menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Procesory, základné dosky & RAM

Register

Overclocking a tepla.

Reply

Thread Tools
Old 28 mája 2008, 16:03
Člen Skupina

Default Overclocking a tepla.

V súčasnej dobe som pomocou Intel Celeron 2.00GHz socket 478 procesor.

to je ešte mám zásoby chladič, a hasnt boli odstránené alebo hral s okolo, takže jej rovnako ako vyšiel továrne

V súčasnej dobe som na přetaktování 2.30Ghz pretaktovať môj prvý, vec je, do akej miery si myslíte, že aj vy ste mohli dostať bezpečne na drez skladom tepla a chladiča, chcem len stlačiť viac šťavy z toho, keď na 2.00GHz pri ideling , teplota klesla na približne 39 až 40 C možno aj viac, keď přetaktování to ide celú cestu späť do pre-přetaktování temps 39-40 C, aké by mali byť maximálne odporučiť tempurature by som mala ísť hore, mohli aj max niekedy teplota až na sklade rýchlosť bola 47 C, ale to je preto, že chladič procesora je vždy v plnej rýchlosti.

a môže mi niekto povedať, čo je CPU: DRAM pomer, nie som si istý, čo to je nejaký answears:

možností je pre mňa sú niečo ako:

1.00:1.00
1.00:1.33
1.00:1.66

všetky info by bolo super vďaka.

prosím, môže mi niekto povedať, čo by bolo bezpečné přetaktování a čo by malo byť max teplota sa na vek tohto procesora, aj napriek tomu chcete mať za túto trochu dlhšie s ním.

ak existuje viac info by som mal povedať, potom sa len opýtať
Old 28 mája 2008, 17:13
Darcu Skupina

Leave DRAM pomer len, ak máte slušnú RAM.

Max. Teplota? No, ste na Celeron, jsi dobrá pre cca 65-70C max zaťaženie. Takže máš chvíľu ísť. Hezké to je rozpočet procesory majú vysokú mienku, umožňujú vám OC dobre, ale majú tendenciu byť veľmi tolerantní k napätia a niekedy aj FSB zmeny.
"Miloval som na P182 toľko, že pri mojej manželky bol systém všetkých hlučných a potrebné najrôznejšie čistenie, kúpil som jej jeden. Potom, keď som chcela mačku jsem koupil P182. K P182 nie je mačka sama o sebe, ale je to stále vynikajúca kúpiť. "

Môj systém: 日夏子

Processor (s):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01GHz
Základná doska:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamäť RAM:
2GB Patriot Extreme Výkon
Grafické karty (s):
PNY 8800GTS 320mb
Zvuková karta:
Sound Blaster XtremeGamer 7,1
Pevný disk (y):
80 GB + 500 GB
Optická mechanika (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W AeroCool zeroDBA
Chladenie:
4x 120 mm Yate Loon-top + 200 mm
Sieť / Internet:
Qwest
Monitor (s):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operačný systém (y):
Windows XP + 7
Old 29 mája 2008, 00:30
Člen Skupina

môže niekto odporučiť, čo si mám nastaviť aj v GHz, môžem pracovať, čo multiplyer bude potom, len potrebujeme vedieť, čo si ľudia myslia, ako možno viete, o koľko viac tepla by mohol vyskúšať, idem skúsiť a udržať ju, aby nešla nad 55 C.

v súčasnosti stanovená na 20 * 115 = 2300MHz - 2.30Ghz
Old 29 mája 2008, 00:34
Člen Skupina

Mám tiež jeden 256megabajt DDR PC2100 RAM vyrobené spoločnosťou Samsung a druhý DDR 512mb PC3200 RAM uskutočnenej Nanya

ok im using otáčky ventilátora, aby sa moje tempuratures.

existujú 3 sady temps, já vím, čo dvaja ar, já vím, čo na prvé dva, ale to, čo je 3., jeho extrémne vysoká:

temp 1: 40C - Motherboard temp
temp 2: 42C - CPU temp
temp 3: 91C - neznámy

to ukazuje môj HDD temp aj 39C

a tiež ukazuje secpnd temp 1 na 44C

whats vysokých temp 3 keď?
Old 29 mája 2008, 03:14
Administrátor Skupina

Priadza zlúčia, prosím, nezačínajte, čo sú v podstate duplicitné témy.

Vďaka.

Môj systém: Hybr! D

Processor (s):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Základná doska:
HP nForce 560
Pamäť RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafické karty (s):
Nvidia 7150 Palubný integrovanej
Zvuková karta:
5.1 Palubný integrovanej
Pevný disk (y):
250gigabajt 5400ot./min SATA300
Optická mechanika (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Sklad HP
Chladenie:
Sklad HP
Sieť / Internet:
10/100 Nič / 10MB Panny Satelit
Monitor (s):
17 "WXGA + HD BrightView širokouhlý
Operačný systém (y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 29 mája 2008, 05:14
Darcu Skupina

Pravdepodobne nejaký nezmysel temp danej SpeedFan alebo čo používate. Kým váš procesor teplota je v poriadku, neboj sa.

Až ju 10MHz zakaždým, znovuzrodenie, uistite sa, že sa dostane do Windows. Potom, čo si myslíte, že ste si to stabilné, beží niečo náročnejšie, ako hru, alebo Prime95, aby sa ubezpečil. Ak sa tak nestane pred mrazom, gratulácie.

Mám strach, keď o svojej RAM. PC2100 beží na 266MHz, takže je len na 133MHz hodnotené na Northbridge. Čo znamená, že ste už tlačí veľmi ďaleko, najmä ak vaša DRAM pomer je vysoká. Je nepravdepodobné, že sa dostanete oveľa ďalej - by som investovať najmenej 1 GB palicu dobré PC3200, potom ste dobre až do 400MHz.

Čo sa týka tepla, ktoré nebude výrazne hore, ak začnete zvýšenie napätia. Ale ako som povedal, žiadne "diery" sa dostanete do ktorej by mohli byť vaša RAM biť svoje medze, nie váš procesor.
"Miloval som na P182 toľko, že pri mojej manželky bol systém všetkých hlučných a potrebné najrôznejšie čistenie, kúpil som jej jeden. Potom, keď som chcela mačku jsem koupil P182. K P182 nie je mačka sama o sebe, ale je to stále vynikajúca kúpiť. "
Old 29 mája 2008, 10:18
Člen Skupina

Nie, ja si nechám DRAM pomer ako sám i dont pochopiť, čo presne za svoje a ako ďaleko to šlo, hľadal investovať do 1GB palicu spárovať s mojím 512mb modulom už tam niekto dostal jednu na predaj?

Vďaka poradenstvo v OCing, ako ďaleko myslíte, že 256megabajt modul ísť si myslíte, že to šlo? 2.50GHz tak 25% nárast, pretože som zabudol, že jeden z mojich tyčiniek RAM bol pomalý, oops lol, to všetko sa zdá byť stále beží bez problémov.

aj prístav nikde na môj BIOS ukázať, že môžem meniť napätia, chcem získať čo najviac zo svojej pamäte RAM, ja viem, že väčšina BIOS automaticully ísť do bezpečnej nastavenia RAM
Old 29 mája 2008, 10:21
Člen Skupina

Má niekto predstavu, čo by som mohol robiť s ventilátorom stará PSU, já vytiahol ho odtiaľ, jej nemám konci tak ako to bolo v pájaných a dostal len 2 káble.

ktokoľvek, kto by mohol pomôcť, a povedzte mi, či je možné použiť ako ventilátor pre úder by bylo dobré.
Old 29 mája 2008, 22:35
Darcu Skupina

Nikdy sa otvárajú PSU! Je pravdepodobné, že ťa zabiť - vážne, kondenzátory tam bude smažiť mozog.

Už ste ju dotlačil FSB zbernici, pochybujem, budete môcť posunúť oveľa ďalej, ale môžete skúsiť, ak chceš. Tebe mohol dať meniace sa, že DRAM pomere 1:1 strieľal, takže nie ste tlačenie RAM ešte ťažšie, ako váš procesor.

Čo sa týka ventilátora, nepravdepodobné, ak máte nejaké elektrotechniky pozadia, aby si to pracovať ako nejakú molex riešiť. Myslím, že bol pripojený cez niečo proprietárneho.
Old 30 mája 2008, 00:30
Člen Skupina

Ooops shouldnt z otvoril lol. hadnt to bol zapojený najmenej mesiac a pol
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.