![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Używam obecnie Intel Celeron 2.00GHz socket 478 processor. jest wciąż mam radiator czas i hasnt zostały usunięte lub zagrał z, więc jej tak jak to wyszło w fabryce Jestem obecnie overclockingu 2.30Ghz mój pierwszy overclockingu, jest to, jak daleko do you guys think I could get bezpiecznie radiatora czas i chłodniejsze, chcę tylko, aby wycisnąć więcej soku z tego, gdy na 2.00GHz przy ideling , temp spadła do około 39 - 40 ° C może więcej, gdy podkręcona idzie z powrotem w dół do pre-overclocking temps 39-40 C, co byłoby max Polecam i tempurature powinien iść do max mogłem kiedykolwiek do temp. od szybkości czas było 47 C, ale thats ponieważ wentylatora procesora jest zawsze przy pełnej prędkości. a może ktoś mi powiedzieć co to jest CPU: DRAM ratio, nie jestem pewien co to jest jakichkolwiek answears: opcje to daje mi się coś takiego: 1.00:1.00 1.00:1.33 1.00:1.66 wszelkie info będzie wielkie dzięki. proszę może ktoś mi powiedzieć co bezpiecznego overclockingu będzie, a co powinno być max temp jest na wiek tego procesora, i nadal chcemy mieć to na trochę dłużej z nim. jeśli istnieje więcej i informacji powinien powiedzieć, a potem po prostu zapytać |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Zostaw DRAM ratio tylko jeśli godnej pamięci RAM. Max temp.? Uh, you're on Celeron, jesteś dobry dla około 65-70C obciążenia max. So you've got a do zrobienia. Zaletą procesorów budżetu mają wysokie mnożniki, co pozwala OC dobrze, ale raczej nie za bardzo tolerancyjny napięcia, a czasem zmiany FSB.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| może ktoś polecić co powinienem ustawić go w zbyt Ghz, i może pracować, co multiplyer będzie potem, chcemy tylko wiedzieć, co ludzie myślą, jak może wiesz, jak dużo więcej ciepła może to check out, I am going to try i przechowywać go od pójścia ponad 55 C. obecnie na poziomie 20 * 115 = 2300Mhz - 2.30Ghz |
|
| |||
| |||
| Ja również jeden DDR 256MB PC2100 RAM przez Samsung i drugi 512MB DDR PC3200 RAM przez Nanya ok im przy prędkości obrotowej wentylatora pokazać moje tempuratures. tam 3 zestawy temps, wiem, co dwa są, wiem, co dwa pierwsze są, ale co 3rd, jego wyjątkowo wysoka: Temp 1: 40C - temp Motherboard temp. 2: 42C - temp CPU temp. 3: 91C - nieznany pokazuje mój HDD temp oraz 39C a także pokazuje secpnd temp. 1 przy 44C whats wysokiej temp. 3 chociaż? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Wątki połączone, proszę się nie rozpocznie, co w istocie powielać tematów.
| |||
| |||
| Prawdopodobnie niektóre śmieci temp podane przez SpeedFan lub cokolwiek używasz. Dopóki temp procesora jest OK, nie martw się. Up to przez 10MHz za każdym razem, reboot, upewnij się, że dostanie się do systemu Windows. Kiedy myślisz, że masz go na stałym poziomie, jak uruchomić coś wymagających gier lub Prime95, aby upewnić się. Jeśli nie zamrażać, gratulacje. Obawiam się jednak, o pamięci RAM. PC2100 działa na 266MHz, więc to tylko przystosowanych do 133MHz na mostek północny. Co oznacza, że jesteś już przytulając ją dość daleko, zwłaszcza jeśli DRAM ratio jest wysoka. Jest mało prawdopodobne, otrzymasz o wiele dalej - Chciałbym zainwestować w co najmniej 1GB Stick dobrej PC3200, to jesteś dobry do 400MHz. Jeśli chodzi o ciepło, że nie pójdę, chyba że zaczniesz znacznie zwiększając napięcie. Ale jak już mówiłem, żadnych "dziur" pojawiają się w związku mogą być pamięć RAM uderzanie swoje granice, a nie procesora.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| nie opuściłem DRAM ratio sam jak ja dont rozumiem dokładnie, co jego i jak daleko może iść, lookin zainwestować w 1GB trzymać się powiązać z moją 512mb module już tam, ktoś dostał jeden na sprzedaż? dzięki porady dotyczące OCing, jak daleko myślisz 256mb module do sądzisz, że pójdziemy? 2.50GHz tak 25% wzrost, bo zapomniał, że jednym z moich paluszków RAM był powolny, oops lol, to wszystko nadal wydaje się działać dobrze. havent nigdzie na mój BIOS, aby pokazać, że mogę zmieniać napięcia, chcę jak najlepiej mojej pamięci, wiem, że większość BIOS automaticully przejść do bezpiecznego ustawienia dla pamięci RAM |
|
| |||
| |||
| ma ktoś jakiś pomysł, co mogłem zrobić ze starego wentylatora zasilacza, i odciąga go stamtąd, ale jej nie koniec, ponieważ był lutowany i jego dostał tylko 2 kable. kto może pomóc i powiedz mi, czy jest to możliwe do wykorzystania jako wentylator cios byłby dobry. |
|
| |||
| |||
| Nigdy nie otwierać zasilacza! To może cię zabić - poważnie, kondensatory tam będzie smażyć się w łeb. Jesteś już dociskając ją FSB mądry, to wątpię, będziesz mógł się przesunąć o wiele dalej, ale możesz spróbować, jeśli chcesz. Możesz dać zmiany tego DRAM ratio 1:1 strzał tak nie jesteś pchanie RAM wszelkie trudniejsze niż procesor. Co do wentylatora, mało prawdopodobne, chyba że masz trochę elektrycznych tle inżynierii je zdobyć pracę jako pewnego rodzaju molex ofertę. Wyobrażam sobie, że był podłączony przez zastrzeżonych coś.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| ooops shouldnt otwartych it lol. to hadnt został podłączony do co najmniej półtora miesiąca |
![]() |
|
| Zakładki |