![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Hi guys, I was wondering, jeśli tego procesora będzie pasować do tej płyty głównej
CPU jest P4 Prescott 515 2.93GHz i Mobo jest MSI P6NGM Wiem, że zmieści się Socket LGA 775, jak i miały Q6600 w nim, ale z tego starszymi Intel P4, mimo że jest to gniazdo LGA 775, będzie on nadal pracować lub istnieje coś nieco różni się od starego LGA 775 dla nowego jak quad lub pojedynek rdzeni. pozdrowienia My System: Fred
|
|
| |||
| |||
| Cóż procesor będzie dopasowane, ale nie jestem pewien, że jeśli zarząd HyperThreading jest zdolny czy nie, sądzę, że jest, ale nie jestem pewien. Nie masz pewności, czy P4 ma hyperthreaded z tego modelu .. Czy mogę zapytać, dlaczego warto nawet, że chcesz umieścić to w starych forsą? |
|
| |||
| |||
| Nie, żadnej różnicy do gniazda. Myślę, że nie ma problemów ze zgodnością ze starymi mobos nie obsługi nowych procesorów, ponieważ nie obsługuje prędkości FSB i rzeczy, które lubisz, ale odwrotnie powinno być dobrze.
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| |||
| |||
| do mojego zrozumienia, 775 płyt wbudowany podwójny / quad core epoki są wstecznie kompatybilne z P4 775, ale deski zbudowany przed podwójnym i quad's wyszedł nie są kompatybilne przodu. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
i przyczyny, dlaczego przyszedł o to, że oficer miał mój komputer i stollen w procesie podejmowania go na drzwi, my mate odciąga się w swój samochód i komputer został usunięty, to jest ponad 2yrs się temu, jednak ma on ponieważ zaczęli używać go ponownie teraz.Jego Mobo jest kinda busted z gniazda PCIe, że jest zerwana i cpu gospodarstwa busted także i jego czas są 75c więc poprosił mnie ostatniej nocy jest tam kilka kinda płyta i mógłby się dla niego i kiedy zapytałem co gniazdo było, okazało się, że z jednej korzystam atm, tylko jestem uruchomiona Q6600. Więc mam że MSI pokładzie r. zamiennych od wieku i pomyślałem byłoby dobrym pomysłem, że do wprowadzenia starej prescott, w tym nowym Mobo i że również ta przyniesie zysk przejścia od DDR do DDR2 oraz. Jestem po prostu bardzo cieszę się, że tutaj z Was, że jest to rzeczywiście możliwe ![]() Pozdrowienia |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Many thanks Fordy |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Jest to muzyka do moich uszu. wielu Thaks do informacji Katana |
|
| |||
| |||
| Dobrze faceci, tylko niech ya know, it worked perfect many thanks for help pozdrowienia |
|
| |||
| |||
| Glad you got it posortowane = D |
|
| |||
| |||
![]() Nice one.
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
![]() |
|
| Zakładki |