![]() |
| |||||||
| Registrovat | Site Spy | Seznam členů | Darování | Hledat | Dnešní příspěvky | Označit témata jako přečtená | Pravidla fóra |
|
![]() |
| | Thread Nástroje |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Za prvé, Overclocking je provozování běží procesoru (nebo jiné složky) v minulosti rychlosti jsou oceněn. Základy nejsou tak složité, jak se může myslet i když pečlivost a trpělivost by měla být přijímána na všech okolností a případných oc'ing by mělo být provedeno přírůstkově. Intel a AMD výrobu svých procesorů a pak vyzkoušet při určité rychlosti. Pokud se nepodaří CPU při určité rychlosti, pak je prodáván jako CPU na nejbližší nižší rychlost. Testy jsou velmi přísné, takže procesor může být schopen běžet na vyšší rychlost spolehlivě. Ve skutečnosti se ukázalo, že testy jsou často nepoužívají vůbec. Například poté, co společnost má vytvářet určité CPU na chvíli, že se dostal proces se natolik dobře, že všechny procesory, které se poběží spolehlivě na nejvyšší rychlost procesoru je určen pro. Tak právě pro dosažení poptávky na trhu, budou někteří z nich známky jako pomalejší CPU. Mám ho tady disclaimer když: jste to na vlastní nebezpečí, I'm not zasazující se vám to, jen aby ji bylo možné udělat. Pravidlo palce: DON'T oc kteroukoli složku nemůžete dovolit nahradit o.c 'ing. může zničit celý počítač. Opět však, pokud jste opatrní a brát svého času a se všemi postavena v rámci záruky rezidentských PC je nepravděpodobné, že bude trvale poškodit součásti. Častěji než ne vaše PC jen pád nebo odmítnout boot. Přetaktování vám úroveň výkonu vyššími cenami PC komponenty proto vám ukládání peněz. Existují další obavy ačkoli. Mezi nejčastější patří teplo. Když si PC komponenty běžet rychleji, nebo až je to napětí, že to bude vytvářet větší teplo. Pokud nemáte dostatečné chlazení, systém a může se přehřát. Sám o sobě, přehřívání nemůže zabít vašeho počítače, ačkoli. Jediným způsobem, že budete zabíjet počítač přehřívá, je-li vám opakovaně pokusí spustit systém, při teplotách vyšších než doporučených. S Core2 (což jsem, že máte) snaží zůstat pod 50c na vrchol. Já bych doporučit nákup / stažení některých tepelných měřicí software a / nebo koupi tepelného čidla. Mobo Někteří výrobci zahrnují takové věci se mobo. Nenechte se příliš obávat přehřátí ačkoli. Uvidíte příznaky před váš systém dostane smažené. Náhodné pády jsou nejčastější označení. Dalším dange z oc'ing je, že to může snížit životnost vašich složek. Při spuštění více napětí přes složku, její životnost se snižuje. A malé zvýšení nebude mít mnoho vliv, ale pokud máte v plánu na využití vysoké přetaktování, budete chtít být informováni o snížení životnosti. To obvykle není problém, ale vzhledem k tomu, že někdo, že je přetaktování pravděpodobně nebude používat stejné komponenty pro více než 4-5 roky, a je nepravděpodobné, že některý z vašich složek selže před 4-5 roky, bez ohledu na to, jak mnohem napětí spustíte prostřednictvím. Most procesory jsou navrženy tak, aby po dobu až 10 let, takže ztratí pár těch letech je obvykle stojí za nárůstem výkonu. Chcete-li porozumět tomu, jak na přetaktování systému, musíte nejprve porozumět tomu, jak váš systém funguje. První část lidí oc obvykle je CPU: Když si kupujete CPU, uvidíte jeho provozní rychlost. A Core2 E6400 