по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Не термична паста = безопасни?

Reply

Нишка Инструменти
Old 2-ри ноември 2008 год., 14:59
Член Група

Default Не термична паста = безопасни?

Здравейте, аз имам моя нов процесор (Celeron Northwood 2.3GHZ SKT 478) 1 месец назад, но когато бях на почистване ми HSF снощи разбрах ми процесора не е имал термична паста, но имаше някакъв стар поставете в моя HSF. Аз просто искам да знам, ако нейната безопасно да пуснете CPU, без термична паста? Ive 'Run CPU стрес тест за 12 часа той извършва глоба (OverClocked да 3.2GHZ) най-65C? Но когато имах моя стар Pentium 4 (Willamete 1.7GHZ CPU SKT478) тя е била около 40C при пълно натоварване. Аз съм се притеснявате, че аз съм си в ущърб на процесора. И ще термична паста дават по-добри резултати с моя процесор? Ако е така аз съм Ще получите някои термична паста . Всяко Отговорите ще се оценява
Old 2 ноември 2008, 15:01
Администратор Група

Да това е добре, толкова дълго, колкото добър контакт се прави и на процесора не е прегряване.

Това е само там да провеждат топлината от процесора да heatsink.

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 2-ри ноември 2008 год., 20:10
MJM
Номер на групата

Бих препоръчваме термична паста. В основни линии между процесора и вашите heatsink ще има малки въздушни мехурчета. Air е ужасен при прехвърляне на топлинна енергия. Термична паста обаче е много по прехвърляне него. Ако се прилага правилно тя ще попълни тези въздушни мехурчета и да позволи по-добро предаване на топлина, ако се прилага неправилно, че ще възпрепятства мед (на по-добра топло диригент) ефективност.

Ако не искате да похарчите много пари, отивам за Tuniq TX-2, в противен случай отидете на Арктика Охлаждане MX-2. Първият е по-добре от Artic Сребърен 5 (стар стандарт), когато се движат по натоварване (вратовръзка работя), а втората е по-добър бездейства и товара.
Вие трябва да можете да падне температурата с няколко градуса. Обикновено преминаването от стандартното боклук неща те стик за запасите на подходящ термична паста дава три до четири градуса, така че няма да става от някои може да го сбутвам повече.

Моята система: Сателит Toshiba A200-28P

Процесор (и):
Intel Core 2 Duo T8100
Дънната платка:
Мобилни Intel PM965 Express чипсет
RAM памет:
1024 + 2048MB DDR2 667
Графична карта (и):
ATI HD 2600 XT
Звукова карта:
Toshiba Bass Засилено звукова система
Hard Drive (и):
200GB 5400RPM
Оптично устройство (а):
DVD Super Multi
Дело / PSU:
Сателит A200 Серия
Охлаждане:
Акции
Мрежа / Интернет:
Intel 4965AGN
Монитор (и):
15.4 "1280 x800 Toshiba TruBrite
Операционна система (и):
Windows Vista SP1 / Fedora i386
Old 3-ти ноември, 2008 година, 10:07
Номер на групата

Защото, както е посочено по-горе, с тези, време, изглежда добре, те не са най-добри температури, но за тази OC това е доста добро, с термална паста обаче, той може да приведе време долу около 60C, и тези, време са глоба за , че на процесора, не е вредно това, тези най-CPU отидем до 70C + преди всяка щета е започнал.

Моята система: Първо OC

Процесор (и):
Intel E2180@2.85
Дънната платка:
Гигабайт GA-P35-DS3L
RAM памет:
2x1GB OCZ PC2-9200 жетваря CL5
Графична карта (и):
Gainward ATI 3850
Звукова карта:
на борда
Hard Drive (и):
120GB SEAGATE Barracuda 7200,7
Оптично устройство (а):
Hitachi DVD-ROM GD-2500
Дело / PSU:
Корсар VX450
Охлаждане:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Мрежа / Интернет:
на борда / мнение 10Meg девице кабел
Монитор (и):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Операционна система (и):
XP Home
Old 4-ти ноември, 2008, 15:31
Член Група

Thx за всички отговори Аз съм Ще получите някои термични поставете веднага след това Съжалявам за късния отговор все пак, аз не са имали много свободно време напоследък
Old 4-ти ноември, 2008, 15:34
Номер на групата

Звучи добре радваме да помогнем.
Old 5-ти ноември 2008 година, 13:48
Член Група

Да слушате Thingie2, той ми помогна да чукам на няколко степени на разстояние от моите CPU.
В heatsink също идва с някои неща за него, ето защо не сте забелязали прекалено високо време все още.
Ако получите Artic Сребърен 7, след което следват инстркцията да го прилагат. Бих сте тотално объркано заявлението, ако не четат това. Така че се уверете, че сте го прочетете.

<Broken Link>
Old 5 ноември 2008, 14:05
Член Група

Ами, аз имам само Единна Core, но, така че трябва да се чисти от старите термична паста ми HSF, че получавам малко ANTEC Термални Мазнините са ли достатъчно добър? Но основно, аз ще трябва всичко около моя CPU нали?
Old 5-ти ноември 2008 година, 14:16
Член Група

Цитат:
Първоначално Публикувано от anthonyla65 View Post
Ами, аз имам само Единна Core, но, така че трябва да се чисти от старите термична паста ми HSF, че получавам малко ANTEC Термални Мазнините са ли достатъчно добър? Но основно, аз ще трябва всичко около моя CPU нали?

Не си, не е необходимо да се каже на всички наоколо.
Четене на PDF. Това е снимка илюстрация.
Аз само тънка линия на Artic Сребърен 7.

Да за Google търсене, за да видите дали е налице молба ръководство за този, който планирате за подготовка за работа. Той е на стойност от hassel.
Повярвай ми, не искате да поставите твърде много, защото това може да е толкова лошо, както няма никакви паста.
Old 5-ти ноември 2008 година, 14:40
Член Група

Съжалявам за термична паста се нарича ARTIC СРЕБЪРНА 5 (все 7)
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Термални Залепване - Важни Как е? Davida50000 Процесори, дънни платки & RAM 3 6 Feb 2009 15:05
Помощ Моля! Отрязване и Залепване увреждания??? darkdude69 Общи Софтуер Чат 2 22-ри септември 2008 14:44
Термални паста помощ? computeruler Процесори, дънни платки & RAM 17 20 април 2008 18:22
Термални Залепи проливат Процесори, дънни платки & RAM 1 27 Jan 2008 04:15
Поставяне на Mac calvinj Linux & Алтернативни OS 1 10 Дек 2007 20:59
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc