rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Overclocking mojego E4500 Więcej

Reply

Narzędzia wątku
Old 13 czerwiec 2009, 05:02
Nowe państwa grupy

Heres the deal, mam E4500 (2.2Ghz Stock) działa na 3,4 GHz, ale I cant get it wyższej. Moja pamięci Kingston 1100Mhz zasobów pamięci RAM, CPU i moje ustawienia są ustawione na 310 * 11. W vcore jest 1.52V (nie wliczając vdroop) pamięci jest aktualnie wyświetlane na 932 MHz i mam cały czas ustawienia auto chociaż. Jest uruchamiany na 3,8 GHz przed, ale nie testu warunków skrajnych.
moja płyta główna to DFI lanparty jr. i cpu jest watercooled i osiągnięcia 50C na 3,8 GHz stresu. I również mają Corsair 850TX zasilania. Jeśli potrzebujesz innych informacji na temat ustawień i może dowiedzieć się, i po nich. (W vcore jest wysokie, jak jej 65nm a także dlatego, że i didnt wanna vcore za czynnik, to runs@3.4 na około 1.35V)
Czy trzeba lepszej pamięci? Nadal bałagany się nawet kiedy zmniejszanie prędkości do 600MHz. Również nie zwiększając FSB dokonać diffrence w grach, lub ogólnych okna prędkości?
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.