по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Overclocking и топлина.

Reply

Нишка Инструменти
Old 28-ми май, 2008, 16:03
Член Група

Аз съм в момента се използва Intel Celeron 2.00GHz Socket 478 процесор.

това е все още имам запаси радиатор, и hasn't са отстранени или играе за с, така че си точно както го излезе на фабрика

В момента съм на овърклока 2.30Ghz първата си овърклок, това нещо е, докъде ли момчета, че мога да получа безопасно мивка състав на топлина и охладител, аз просто искам да изтръгне още малко сок от това, когато най-2.00GHz, когато ideling , на Temp спадна до около 39 - 40 С може би повече, когато тя отива овърклокнат назад чак до преди овърклока Temps 39-40 С, което ще бъде не повече от Препоръчвам tempurature и да отиде към повече мога да някога получите Temp до склад на скоростта е 47 С, но този, тъй като фен CPU е винаги на пълна скорост.

и някой може да ми каже какво е CPU: Драма съотношение, аз не съм сигурен какво е това всяка answears:

възможностите, тя ми дава са нещо като това:

1.00:1.00
1.00:1.33
1.00:1.66

всяка информация ще бъде чудесно, благодаря.

моля някой да ми каже какво е безопасен овърклок ще бъдат, и това, което трябва да бъде не повече от Temp се, за възрастта на този процесор, аз все още искам да имам това за малко по-дълго с него.

ако има повече информация и трябва да ви кажа тогава просто питам
Old 28-ми май, 2008, 17:13
Номер на групата

Оставете съотношение DRAM самостоятелно, ако имате достойни RAM.

Max Temp? О, вие сте на Celeron, вие сте добър за около 65-70C макс натоварване. Така че имаш време да тръгваме. Хубавото за бюджет-та е, че те са високи разпространители, Ви позволи ОС добре, но са склонни да не бъде много толерантни към напрежение и понякога ФСБ промени.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "

Моята система: 日夏子

Процесор (и):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Дънната платка:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM памет:
2GB Патриотичния Екстремни Ефективност
Графична карта (и):
PNY 8800GTS 320MB
Звукова карта:
Звук Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (и):
80GB + 500GB
Оптично устройство (а):
2x SATA
Дело / PSU:
Antec 900 620 W Aerocool zeroDBA
Охлаждане:
4x 120 мм Yate-гмуркач + 200 mm нагоре
Мрежа / Интернет:
Qwest
Монитор (и):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Операционна система (и):
Windows XP + 7
Old 29-ти Май 2008, 00:30
Член Група

мога кой да препоръча какво да го също и в GHz, мога да работя на multiplyer какво ще бъде след това, просто трябва да знаем какво мислят хората, както може би знаете, колко повече топлина може да проверите, аз ще се опитам и ще го пазят от над 55 C.

В момента е 20 * 115 = 2300MHz - 2.30Ghz
Old 29-ти Май 2008, 00:34
Член Група

аз също имам един 256 MB DDR PC2100 на Овен, направени от Samsung и втори DDR 512MB PC3200 на Овен, направени от Nanya

ОК IM използва скорост вентилатор да покажа на моите tempuratures.

има 3 вида Temps, аз знам какво са две, аз знам какво първите две са, но това, което е на 3-ти, си extremly високо:

Temp 1: 40C - дънната Temp
Temp 2: 42в - CPU Temp
Temp 3: 91C - неизвестен

Той показва ми HDD Temp, както 39C

и също така показва secpnd Temp 1 най-44В

Какво високите Temp 3 все пак?
Old 29-ти май 2008 година, 03:14
Администратор Група

Конци слеят, моля, не започвайте какви са основно два екземпляра теми.

Благодарности.

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 29-ти Май 2008, 05:14
Номер на групата

Вероятно някои боклук Temp, дадени от SpeedFan или каквото и да използвате. Докато си CPU Temp е наред не се притеснявай.

До него от 10MHz всеки път, отскачам, тя трябва да стане в Windows. Щом смятате, че сте го стабилна, взискателни тече нещо като игра или Prime95 за да сте сигурни. Ако това не се замразява, поздравления.

Притеснен съм, все пак, за вашия RAM. PC2100 работи на 266MHz, така че това е само класиран на 133MHz на Northbridge. Което значи, че вече сте се натиска доста далеч, особено ако си DRAM съотношението е висока. Това е малко вероятно ще стане по-нататък - ще инвестира в най-малко една 1GB стик на добри PC3200, тогава сте добри до 400MHz.

По отношение на топлината, че няма да отида до съществено, освен ако не започнете увеличаване на напрежението. Но както казах, всички "дупки" се сблъскате е вероятно да ви бъде RAM удря своите граници, а не на процесора.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "
Old 29-ти Май 2008, 10:18
Член Група

не ми остана ми само като DRAM съотношение Dont разбирам точно за какво си и докъде може да отидете, гледаш да инвестира в 1GB стик за чифт с моя 512MB модул вече там, всеки има по един за продажба?

благодарение на съвети по OCing, до каква степен смятате, че 256MB модул отивам да си мислиш, че отивам? 2.50GHz така увеличаване с 25%, защото аз забравих, че един от моите щеки на RAM е бавно, Опа LOL, всичко това все още е да се работи добре.

Аз пристанище срещат никъде в моя BIOS да покаже, че мога да променя напрежения, аз искам да извлечете максимума от моите RAM, аз зная, че повечето BIOS automaticully отида до безопасна среда за RAM
Old 29-ти Май 2008, 10:21
Член Група

Някой има ли представа, какво мога да направя с един стар фен PSU, аз го извади от там, си ли няма край, тъй като беше в спойка и има само 2 кабели.

всеки, който може да помогне и да ми кажете дали е възможно да се използва като фен да отварям би било добре.
Old 29-ти Май 2008, 22:35
Номер на групата

Никога не отвори едно PSU! Това е вероятно да ви убие - сериозно, за кондензатори там ще изпържи мозъка.

Вие вече сте го бутане ФСБ мъдър, аз се съмнявам ще бъдете в състояние да го натиснете много по-далеч, но можете да опитате, ако искате. Може да променя това съотношение DRAM до 1:1 изстрел, така че не сте всяко натискане на RAM-трудно, отколкото си процесор.

Що се отнася до феновете, малко вероятно, освен ако не сте се погрижили електрически фон инженерство, за да получи тя работи като някаква MOLEX сделка. Предполагам, че е свързан чрез нещо собственост.
Old 30 Май 2008, 00:30
Член Група

Ooops shouldn't на отваряне на това хаха. то hadnt е включен в най-малко месец и половина
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc