по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Операционна система и Рам

Reply

Нишка Инструменти
Old 7-ми ноември, 2007, 03:34
Номер на групата

Default Операционна система и Рам

Четене на друга тема XP може да работи само с най-много от 2 Рам и Vista 64bit може да работи само с най-много от 4 RAM.

Но какво се случва, ако имате повече Рам, че това, което операционната система, казва, че могат да работят с? Знам, че ако имате достатъчно didn't овен на PC ще се борят, но твърде много Рам ще направя какво???
Old 7-ми ноември, 2007, 05:13
Модератор Група

Ако кажа да поставите 4gigs в XP, отколкото ще използваме само 3, така четвъртия навик да се прави нещо наистина освен попълването процеп

Моята система: Някои други любовник!

Процесор (и):
E8500 E0@4.1Ghz (акционерно волта)
Дънната платка:
BIOSTAR TPower I45
RAM памет:
4GB OCZ PC2-8500 Platinum
Графична карта (и):
X1950 Pro
Звукова карта:
Hard Drive (и):
2
Оптично устройство (а):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Дело / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Охлаждане:
Биг тайфун VX
Мрежа / Интернет:
Chorus / НПК 20MB
Монитор (и):
Acer X223W 22 "широкоекранен 1680 × 105
Операционна система (и):
Windows 7 64bit Ultimate
Old 7-ми ноември, 2007, 05:39
Номер на групата

Така XP, за да може евентуално 3ggs тогава и може би Vista май докосване 4 ggs, но нищо по-горе, че е просто правиш нищо, но губиш пари???

Има една операционна система, която да се справиш / използват повече Рам и ако не защо дъските са допълнителните слотове, или е само в случай на бъдещи ъпгрейди???

Просто се опитват да разберат това

Благодарности
Old 7-ми ноември, 2007, 07:27
Модератор Група

Linux може да използва много по-RAM и с комбинация от Linux и товари на RAM ли си велик сървър

Old 7-ми ноември, 2007, 14:37
Член Група

Как така на някои ОС не може да има много RAM? На Apple Store, което можете да поставите като 16GB Арама в редовна форма на supermac. Има ли момент в това?
Аз съм все още обучение, също. : P
Old 7-ми ноември, 2007, 17:30
Новите държави Група

Ако сте добавили много RAM след което операционната система ще взема размерът на RAM, че могат да се справят.

EG XP = Макс 2GB RAM (Ако поставите 3GB RAM в него ще се появи само за да има 2GB RAM инсталиран)

Мисля, че този право, но все пак не е твърде Im сигурен както Im продължава обучението си.
Old 8-ми ноември 2007, 12:30
Номер на групата

Един човек ми каза, той е 8GB на Арама си компютър и все още работи с XP, пред които бе 4GB години.

Все още объркан.
Old 8-ми ноември 2007, 14:55
Член Група

За да отговорим на Вашия въпрос база нищо, ако положи повече овен в отколкото OS може да използва тя не вреди, но не го прави добра или не. Има начин да се Vista да разпознава пълния 4GB, ако мога да го намеря ще го публикувате.
Old 8-ми ноември 2007, 16:34
Член Група

всичко зависи от това, което версии на XP / Vista сте говоря. 32bit XP ще подкрепи ~ 3GB и не повече, тъй като спестява някои адрес пространство за I / o.PAE др .. 4GB е памет на един 32bit може да се обърне. Можете да активирате AWE / ППР, но наистина няма да отида този маршрут.

Ако искате да пуснете повече памет надграждане до 64bit XP / Vista; Server 2003 DataCenter / предприятие.

MacOS е по подразбиране 64bit и ще адрес над тази граница, и дори над 16GB цитира.

Но хей ти само ще си 640Kb памет; тези дни бяха ....
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
IE 8 не се поддържа в тази операционна система BreannaRice Браузъри Уеб & FTP клиенти 0 19 Юни 2009 02:35
Любим операционна система? KanoakaVirus Общи Софтуер Чат 39 28 Март 2009 15:39
Коя операционна система? tomthedrummer1992 Windows операционни системи 5 12 май 2008 г. 14:20
Нова операционна система голям ден е близо! tjpearson Общи Софтуер Чат 3 5-и парламентарен Дек 2007 01:46
Какво е най-добрият Linux OS (операционна система) съществува? nicene98 Linux & Алтернативни OS 3 30 март 2007 18:21
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc