rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Nr termalne wklej = bezpieczne?

Reply

Narzędzia wątku
Old 2 listopada 2008, 14:59
Członek grupy

Default Nr termalne wklej = bezpieczne?

hello there, I've got my new CPU (Celeron Northwood 2.3GHZ SKT 478) 1 miesiąc temu, ale kiedy byłem czyszczenia HSF mojej ostatniej nocy zdałam sobie mój cpu nie termalne wklej ale nie był jakiś stary wkleić na moim HSF. Chcę tylko wiedzieć, czy jej bezpiecznie uruchomić procesora bez termicznego wkleić? I've run CPU stress test na 12 godziny to wykonywane grzywny (OverClocked do 3.2GHZ) na 65C? Ale kiedy miał mój stary Pentium 4 (Willamete 1.7GHZ CPU SKT478) było około 40C na pełnym obciążeniu. I'm niepokojące, że jestem uszkodzenia mojego procesora. I termicznych dają lepsze wyniki wkleić do mojego procesora? Jeśli tak I'm gonna get niektóre pasty termiczne . Wszelkie Odpowiedzi będą docenia
Old 2 listopada 2008, 15:01
Administrator Group

Tak to dobrze, tak długo, jak dobry kontakt jest dokonywana i procesora nie jest przegrzanie.

To właśnie tam do prowadzenia ciepła z procesora do Radiator.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 2 listopada 2008, 20:10
MJM
Grupa dawcy

I'd zaleca termalne wklej. Zasadniczo między CPU i Radiator będzie mały pęcherzyki powietrza. Air jest straszne na przenoszenie ciepła. Termicznego wklej jednak jest wielki na przeniesienie go. Jeśli zastosowana zostanie poprawnie wypełnić te pęcherzyki powietrza i pozwalają na lepsze przekazywanie ciepła, jeśli będzie ona stosowana niewłaściwie utrudniają miedzi's (lepiej ciepła dyrygent) wydajność.

Jeśli nie chcesz wydać dużo gotówki, przejdź do Tuniq TX-2, w przeciwnym wypadku przejdź do Arctic Cooling MX-2. Pierwszym z nich jest lepszy niż Artic Silver 5 (stary standard), kiedy poruszają się na obciążenia (tie bezczynności), a drugi jest lepszy bezczynności i obciążenie.
Pacjent powinien mieć możliwość spadku temperatury o kilka stopni. Zwykle przejście od standardowej śmieci stuff oni trzymać zapasy na odpowiedniej pasty termiczne daje trzy do czterech stopni, więc nikt nie będzie z niektórych może szturchać go bardziej.

My System: Toshiba Satellite A200-28p

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo T8100
Płyta główna:
Mobile Intel PM965 Express Chipset
Pamięć RAM:
1024 + 2048MB DDR2 667
Karta graficzna (y):
ATI HD 2600 XT
Karta dźwiękowa:
Toshiba Bass Enhanced Sound System
Hard Drive (s):
200 GB 5400RPM
Optical Drive (s):
DVD Super Multi
Case / PSU:
Seria Satellite A200
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Intel 4965AGN
Monitor (y):
15,4 "1280 x800 Toshiba TruBrite
Operating System (-y):
Windows Vista SP1 / Fedora i386
Old 3 listopada 2008, 10:07
Grupa dawcy

Tak, jak wspomniano powyżej, z czasu, wydaje się dobrze, nie są one najlepsze temperatury, ale do tego OC to całkiem nieźle, choć pasty termiczne, może wnieść o temps poniżej 60C, a te są dobrze temps że procesor nie jest to szkodliwe, najbardziej procesorów przejdź do 70C + przed jakąkolwiek szkodę rozpoczęła.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 4 listopada 2008, 15:31
Członek grupy

Thx za wszystkie odpowiedzi I'm gonna get niektórych termalne wklej wkrótce potem Przepraszamy za późno, chociaż odpowiedzi, I've nie mieli dużo wolnego czasu ostatnio
Old 4 listopada 2008, 15:34
Grupa dawcy

Brzmi nieźle glad moglibyśmy pomóc.
Old 5 listopada 2008, 13:48
Członek grupy

Tak słuchać Thingie2, knock on pomógł mi o kilka stopni od mojego procesora.
W Radiator także jest wyposażony w kilka rzeczy na ten temat, to dlaczego nie zauważyłem jeszcze zbyt wysokie temps.
Jeśli masz Artic Silver 7, a następnie tę instrukcję do jego stosowania. I would've całkowicie messed up wniosek, jeżeli nie czytać tego. Więc upewnij się, że go odczytać.

<Broken Link>
Old 5 listopada 2008, 14:05
Członek grupy

Well, I've got a tylko Single Core, ale Więc trzeba oczyścić z starych termicznych wklej off my HSF, I'm getting niektórych Antec Thermal Grease są wystarczająco dobry? Ale w zasadzie, I'll go potrzebują całego mojego procesora prawo?
Old 5 listopada 2008, 14:16
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by anthonyla65 View Post
Well, I've got a tylko Single Core, ale Więc trzeba oczyścić z starych termicznych wklej off my HSF, I'm getting niektórych Antec Thermal Grease są wystarczająco dobry? Ale w zasadzie, I'll go potrzebują całego mojego procesora prawo?

No nie trzeba je dookoła.
Czytaj PDF. Ma zdjęcie ilustracji.
I tylko umieścić cienką linię Artic Silver 7.

Czy wyszukiwarki Google, aby sprawdzić, czy istnieje aplikacja podręcznik dla jednej, która w coraz. It's worth the hassel.
Zaufaj mi, nie chcesz umieścić zbyt dużo pasty, ponieważ może być tak źle, jak nie ma pasty.
Old 5 listopada 2008, 14:40
Członek grupy

Niestety termicznego wklej nazywa Artic SREBRO 5 (nie 7)
Reply

Register

Zakładki