kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógép hardver > Processzorok, alaplapok és RAM

Register

PC Overclocking Guide

Reply

Téma eszközök
Old Május 13 2007, 01:51
Donor Group

Default PC Overclocking Guide

Először is, Túlhajtási a gyakorlatban működni a CPU (vagy egyéb) a korábbi sebességgel azok névleges at. Az alapok nem olyan nehéz, mint azt gondolhatja, bár kellő gondossággal és türelem kell venni minden időben és minden oc'ing fokozatosan kell végezni.

Az Intel és AMD processzorok a gyártás és tesztelje azokat egy bizonyos sebesség. Ha a CPU nem egy bizonyos sebességgel, akkor eladják a CPU a következő alacsonyabb sebességgel. A vizsgálatok rendkívül szigorú így a CPU képes lehet futtatni a nagyobb sebesség megbízhatóan. Tény, hogy a tesztek gyakran nem használják egyáltalán. Például, ha egy vállalat már egy bizonyos CPU egy ideig, akkor volna a folyamat elég jól le, hogy a CPU-kat, hiszen fog megbízhatóan a legmagasabb sebesség a CPU tervezték. Szóval csak azért, hogy elérje a piaci kereslet, akkor lesz néhány lassabb, mint a CPU-kat.

Van, hogy egy nyilatkozat, hogy itt van: Ön ezt a saját kockázatára, nem vagyok szorgalmazása csinálod, csak hogy meg lehessen tenni. Ökölszabályként: NE oc az összes Ön nem engedheti meg magának, hogy a o.c "ING tönkreteheti az egész számítógépre.

Ismét bár, ha óvatos, és az idejét, és az összes beépített biztosítékok honos a db, nem valószínű, hogy lesz állandó kárt alkatrész. Gyakran nem a pc fog zuhanni vagy megtagadják, hogy a csomagtartó.

Túlhajtási adhat a teljesítmény szintje magasabb árú PC alkatrészek megtakarítás te pénzed.

Vannak más aggályok is. A leggyakoribb az egyik meleg. Ha egy PC-alkatrész gyorsabban fut, vagy akár ez a feszültség, hogy fog több hőt. Ha nem volna elég a hűtés, akkor a rendszer, és túl. Önmagában túlmelegedés nem megölni a számítógépet is. Az egyetlen mód, hogy ölni fog a számítógép által túlfűtést is, ha ismételten megpróbálja futtatni a rendszer-nál magasabb hőmérsékleten ajánlott. A Core2 (amit én hiszek Önnek) try alatt marad 50c csúcsán. Szeretnék ajánlani beszerzési letöltéséhez bizonyos termikus mérő szoftver és / vagy beszerzési hő érzékelők. Néhány mobo gyártók ilyen dolgokat a mobo.

Ne is nyugtalanítja, hogy túlmelegedés van. Látni fogja a jeleket, mielőtt a rendszer gets sült. Véletlenszerűen összeomlik a leggyakoribb jele.

Egy másik dange a oc'ing, hogy csökkenteni tudja az Ön alkatrészek élettartamát. Amikor több feszültség egy komponense, annak élettartama csökken. A kis mértékű emelkedés nem lesz sok befolyásolja, de ha terv segítségével nagy overclock, akkor azt szeretnék, hogy ismeri a csökkenés élettartamát. Ez általában nem probléma, azonban ez senkit overclocking valószínűleg nem lesz ugyanazt az alkatrészek több mint 4-5 év, és nem valószínű, hogy bármely a komponensek sikertelen előtt 4-5 évben, függetlenül attól, hogy milyen sok a feszültség futtat rajta. Most processzorokat úgy tervezték, hogy az utolsó, maximum 10 év, így a vesztes néhány ezekben az években általában érdemes a megnövekedett teljesítményt.

Annak megértéséhez, hogy hogyan overclock a rendszer, akkor először meg kell megérteni, hogyan működik a rendszer. Az első komponens oc emberek általában a CPU:

Ha vásárolni CPU, látni fogja, hogy a működési sebesség. A Core2 E6400 fut a 2.13ghz vagy 2130mhz. Ezt az intézkedést, hogy hány órát ciklusok a processzor megy át egy pillanatra. Egy óra ciklus ideig, amelyben a processzor képes elvégezni egy adott összeget utasítások, (több órát ciklust a processzor nem hajt végre egy másik, gyorsabb is feldolgozza az információkat és a gyorsabb a rendszer fut.)

A cél az overclocking az, hogy megnövelje a GHz-es besorolású a processzor, így az továbbra is több órát ciklus / másodperc. A képlet a sebessége a processzor, ha ezt:

FSB (MHz) x Szorzó MHz = Speed.

