![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mam Dziedziczone częściowo przywrócone Dell Optiplex GX2 i teraz próbuje go przyspieszyć trochę. Jej uruchomienie XP Pro, ale tylko 128 MB pamięci RAM i 114 jego wykorzystania, tak to oczywiście wolny. Mam Everest to może dać wszelkie informacje potrzebne, ale nie jestem pewien, od czego zacząć w celu określenia, jaki rodzaj pamięci jest już zainstalowany. A co bardziej istotne, aby kupić go zamienić. Wiem, że potrzebujesz trzymać 1GB ale także wie, że to nie tak proste, jak po prostu podłącz go do niczego. Wartość pola Memory Module Properties Moduł Nazwa THMR1N8 Toshiba-7 Numer seryjny 021AB102h Data produkcji Tydzień 44 / 2000 Moduł Rozmiar 128 MB (8 urządzeń, 32 banków) Moduł typu RIMM Module Rodzaj pamięci RDRAM Szybkość pamięci PC714 (357 MHz) Moduł szerokość 16-bitowy Moduł napięcia 2,5 V Memory Module Features HeatSpreader Present Czujnik termiczny Nie Present Memory Module Producent Nazwa firmy Toshiba America Electronic Components, Inc Product Information http://www.toshiba.com/taec/cgi-bin/...ily&FamilyID=7 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jeśli chodzi mogę powiedzieć trzeba RDRAM, które wstępnie terminy SDRAM i DDR RAM.
|
| |||
| |||
| Znaleziono kilka Amazon.com. http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_pc...DRAM&x=11&y=20 Twoje prawo bycie kosztowne, ale ponieważ nie mam nic inwestowane w to jeszcze mi się wydatków 100 dolarów za PC z systemem XP Pro nie jest taki zły interes. |
|
| |||
| |||
| Jeśli jesteś zadowolony z zakupu używanych w Amazon czy eBay to wydaje się dużo tańsze. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Można spróbować to skaner, czy to mówi, jakie należy do precyzyjnych, starałem się poprzez listy, ale nie było tam GX2 (atleast od tego, co mogę zobaczyć)
| |||
| |||
| To jest trochę mylące faktycznie jak nie wiem i nie może dowiedzieć się dokładnie, co ten facet ma wszystko, aby to zrobić. W przypadku mówi, jest to GX1 ale skanery Użyłem, w tym Dell narzędzie say it's a GX2. Wiem to teraz ma XP Pro, a ja jestem całkiem pewny, że wprowadzone nowe HDD w nim (a solidny napęd 7 koncercie!) I CD. Perfect tylko za pomocą internetu, dlatego też chciałem go. Był prawdopodobnie aktualizowane kilka rzeczy, ale nie wiem co. Kiedy to było nowe Jestem pewien, że był to bardzo dobry komputer. Jest to bezwzględny dinozaur choć teraz ![]() Podobnie jak ten, ale z podwójnym dyski. |
|
| |||
| |||
| Dobrze, jeżeli jest to GX1, możesz mieć upto 768MB pamięci RAM, zgodnie z zasadniczą rzeczą, |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Module Rozmiar 128 MB (8 urządzeń, 32 banków) <- Czy to oznacza, mam otwarte szczeliny, aby dodać więcej paluszków? I really don't know what I'm talking about tutaj tak mi humor Czy on nie mieć aktualizacja zastępuje lub co najmniej procesor lub płyta główna (cokolwiek to nazywa), aby pobrać XP uruchomione na taki stary sprzęt? |
|
| |||
| |||
| Ups, zanim dokonasz zakupu, widziałem pamięci częstotliwości i uważała, że są to częstotliwości procesora, więc albo ma max 768MB lub 384MB, możesz patrzeć w Everest i zobacz co częstotliwość CPU to mówi, że to wszystko przy założeniu, nic innego nie zostało zmienione . Ale powinny być w stanie sprawdzić, czy coś się zmieniło, kiedy wiemy, że. |
|
| |||
| |||
| Jestem pewny, że zmiana pertty przynajmniej płyty głównej. Nazwa płyty głównej Dell OptiPlex GX200 Nie widzę gdziekolwiek częstotliwość procesora? |
![]() |
|
| Zakładki |