![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| myślę, że hitem tego muru z problemem pamięci RAM, może minąć kilka sekund, aby przełączyć się między Firefoksem i itunes, co oznacza, że istnieje problem z RAM poprawne? Jedynym powodem, belive to dlatego, że z 704mb RAM avilable do systemu należy zmienić dość szybko espically if thats all i otwartych. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Mało prawdopodobne byłoby, że coś takiego dzieje się z pamięci, ale jest to możliwe. Zwykle, to po prostu problem z jej uruchomieniem systemu Windows lub zamrażanie.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| I hummm didnt know więc kupiłem go z powrotem w dół do 2.30Ghz, tam inną opcję, ale kiedy wyłączyć kontroli zegara automatycznie ukrywa to, coś frequencie DRAM i daje opcje: 100MHz 133MHz 166MHz przez SPD Myślę, że było o tym, ale do podkręcania i należy wyłączyć jego mylące jego phönix BIOS jeśli ktoś wie o co im chodzi. |
|
| |||
| |||
| może ktoś polecić sutible overclockingu dla mnie, z tych informacji w tym wątku? Chcę, żeby być stabilna, ale się tak szybko jak tanie RAM ass pozwoli mi thanks in advance |
|
| |||
| |||
| Jedynym sposobem, aby wiedzieć, do utrzymania, dociskając ją aż będzie niestabilny, a następnie wycofać.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| ok, czy istnieje jakieś oprogramowanie, które pozwoli mi stworzyć dziennik moje wyniki, więc można porównywać, kiedy nie było przetaktowany do ich podkręcona? |
|
| |||
| |||
| 3DMark'll to zrobić, wystarczy uruchomić test procesora.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| ok so ive osiągnął punkt, w którym teraz dociera do zamrożenia nie udało się uruchomić na 2.7GHz, nie zyski, gdy CPU: DRAM ratio została zmieniona na 1.33:1.00 ale czułem, że był wolniejszy, więc jego był wziąć w dół do 2.62Ghz i wskaźnik przesuwa się do 1.00:1.00, i belived nie udało się uruchomić z powodu braku woltów, ale nie mogę znaleźć gdzie to zmienić, został zdjęty z 2.62Ghz becaus wiem jej nie u samego limitu Oto kilka informacji. --------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------- ----------------------------------------------- Wersja EVEREST v4.50.1330 Benchmark Module 2.3.224.0 Strona główna http://www.lavalys.com/ Typ raportu Report Wizard Komputery MATT_PC (Matthews Bedroom) Generator Matthew System operacyjny Microsoft Windows XP Professional Edition 5.1.2600 (WinXP Retail) Data 2008-06-03 Godzina 23:19 --------[ Overclock ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- ---------- Właściwości procesora: Typ procesora Intel Celeron CPU Alias Northwood-128 CPU Stepping D1 Engineering Sample Nie CPUID CPU Name Intel (R) Celeron (R) CPU 2.00GHz CPUID 00000F29h CPU Speed: Zegar procesora 2619.9 MHz (oryginalny: 2000,0 MHz, overclock: 31%) Mnożnik procesora 20x Procesor FSB 131.0 MHz (oryginalny: 100 MHz, overclock: 31%) Pamięć podręczna procesora: L1 Trace Cache 12K Instructions Pamięć podręczna L1 danych [TRIAL VERSION] Pamięć podręczna L2 128 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed) Właściwości płyty głównej: Płyta ID 04/28/2003-SiS-650GX-6A6IXAWIC-00 Nazwa płyty głównej AOpen MX46-533 Max/MX46-533V/MX46-LS (V) (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DIMM, Audio, Video, LAN) Właściwości Chipset: Mikroukład płyty głównej SiS 650 Taktowania pamięci 2.5-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) DIMM1: Samsung M3 68L3223ETN-CB0 256 MB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz) DIMM2: Nanya M2Y51264DS88B1G-5T [wersja próbna] BIOS Właściwości: System BIOS Date 04/28/03 Video BIOS Date 09/19/02 Award BIOS Type Phoenix-Award BIOS v6.00PG Award BIOS Message MX46U2-CN R1.06TR Apr.28.2003 AOpen Inc RM plc DMI BIOS Version 6.00 PG Graphics Processor Properties: Karta wideo SiS 315 Zintegrowana GPU Code Name 315IGP (Integrated 1039 / 6325, Rev 00) Częstotliwość taktowania układu graficznego 165 MHz Zegar pamięci 134 MHz również użyć, aby pokazać to, co ja tryed zrobić ty geekbench pokazać, co my cpu było jak w każdym podkręcania: http://browse.geekbench.ca/geekbench...rmance/62143/4 |
|
| |||
| |||
| Wygląda dobrze. Jakie napięcie jesteś na teraz?
|
| |||
| |||
| Nie mam pojęcia, ja cantomat znaleźć gdziekolwiek, które pozwoli mi zmienić, to napięcie na CPU dalej rdzenia procesora, ponieważ Everest każe mi 1.50V |