Most, hogy fejtse ki, milyen az FSB és a szorzó a következő:

Az FSB, vagy a Front Side Bus, az, hogy miként az egész rendszer kommunikál a CPU. A gyorsabb FSB el lehet futni, a gyorsabb, a teljes rendszer fut.

CPU gyártók talált módot, hogy növelje a tényleges sebesség az FSB a CPU küldött több utasítást minden óra ciklust. Tehát ahelyett, hogy egy küldő utasítást minden ciklusban egy óra, az Intel 4 utasítást küld a per óra ciklust. Tehát, ha nézzük a FSB, és a sebessége 1066MHz, ez nem igazán működik, hogy a sebességet. Az Intel CPU-k vannak "quad szivattyúzzák". Ez azt jelenti, hogy az FSB meg core2 tényleg futó 266MHz. Mit látsz a tényleges sebesség, ha figyelembe vesszük a négymagos szivattyúzott intézkedés
Én ezt azért, mert ha o.c "ING te foglalkoznak a tényleges FSB nem hatékony.

A szorzó része a sebesség egyenlet csupán számok, megszorozva az FSB sebesség, majd adja meg a teljes sebességgel a processzort. Például, ha van egy CPU, amely 266MHz FSB (tényleges FSB sebesség) és a 8-szorzó, akkor az egyenlet:

(FSB) 266MHz x (szorzó) 8 = 2133MHZ a CPU, vagy 2.13GHZ

(Tudom, ezek az egyenletek nem teljes pontosan de a gyártó tartományokat, hogy az egyszerű dolgok, és a Hertz itt, vagy ott nincs különbség)

A többség a CPU a szorzó le van zárva, és nem lehet emelni, hanem csökkenteni lehet. Ez az úgynevezett top-zár.
Egyes CPU's azonban a szorzó teljesen nyitva (pl.: X6800), ami azt jelenti, meg tudod változtatni, hogy minden számot, amit akarsz. Ezt a típusú CPU egy overclocker kedvence, mivel ez azt jelenti, hogy a CPU overclock egyszerűen azáltal, hogy növeli a szorzó.

Sokkal könnyebb növelni vagy csökkenteni a szorzót a CPU-nál az FSB. Ez azért van, mert ellentétben az FSB, a szorzó csak a CPU sebességét. Amikor az FSB, akkor változik a sebesség, amellyel minden egyes eleme a számítógép kommunikál a CPU. Ez a hatás, az overclocking az összes többi elemével a rendszer. Ez is okozhat mindenféle probléma, ha más összetevők, hogy nem kívánnak overclock nem nyomta túl messzire, és nem működik. Ha megértik, hogyan működik overclocking, bár, akkor tudja, hogyan akadályozza meg ezeket a kérdéseket.

A leggyakoribb módszer overclocking van a BIOS. Miután a BIOS-ban, feltételezve, hogy van olyan, hogy a BIOS támogatja overclocking, (kis-gyártók Dell stb - inkább a BIOS-t használja és mobo ez nem támogatja o.c "nek), akkor hozzá kell férnie az összes szükséges beállítások overclock hogy a rendszert. A beállítások akkor nagy valószínűséggel kiigazítása a következők:

Szorzó, FSB, memória sebessége, a RAM időzítése, és a RAM-arány.

Alapvetően az összes kívánt tenni, hogy a legmagasabb FSB x szorzó egyenlet, hogy lehet kapni. A legegyszerűbb módja ennek az, hogy csak növeli a szorzó, de ez nem fog működni a legtöbb feldolgozóknak, mivel a szorzó le van zárva. A következő módszer az, hogy növelje az FSB. Ez magától értetődő, és mind a RAM kérdés, hogy hogyan kell kezelni, amikor emeli a FSB alábbiakban részletezzük. Miután megtaláltuk a sebesség, amellyel a CPU nem megy a gyorsabb, van még egy lehetőség.

Ha szeretné, hogy álljon ki a rendszer, akkor próbálja meg csökkenteni a szorzó növelése érdekében FSB is magasabb. Hogy érti ezt elképzelni, hogy van egy 2.13GHz processzor, amely 266MHz FSB és a 8x szorzó. (266MHz x 8 = 2.13GHz). Nyilvánvaló, hogy az egyenlet működik ez az állomány Tntel látszik, hogy az E6400, de van más módja lehet eljutni 2.13GHz. Lehet emelni a szorzót a 10 (cpu függ persze) és az alsó, hogy 213MHz FSB, vagy adhat okot, hogy az FSB 355MHz, és csökkentheti a szorzót 6. Ezek mind az Ön azonos 2.13GHz, hogy kezdődött. Tehát két kombinációkat kell adnom a rendszer ugyanazt a teljesítményt. Így van?

