![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Hey guys, I'm interested in OC'ing mój Q6600, słyszę niektórzy ludzie dostać 3.6GHz na powietrzu ![]() I nie dość, że jest ambitny, ale 3,0 byłoby miło. (2,4 to norma) I've przeczytać dużo na overclockingu oraz Zakładam mnożnik zostanie zablokowany? Dlatego musiałby on OC przez FSB, jednak moim głównym problemem jest to, że moje pamięci RAM PNY XLR8, ich OC'd zasięgu. Tak więc już od 800 do 1066, będzie zwiększenie prędkości FSB spowodowało żadnych problemów dla RAM? I'd tylko jak zwykle kilka rad na to naprawdę, nigdy nie OC'd przed, więc nie wiem jaki byłby bezpieczny kroki, aby przejść w górę, kiedy ma się zatrzymać, czy zrobić to w BIOS-ie lub Windows etc . Ponadto, będzie trzeba zwiększyć dostarczane napięcie? W FSB jest 1066 Zegar jest na 2,4 VCore jest 1.35v Więc nie, które sprawiają, że multipler coś podobnego 2 niewygodne. coś? Dzięki za pomoc, Ollie. Edycja: Wystarczy znaleźć coś stwierdzające bumping z FSB do 400MHz zwiększy zegara do 3,6 Teraz jestem bardzo pomylić, ponieważ pole wyraźnie mówi FSB - 1066
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Domyślnie jest wielu x9, 3.6ghz max jest bez OCing RAM (400MHz x 9), większość RAM się do 900MHz lub tak bez odklejając taktowania, należy być dobrze albo sposób e: całkowicie zignorować coś procesora lub płyty głównej "FSB mówi
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Cytat:
Więc powiem, dla dobra argumentacji, zmienić ustawienie w BIOS dla procesora do 333MHz (tak blisko jak to możliwe 3,0 bez powtarzających dziesiętnie) Czy było to problemem dla RAM? Który z nich jest już uruchomiona wyższe niż standardowe?
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| |||
| |||
| RAM powinien być uruchomiony synchronicznych anyway. Jeśli jest ustawiona na 1066 (533) to po prostu być uruchomiona 333mhz z FSB 533MHz RAM ustawienia, ale to rodzaj niemych, ponieważ daje żadnych korzyści. Chcesz, aby RAM 333mhz (x2 = 666mhz), jak również wraz z procesora. Następnie możesz dokręć taktowania trochę jak nie będziesz martwić się o ładny dużo bezużyteczny pamięci i dlatego mogą uzyskać stabilność i nieco zwiększyć wydajność w jednym razem:)
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Ok, będzie to, że potem. Czy spadek taktowania automatycznie, jeśli jego obniżona do 333? I mam zwiększenia napięcia na każdej z nich? Ponadto, jest to bezpieczne, aby przejść do 333 za jednym razem? Albo należy dokonać sprawdzenia mniejszych kroków prowadzi ok imbetween?
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| |||
| |||
| Czas będzie musiał być zmieniony ręcznie. 10-15mhz na sprawdzenie rozruchowego systemu Windows jest zwykle agresywne, nie zrobić w jednym zamachem. Tylko wzrost napięcia pamięci jeśli chce napięcie anyway.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Ok, więc czasy są 5-5-5-15 Co mam im niższe? I to, że po OCing procesora i pamięci RAM UC'ing? I mogę obniżyć wszystkie za jednym razem? I domyślam się z napięcia I'll ustawiamy ją na co ona mówi na opakowaniu. Thanks for all the help, I'll probably zrobić to jutro rano
|
| |||
| |||
| Czy regularne overclockingu, czy zwykłą testowanie rzeczy, a następnie sprawdzić, czy można dokręcić taktowania do podobnych 4-4-4-12. Jeśli nie, to jest to fajne, ale warto spróbować.
|
| |||
| |||
| Ok, I'm ochotę zrobić to dzisiaj się rzeczywiście ![]() Jaki program jest najlepszy dla testin to z Iyo?
|
| |||
| |||
| Sprawdź, czy system Windows buty, a następnie uczynić wszystko, co możesz zrobić normalnie (gry lub cokolwiek). Jeśli jest stabilny w tych okolicznościach to w porządku.
![]() |
|
| Zakładki |