby zmienić czas pomaga though.
Old 31 grudnia 2008, 15:13
Członek grupy

Hey man, dzięki za odpowiedź. I rzeczywiście figured it out prawo przed wysłana że i debaty na 1T vs 2T, co mówimy. Innym pytaniem, czy istnieje standardowy program większość ludzi używa do wzorzec i badanie ich pamięci? Pamiętam, że skoro niektóre nazwiska, ale nie pamiętam ich.
Old 31 grudnia 2008, 15:52
Grupa dawcy

Right Here, musisz dokonać BOOTABLE DISC, aby go uruchomić, co zajmuje dużo czasu, dlatego IT AT NIGHT LOL. Crap, caplock, zbyt leniwy, aby to naprawić.

http://www.memtest.org
Reply

Register

Zakładki