(nem valódi világ számadatok csupán példa, hogy egy pont)

Nem helyes. Mivel az FSB a csatorna, amelyen keresztül a rendszer kommunikál a processzorral, hogy akarod, hogy a lehető legmagasabban. Tehát, ha csökkentették az FSB 213MHz, és felvetette, hogy a szorzó a 10, akkor még egy óra sebességgel 2.13GHz, de a rendszer többi lenne kommunikál a processzor sokkal lassabban, mint korábban következtében veszített a rendszer teljesítményét.

Tényleg, azt akarjuk, hogy csökkenjen a szorzó növelése érdekében FSB a lehető legmagasabban. Ez egyszerűen hangzik, de ez nem annyira van, hogy vonják be a többit a rendszer, mert a rendszer többi függ az FSB is, főleg a RAM.

Ha vásárolni RAM, hogy egy bizonyos névleges sebesség. Például, DDR2 6400 is a névleges 800MHz DDR2 8500 is értékelt az 1066MHz

Annak megértéséhez, ezeket az intézkedéseket meg kell értenünk, hogyan működik a RAM. RAM, vagy a Random Access Memory, ideiglenes tárolására szolgál, a fájlok, hogy a CPU igények gyors hozzáférést. Például, ha a terhelési szint a játék, akkor a CPU fogja betölteni a szinten a RAM, hogy hogyan juthat hozzá az információ gyorsan, ha szükséges, hanem a rakodás az információt a (lassabb) merevlemezére.

A dolog tudni, hogy a RAM funkciókat egy bizonyos sebesség, ami sok lassabb mint a processzor sebességét. A legtöbb jelenlegi RAM sebességgel fut a 533MHz és 1066MHz.

Ez azért van, mert a RAM-gyártók is tudják, hogy milyen CPU-gyártók volna, nevezetesen az információt kétszer minden RAM óra ciklust.

(DDR2 jelentése "Double Data Rate 2. DDR2 RAM is javított változatát DDR RAM, hogy a gyorsabb és hatékonyabb. Hasonlóan szabványos DDR memória, DDR2 memória küld adatokat az emelkedő és csökkenő széleit a feldolgozó óra ciklusokat. Ez közel megduplázza a munka mennyiségét a RAM tehetünk egy adott idő alatt.)

Szóval DDR2 800MHz azt jelenti, hogy a RAM működik hatékonyan sebessége 800MHz, a "800" az órajel. Mivel a küldő utasítást kétszer per óra ciklust, ami azt jelenti, hogy valós működési frekvencia 400MHz.

Mint már említettük, ha növeli a FSB, gyakorlatilag overclock minden mást a rendszer. Ez vonatkozik a RAM is. Problémák merülhetnek fel, ha azt szeretné, hogy növeljék meg az FSB 400MHz sebesség felett, mert a RAM csak futtatni névleges sebesség akár 400MHz emelte a magasabb FSB 400MHz okozhat a rendszer összeomlik. Hogy oldja meg ezt a három megoldás van: az a FSB: RAM arányt, overclocking a Ram, vagy a felvásárlás RAM értékelt a nagyobb sebesség.

FSB: RAM Ratio: Ha meg szeretné növelni a FSB egy gyorsabb, mint a RAM támogat, akkor azt a lehetőséget, hogy fut a RAM alacsonyabb szinten, mint a sebesség FSB. Ezt használva FSB: RAM arány. Alapvetően a FSB: RAM arány segítségével kiválaszthatja, hogy a számok létre arányaként meg FSB és a RAM sebességet. Na, mondom, amit használ DDR2 800MHz Ram, hogy fut a 400MHz. De azt szeretné növelni a 450MHz FSB-n, hogy az overclock your CPU. Nyilvánvaló, hogy a RAM nem fogja fel, mint az FSB sebességet és több mint valószínű, mert a rendszer összeomlik. Hogy oldja meg ezt, akkor létrehoz egy 5:4 FSB: RAM arány. ez az arány azt jelenti, hogy minden 5MHz, hogy fut az FSB, a RAM csak futni 4MHz.

Annak érdekében, hogy könnyebben ki, átalakítására, a 5:4 arány a 100:80 arány. Szóval minden a 100MHz FSB-n fut at, a RAM csak futni 80MHz. Ez azt jelenti, hogy a RAM csak futni a 80%-a FSB sebességet. Tehát az Ön 450MHz FSB, fut egy 5:4 FSB: RAM arányt, akkor a RAM lesz futó 364MHz, ami 80%-450MHz. Ez rendben van, mert a RAM is rated for 400MHz.

