![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| hello there, I've got my new CPU (Celeron Northwood 2.3GHZ SKT 478) 1 miesiąc temu, ale kiedy byłem czyszczenia HSF mojej ostatniej nocy zdałam sobie mój cpu nie termalne wklej ale nie był jakiś stary wkleić na moim HSF. Chcę tylko wiedzieć, czy jej bezpiecznie uruchomić procesora bez termicznego wkleić? I've run CPU stress test na 12 godziny to wykonywane grzywny (OverClocked do 3.2GHZ) na 65C? Ale kiedy miał mój stary Pentium 4 (Willamete 1.7GHZ CPU SKT478) było około 40C na pełnym obciążeniu. I'm niepokojące, że jestem uszkodzenia mojego procesora. I termicznych dają lepsze wyniki wkleić do mojego procesora? Jeśli tak I'm gonna get niektóre pasty termiczne . Wszelkie Odpowiedzi będą docenia |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Tak to dobrze, tak długo, jak dobry kontakt jest dokonywana i procesora nie jest przegrzanie.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I'd zaleca termalne wklej. Zasadniczo między CPU i Radiator będzie mały pęcherzyki powietrza. Air jest straszne na przenoszenie ciepła. Termicznego wklej jednak jest wielki na przeniesienie go. Jeśli zastosowana zostanie poprawnie wypełnić te pęcherzyki powietrza i pozwalają na lepsze przekazywanie ciepła, jeśli będzie ona stosowana niewłaściwie utrudniają miedzi's (lepiej ciepła dyrygent) wydajność.
Jeśli nie chcesz wydać dużo gotówki, przejdź do Tuniq TX-2, w przeciwnym wypadku przejdź do Arctic Cooling MX-2. Pierwszym z nich jest lepszy niż Artic Silver 5 (stary standard), kiedy poruszają się na obciążenia (tie bezczynności), a drugi jest lepszy bezczynności i obciążenie. Pacjent powinien mieć możliwość spadku temperatury o kilka stopni. Zwykle przejście od standardowej śmieci stuff oni trzymać zapasy na odpowiedniej pasty termiczne daje trzy do czterech stopni, więc nikt nie będzie z niektórych może szturchać go bardziej. My System: Toshiba Satellite A200-28p
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Tak, jak wspomniano powyżej, z czasu, wydaje się dobrze, nie są one najlepsze temperatury, ale do tego OC to całkiem nieźle, choć pasty termiczne, może wnieść o temps poniżej 60C, a te są dobrze temps że procesor nie jest to szkodliwe, najbardziej procesorów przejdź do 70C + przed jakąkolwiek szkodę rozpoczęła.
| |||
| |||
| Thx za wszystkie odpowiedzi I'm gonna get niektórych termalne wklej wkrótce potem Przepraszamy za późno, chociaż odpowiedzi, I've nie mieli dużo wolnego czasu ostatnio |
|
| |||
| |||
| Brzmi nieźle glad moglibyśmy pomóc. |
|
| |||
| |||
| Tak słuchać Thingie2, knock on pomógł mi o kilka stopni od mojego procesora. W Radiator także jest wyposażony w kilka rzeczy na ten temat, to dlaczego nie zauważyłem jeszcze zbyt wysokie temps. Jeśli masz Artic Silver 7, a następnie tę instrukcję do jego stosowania. I would've całkowicie messed up wniosek, jeżeli nie czytać tego. Więc upewnij się, że go odczytać. <Broken Link> |
|
| |||
| |||
| Well, I've got a tylko Single Core, ale Więc trzeba oczyścić z starych termicznych wklej off my HSF, I'm getting niektórych Antec Thermal Grease są wystarczająco dobry? Ale w zasadzie, I'll go potrzebują całego mojego procesora prawo? |
|
| |||
| |||
| Cytat:
No nie trzeba je dookoła. Czytaj PDF. Ma zdjęcie ilustracji. I tylko umieścić cienką linię Artic Silver 7. Czy wyszukiwarki Google, aby sprawdzić, czy istnieje aplikacja podręcznik dla jednej, która w coraz. It's worth the hassel. Zaufaj mi, nie chcesz umieścić zbyt dużo pasty, ponieważ może być tak źle, jak nie ma pasty. |
|
| |||
| |||
| Niestety termicznego wklej nazywa Artic SREBRO 5 (nie 7) |
![]() |
|
| Zakładki |