běží na 2.13ghz nebo 2130mhz. Jedná se o opatření, o tom, kolik času cyklů procesoru projde za jednu sekundu. A hodiny cyklus je doba, ve které procesor může vykonávat určitou instrukce, (více hodinové cykly procesoru lze vykonat za jednu sekundu, tím rychleji je možné zpracovávat informace a tím rychleji váš systém poběží). Cílem přetaktování je zvýšit rating vašich GHz procesor tak, aby mohl projít více času cyklů za sekundu. Vzorec pro rychlost vašeho procesoru, pokud tento: FSB (v MHz) x = Násobitel Rychlost MHz. Nyní, aby vysvětlila, co je FSB a multiplikátor je: FSB sběrnice nebo přední straně, je to, jak celý systém komunikuje s vašimi CPU. Čím rychleji vaše FSB může běžet, tím rychleji celý systém spustit. CPU Výrobci našly způsoby, jak zvýšit efektivní rychlosti FSB na CPU zasláním více instrukcí v každém cyklu hodin. Takže místo odeslání jedné hodiny výuky každý cyklus, Intel poslat návod na to 4 hodiny cyklu. Takže, když se díváte na váš FSB a vidět jeho rychlost 1066MHz, není fakt, že běží na rychlosti. Intel procesory jsou to "Quad čerpanou". To znamená, že na vašem core2 FSB je opravdu běh na 266mhz. Co vidíte, je efektivní rychlost, když se vezme v úvahu Quad-přečerpávací opatření I tato zmínka, protože když jste o.c 'ing. jste se jedná o skutečné FSB není efektivní. Multiplikační část rychlostní rovnice je čistě číslo, že když vynásobenému FSB rychlosti vám celkové rychlosti procesoru. Například, pokud máte procesor, který má 266MHz FSB (skutečná rychlost FSB) a má násobič 8, pak se stává rovnice: (FSB) 266MHz x (multiplikátor) 8 = 2133MHZ na cpu, nebo 2.13GHZ (I realizaci těchto rovnic není celkem přesně, ale já jsem s použitím výrobce se pohybuje, aby to jednoduché a hertz zde nebo zde nečiní rozdílu) Na většinu CPU je multiplikátor je uzamčena a nemůže být zvýšen, ale může být snížena. To je známé jako top-zamykání. Na některých CPU to však, že je úplně odemčený násobič (např.: X6800), což znamená, můžete jej změnit na jakékoli číslo, které chcete. Tento typ procesoru je overclocker to oblíbené, protože to znamená, že můžete přetaktování CPU prostým zvýšením multiplikátoru. Je mnohem jednodušší zvýšit nebo snížit násobič na CPU než FSB. To je proto, na rozdíl od FSB, multiplikátor ovlivňuje pouze rychlost procesoru. Po změně FSB, budete měnit rychlost, při které každý jednotlivý komponent počítače komunikuje s vaším CPU. To ve skutečnosti je přetaktování všechny ostatní součásti vašeho systému. To může způsobit nejrůznější problémy, když se ostatní komponenty, které nemají v úmyslu přetaktování se tlačí příliš daleko a nedaří se jim pracovat. Jakmile se pochopit, jak funguje přetaktování, když budete vědět, jak předcházet těmto problémům. Mezi nejčastější způsob přetaktování je prostřednictvím BIOSu. Jakmile v BIOSu počítače, za předpokladu, že máte BIOS, který podporuje přetaktování (Maloobchodní výrobci-Dell atd. - mají tendenci používat bios a mobo to, že nepodporují o.c 'ing.), měli byste mít přístup ke všem nastavení potřebných na přetaktování systému. Nastavení, která vám bude s největší pravděpodobností o úpravě jsou: Multiplikátor, FSB, RAM rychlost, časování RAM a RAM Poměr. V podstatě vše, co se snažíte udělat, je získat co nejvyšší FSB x Násobitel rovnice, kterou můžete dostat. Nejjednodušším