(Ez nem ideális megoldás azonban. Futás az FSB és a RAM az arány okainak hiányosságok között az idő, hogy az FSB tud kommunikálni a RAM. Lassulása Ennek oka, hogy nem lenne ott, ha a RAM és az FSB-n fut ugyanolyan sebességgel. Ha azt akarjuk, hogy a legnagyobb sebesség az a rendszer, egy FSB: RAM arány nem lenne a legjobb megoldás).

Túlhajtási a Ram valójában igen egyszerű. Az elv mögött overclocking RAM ugyan az, mint a CPU overclocking: hogy a RAM-hoz fuss egy gyorsabb, mint azt, hogy futtatható.

Ha overclock RAM, csak írjuk be a BIOS-t, és próbálja meg futtatni a RAM egy gyorsabb, mint a névleges at. Például, akkor próbálja meg futtatni a PC-6400 (DDR2 800) Ram sebességnél 410MHz, ami 10MHz a névleges fordulatszámnál. Ez a munka, de bizonyos esetekben ez okozhatja a rendszer összeomlik. Ha ez történik, ne aggódjon. A probléma megoldható nagyon könnyen megemeli a feszültség a RAM. A feszültséget a memória, vagy más néven vdimm lehet beállítani, a legtöbb BIOS-ban van. Húzd a legkisebb növekedési és a rendelkezésre álló vizsgálati minden beállítás, hogy ha ez működik. Ha talál egy beállítást, ami működik, akkor vagy megtartja, vagy próbálja meg, hogy álljon el a RAM tovább. Ha a RAM túl sok a feszültség, de ez a sült el.

Az egyetlen dolog, amit meg kell aggódnia, ha overclocking RAM van a késési időt. Ezeket az időzítéseket a késések egyes RAM funkciókat. Alapvetően, ha azt szeretné, hogy növeljék a sebesség a memória, akkor lehet, hogy növeljék a időzítéseket. Ez egyáltalán nem bonyolult. CAS latencia a minimális számú ciklus RAM kell várnia, mielőtt újra írni vagy olvasni. A jobb alsó nyilván. (CAS4 jobb lenne, mint CAS5 például).

Vagy ahelyett, mind a fent akkor csak vásárolni RAM értékelt a gyorsabb, ki a dobozt, a névleges sebesség akarja futtatni a FSB. Mondd, hogy újra akarja növelni a 450MHz FSB-n, hogy csak vásárolni RAM névleges futtatni a 450MHz (DDR2 7200 - 900MHz)

Ott lesz egy pont, amikor overclocking, és egyszerűen nem növelheti a sebességét a CPU már nem számít, mit és mennyit hűtés van. Ez az a legvalószínűbb, mert a CPU nem kap elég feszültséget. Hogy oldja meg ezt, akkor csak a feszültség a CPU, vagy más néven a vcore. Ehhez hasonló módon a korábban említett annak tekintetében, hogy a ram. Ha van elég feszültség a CPU is stabil, akkor sem, hogy a CPU, hogy a sebesség és a kísérlet overclock még tovább. Csakúgy, mint a RAM, ügyeljen arra, hogy ne túlterhelési a CPU feszültség. Mindegyik processzor ajánlotta feszültség beállítás a gyártó. Nézd a honlapon, hogy ezeket. Ne menj elmúlt ajánlott feszültségértéket.

Tartsuk szem előtt, hogy upping a feszültséget a CPU-t fog okozni sokkal több hőt. Ezért alapvető fontosságú a jó hűtés, ha overclocking.

Végül, nem minden eleme overclock ugyanaz. Lehet, hogy a pontos, és én nem értem, pontosan ugyanolyan, mint építeni egy barát, de semmi sem garantálja a tiéd lesz oc amennyire ott. Minden egyes összetevő egyedülálló a túlhúzási képességét. De szerencsére, a legtöbb elég jó, vagy senki nem fog csinálni, hogy ezek?

1) Amikor eléri a határt, akkor az adott chip thats it. Nincs mit tudsz, hogy növelje a o'c tovább.

2) A jó formában stressztesztelési egy overclock van futó Orthos mintegy 8 órán belül, ha valami megy esik át lesz folyamán ezt.

3) Válaszd ki az alaplap bölcsen a Alaplapok kínál különböző feszültség az eltérő alkatrészek tétele barát vagy nem túl barátságos az oc'ing. Tudjon az alapértelmezett feszültségértéket egyes komponensek szándékozik oc, mivel ez adja meg a kiindulási pont, hogy lássuk, milyen is lesz, hogy egy adott alkatrész overvolt Ha szükséges.

4), olvassa fel a BIOS-ban van, bizonyos, hogy oc'ing a doddle, egyesek összetett nehéz.

5) