manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > CPU, Matične ploče i RAM

Register

Overclocking i topline.

Reply

Thread Tools
Old 28 svi 2008, 16:03
Member Group

Ja sam trenutno pomoću Intel Celeron 2.00Ghz Socket 478 procesor.

još uvijek je dobio dioničko heatsink i hasn't uklonjena ili o igrao sa svojim jednako tako kao što je došao iz tvornice

Ja sam trenutno overclocking na 2.30Ghz moj prvi overclock, stvar je, koliko to vi mislite da ja mogao dobiti sigurno na skladištu hlađenje i hladnjak, JA pravedan ištanje to iscijediti sok neki više od toga, kada se na 2.00Ghz kada ideling je temp siđe na oko 39 do 40 C, možda i više, kada overclocked to ide svi put leđa dolje na pre-overclocking temps 39-40 C, što bi bio max preporučiti tempurature ja trebao ići do, najveća sam mogao ikada dobiti temp do brzine na skladištu je 47 C, ali zato taj CPU fan uvijek je pri punoj brzini.

i može netko reći mene što je CPU: gutljaj ratio, nisam siguran šta je to bilo koji answears:

opcija daje mi se nešto ovako:

1.00:1.00
1.00:1.33
1.00:1.66

bilo kakve informacije bilo bi veliko hvala.

ugoditi bilo tko mogao reći mene što je siguran overclock bi biti, i što bi trebao biti max temp se, za ovu dob procesor, ja još uvijek želim da ovo malo vise s njim.

ako ima je bilo koji više informacija i trebali bi vam reći onda samo pitajte
Old 28 svi 2008, 17:13
Donatorska Grupa

Ostavite drahma omjer sami ako imate pristojan RAM.

Max temp? Uh, da ste na Celeron, ti si dobar za oko 65-70C load max. Tako da ste dobili nekog vremena otići. U lijepe stvari o proračunu CPU je da su visoke Mnozitelji, što Vam omogućuje OC, ali imaju tendenciju da se vrlo ne toleriraju, a ponekad i napon FSB promjene.
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "

My System: 日夏子

Procesor (i):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Matične ploče:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memorija:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafička kartica (e):
PNY 8800GTS 320MB
Sound Card:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Tvrdi disk (i):
80GB + 500GB
Optički pogon (e):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 +620 W Aerocool zeroDBA
Hlađenje:
4x-120mm Yate šunjalo + 200mm top
Network / Internet:
Qwest
Monitor (e):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operacijski sustav (e):
Windows XP + 7
Old 29 svi 2008, 00:30
Member Group

bilo tko može preporučiti što da ga previše u GHz, i može raditi ono što je multiplyer će se nakon toga, samo trebaš znati što ljudi misle, kao što svibanj znate, koliko više topline se može provjeriti, ja odlazim da isprobate i čuvajte ga od ide preko 55 C.

trenutno postavljena na 20 * 115 = 2300Mhz - 2.30Ghz
Old 29 svi 2008, 00:34
Member Group

JA isto tako imati jedan 256MB PC2100 DDR RAM-a izradio Samsung i drugi 512MB PC3200 DDR RAM-a koje je napravio Nanya

ok im koristeći brzinu ventilatora prikazati moje tempuratures.

postoje 3 kompleta temps, znam šta dva, ja znam što su prva dva, ali ono što je 3rd, njegova iznimno visok:

temp 1: 40C - matična ploča temp
temp 2: 42C - CPU temp
temp 3: 91C - nepoznat

pokazuje moj HDD temp kao 39C

i isto tako pokazuje secpnd temp 1 na 44C

koliko je visoka temp 3 ipak?
Old 29 svi 2008, 03:14
Administrator Group

Teme spojene, nemojte početi što su u suštini duple teme.

Hvala.

My System: Hybr! D

Procesor (i):
AMD Turion 64 x2 TL-64 2.2GHz
Matične ploče:
HP nForce 560
RAM memorija:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafička kartica (e):
Nvidia 7150M Onboard Integrirane
Sound Card:
5,1 Onboard Integrirane
Tvrdi disk (i):
250GB 5400RPM SATA300
Optički pogon (e):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Hlađenje:
Stock HP
Network / Internet:
10/100 NIC / 10MB Djevice Cable
Monitor (e):
17 "WXGA + BrightView HD Široki zaslon
Operacijski sustav (e):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 29 svi 2008, 05:14
Donatorska Grupa

Vjerojatno su neke gluposti temp given by Speedfan ili što god budete koristili. Sve dok vaš CPU temp je u redu, ne brinite.

Gore ga 10mhz svaki put, ponovno podizanje sustava, pobrinite se da dobije u sustavu Windows. Kada mislite da ste ga stabilnim, pokrenite nešto zahtjevno kao igre ili Prime95 kako bi bili sigurni. Ako to ne smrznuti, Congrats.

Zabrinut sam, međutim, o svom RAM. PC2100 prometuje na 266mhz, tako da je samo do 133mhz ocijenjeno na northbridge. Što znači da ste već ga pritiskom prilično daleko, pogotovo ako vaš drahma omjer je visoka. To je malo vjerojatno da ćete dobiti puno dalje - htio bih investirati u barem 1GB stick dobre PC3200, onda si dobar i do 400.

Što se tiče topline, koji neće ići gore ako ne počnete znatno povećava napon. Ali kao što sam rekao, bilo koje "rupe" u vožnji koju se vjeruje da bi vaš RAM udaranje njegove granice, a ne na CPU.
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "
Old 29 svi 2008, 10:18
Member Group

no sam lijevo moj gutljaj omjer sama kao ja dont shvatiti točno ono što i njen koliko daleko to može ići, lookin ulagati u 1GB stick u paru s moje 512MB modul već tamo, bilo tko je dobio jedan za prodaju?

hvala za savjete o OCing, kako sada da li vi mislite da je 256MB modul ići mislite li to ići? 2.50Ghz pa 25% povećati jer sam zaboravio da je jedan od mojih štapova RAM-a je bio spor, lol Ups, to sve i dalje izgleda kao da se izvodi u redu.

JA luka naći nigdje na moj BIOS-u pokazuju da ja mogu promijeniti naponi, i ištanje da biste dobili najviše iz moje RAM-a, znam da većina BIOS automaticully otići na sigurno postavljanje za RAM
Old 29 svi 2008, 10:21
Member Group

se bilo tko imati bilo koji ideja, ono što sam mogao napraviti sa starom PSU fan, ja ga izdvajali od tamo, no njezina je dobio kao što je bio kraj lemljeni i njegova je dobio samo 2 kablovima.

svima koji bi mogli pomoći i recite mi ako je moguće koristiti kao navijač na puhati u bilo bi dobro.
Old 29 svi 2008, 22:35
Donatorska Grupa

Nikada otvoren do PSU! To je vjerojatno da će ubiti - ozbiljno, kondenzatora i tamo će pržiti vaš mozak.

Ti si vec to guranje FSB mudri, JA sumnja moći ćete gurnuti ga puno daljnje ali možete probati ako želite. Možda će Vam dati koji gutljaj mijenja u omjeru 1:1 momentalno tako da pritom niste RAM bilo koji teže od Vašeg procesora.

Što se tiče ventilatora, osim ako je vjerojatno da ste je dobio neki Elektrotehnika pozadini da ga radi kao nekakvu molex posao. I zamislite da je spojen preko vlasničkih nešto.
Old 30 svi 2008, 00:30
Member Group

ooops otvorenog to bi trebao lol. hadnt je bio priključen na najmanje mjesec i pol
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.