způsobem, jak toho dosáhnout, je právě zvýšit násobič, ale nebude fungovat na většině procesorů od multiplikačnímu je uzamčeno. Dalším způsobem je zvýšit FSB. To je samo vysvětlující a všechny z RAM problémů, které musí být řešeny při zvyšování FSB jsou uvedeny níže. Poté, co jste našel rychlost, při níž se CPU nebude jít rychleji, máte ještě jednu možnost. Pokud opravdu chcete push váš systém, můžete se pokusit snížit multiplikační s cílem zvýšit FSB ještě vyšší. K pochopení toho, že si máte 2.13GHz procesor, který má 266MHz FSB a násobič 8x. (266MHz x 8 = 2.13GHz). Je zřejmé, že rovnice funguje jako je to Tntel akciový frekvence pro E6400, ale existují i jiné způsoby, jak se dostat na 2.13GHz. Ty by mohly zvýšit násobič na 10 (cpu závislé samozřejmě) a nižší FSB na 213MHz, nebo byste mohli zvýšit FSB na 355MHz a nižší multiplikátor 6. To by i vám stejné 2.13GHz, že jste začal. Takže obě tyto kombinace by vám stejný výkon systému. Správně? (nikoli v reálném světě čísel, čistě příkladů, aby se bod) Není správné. Vzhledem k tomu, že FSB je kanál, kterým váš systém komunikuje s vaším procesorem, chcete, aby byla co nejvyšší. Takže pokud jste snížena FSB na 213MHz a vyvolaly multiplikátor 10, měli byste ještě hodiny rychlost 2.13GHz, ale zbytek systému by se komunikovat se svým procesorem mnohem pomalejší, než se před výsledkem je ztráta ve výkonu systému. Fakt, že chcete snížit násobič s cílem zvýšit FSB co nejvyšší. To zní jednoduché, ale není to, jak jste se zapojit zbytku systému, protože zbytek systému je závislé na FSB stejně, především RAM. Když si koupíte RAM je dimenzováno na určité rychlosti. Například DDR2 6400 je oceněn 800MHz DDR2 8500 je dimenzováno na 1066MHz K pochopení těchto opatření je nutné pochopit, jak funguje RAM. RAM, nebo Random Access Memory, slouží jako dočasné ukládání souborů, které se CPU potřebuje rychlý přístup. Například, když načítám úrovni ve hře, váš procesor načte do RAM úrovni tak, aby bylo možné přistupovat k informacím rychle, kdykoliv je potřeba, aby se místo načtení informací z (pomalejší) pevného disku. Jde o to vědět, je, že RAM funkcí při určité rychlosti, která je mnohem pomalejší než rychlost procesoru. Většina současných RAM běží rychlostí mezi 533MHz a 1066MHz. Důvodem je, že RAM výrobců byly také schopni dělat to, co cpu výrobci učinit, a to zasláním informací RAM hodiny dvakrát každý cyklus. (DDR2 stojanech "Double Data Hodnotit 2". DDR2 RAM je vylepšená verze DDR RAM, že je rychlejší a efektivnější. Jako standard DDR paměti DDR2 paměti můžete odeslat údaje o stoupající a klesající hrany zpracovatele hodinové cykly. Tato téměř zdvojnásobí objem prací RAM může dělat v určitou dobu). Takže DDR2 800MHz RAM znamená, že pracuje na efektivní rychlosti 800 MHz, je "800" znamená hodiny rychlostí. Protože je zasílání instrukcí dvakrát za čas cyklu, to znamená, že jeho skutečné pracovní frekvence je 400MHz. Jak bylo uvedeno výše, když se zvýší FSB, můžete účinně přetaktování vše ostatní ve vašem systému. To se týká i RAM. Problémy mohou nastat, když chcete zvednout FSB na rychlosti nad 400MHz RAM, protože je pouze hodnocené běžet rychlostí až 400MHz, zvýšení vaší FSB vyšší než 400MHz může způsobit váš systém ke zhroucení. K vyřešení tohoto existují tři řešení: pomocí FSB: Ram poměr přetaktování vaší Ram, nebo nákup RAM dimenzováno na vyšší rychlost. FSB: RAM poměr: Pokud chcete zvednout FSB na vyšší rychlost, než vaše RAM podporuje, máte možnost provozovat své RAM při nižší rychlosti než je vaše FSB. To se provádí pomocí FSB: RAM poměr. Basically, FSB: RAM poměr umožňuje vybrat čísla, která nastavit poměr mezi FSB a RAM rychlostí. Tak řekněme, že používáte DDR2 800MHz Ram, který běží na 400MHz. Ale vy chcete zvednout FSB na 450MHz pro přetaktování procesoru. Je samozřejmé, že vaši RAM nebude jako zvyšuje rychlost FSB a bude více než pravděpodobně příčinou vašeho systému se zhroutí. K vyřešení tohoto můžete vytvořit 5:4 FSB: RAM poměr. tento poměr bude znamenat, že za každých 5MHz, že vaše FSB běží na váš RAM bude běžet pouze na 4MHz. Aby to bylo jednodušší, aby vypracovali, převést na poměr 5:4 k poměru 100:80. Takže za každou vaši 100MHz FSB běží na váš RAM bude běžet pouze na 80MHz. To znamená, že Vaše RAM bude běžet pouze na 80% vaší rychlosti FSB. Tak se vaše 450MHz FSB, jízda na 5:4 FSB: RAM poměr vaší RAM bude spuštěna na 364MHz, což je 80% 450MHz. To je v pořádku, protože vaše RAM je hodnocen na 400MHz. (Není to ideální řešení, nicméně. Spouštení FSB a RAM se poměr mezi příčinami rozdílů v okamžiku, kdy se FSB může komunikovat s RAM. To způsobí zpomalení, které by nemělo být, pokud je RAM a FSB byla spuštěna na stejné rychlosti. Pokud chcete, aby se většina rychlosti mimo váš systém, pomocí FSB: RAM poměr by neměl být tím nejlepším řešením). Overclocking vaše Ram je opravdu velmi jednoduché. Princip přetaktování RAM je stejné jako vaše přetaktování CPU: dostat RAM běžet na vyšší rychlost, než je to běh na. K přetaktování RAM, stačí vstoupit do BIOSu a pokusí se spustit RAM při vyšší rychlosti, než je oceněn. Například, můžete zkusit spustit PC-6400 (DDR2 800) Ram rychlostí 410MHz, což by bylo 10MHz nad jmenovitými otáčkami. To by mohlo fungovat, ale v některých případech to znamená, že se systém zhroutí se. Pokud k tomu dojde, nedělejte si starosti. Tento problém lze vyřešit docela snadno zvýšením napětí na vaší RAM. Napětí na váš RAM, známý také jako vdimm, lze nastavit v BIOSu je většina. Zvýšit použitím nejmenší inkrementů dispozici a zkušební každé nastavení, abyste zjistili, zda to funguje. Jakmile si najít nastavení, které funguje, můžete buď ponechat, nebo zkuste tlačit vaše RAM dál. Pokud si dát RAM příliš mnoho napětí, ale může získat smažené. Jediná věc, kterou jste se obávat při přetaktování RAM jsou čekací doba. Tato doba se zpoždění mezi některými RAM funkcí. V zásadě, pokud chcete zvýšit rychlost vašeho RAM, budete možná muset zvýšit načasování. Není to vůbec složité. CAS latence je minimální počet cyklů berana, musíte počkat, než bude moci číst nebo psát znovu. Spodní samozřejmě lepší. (CAS4 by bylo lepší, než CAS5 například). Nebo namísto všechny výše uvedené byste mohli koupit jen ram dimenzováno na vyšší rychlost, v krabici, při jmenovitém rychlost, kterou chcete spustit FSB. Řekni, opět chcete zvednout FSB na 450MHz, prostě nákup ram hodnocené běžet na 450MHz (DDR2 7200 - 900mhz) Tam bude místo, když se přetaktování a ty prostě nemůže zvýšit rychlost procesoru už bez ohledu na to, co dělat a jak moc jste chlazení. To je s největší pravděpodobností proto, že váš procesor není získat dostatek napětí. K vyřešení tohoto jste prostě až napětí na procesoru, známá také jako vcore. Udělejte to stejně jako bylo uvedeno výše v souvislosti s ram. Jakmile budete mít dostatek napětí pro procesor, které mají být stabilní, můžete buď ponechat v té rychlosti CPU, nebo pokus o přetaktování je dokonce ještě více. Stejně jako u RAM, se mít na pozoru před přetížením procesoru s napětím. Každý zpracovatel doporučil napětí nastavit podle výrobce. Podívejte se na webových stránkách nalézt tyto. Nevcházejte minulosti doporučené napětí. Mějte na paměti, že upping napětí na procesoru způsobí mnohem více tepla. Proto je nezbytně nutné mít dobré chlazení při přetaktování. Konečně, ne všechny komponenty přetaktování stejné. Ty by mohly mít přesně, a to i znamenat stejnou budovat jako přítele, ale není absolutně žádná záruka Vy se oc pokud theres. Každá komponenta je unikátní ve své schopnosti přetaktování. Ale naštěstí, většinou jsou poměrně dobré, nebo ne-on by se dělat, že by oni? 1) Po dosažení hranice konkrétního čipu pak to je to. Nic můžete udělat pro zvýšení o'c další. 2) A dobrou formu stresu-testujeme přetaktování je spuątěním Orthos asi na 8 hodin, pokud vůbec něco se děje na podzim nad ním bude v průběhu tohoto. 3) Vyberte si desku moudře jako základní desky může nabídnout odlišné napětí v různých složek což je přátelský, nebo ne-tak-přátelské pro oc'ing. Naučte výchozí napětí pro jednotlivé komponenty chcete oc, protože to vám výchozí bod a uvidíte, jak dobře se budete moci overvolt konkrétní složku by potřebujete. 4) Přečtěte si o BIOS to, aby některé oc'ing jeden doddle, některé mohou složené obtížnost. 5) Overclocking může být finančně nebezpečné jako hazardní hry, a stejně návykový. Tak buďte opatrní! Doufám, že to je užitečné pro vás všechny, pokud jste si nějaké dotazy křičet do CPU to etc fóru.
|
| |||
| |||
| Pfft .. zcela mimo téma líto, ale pokud jste si, že citace z vašeho podpisu! Lol
__________________ Minulou noc jsem ležel v posteli hledali až na hvězdy na obloze a myslel jsem, že pro sebe, kde je sakra je strop. ![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Krlll je členem tady, je to citát z něj myslím.
| |||
| |||
| Jo, bylo to od Krlll. Nevím proč, ale bylo mi v stehů.
__________________ Slyšel wow je lepší pak antikoncepční pilulky, žádný vtip jsem hrál rs na 2-3 roky a 2 týdny poté, co jsem se zastavil i ztratila panenství. -Kanoakavirus |
|
| |||
| |||
| Citace:
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I am sigged.
| |||
| |||
| Thx pro tento článek mi dal k lepšímu porozumění OCing |
|
| |||
| |||
| Žádný problém nakažlivý, díky. Nebylo vlastně předmětu jako takového, ale původně, odpovědi jsem se v závitu pro člena, který chtěl vědět o oc'ing jeho core2. Takže je to pouze na Intel CPU to, ale je tam informace, že všichni lidé chtějí mít pochopení pro přetaktování lze možná využít.
__________________ Slyšel wow je lepší pak antikoncepční pilulky, žádný vtip jsem hrál rs na 2-3 roky a 2 týdny poté, co jsem se zastavil i ztratila panenství. -Kanoakavirus |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| pěkný. trochu číst, ale stojí za jam packed informace.
| |||
| |||
Bohužel CP snaží někdo říct, jak to oc není něco, co se vejde do pár odstavců.A pokud budete dělat něco. Udělej to pravé.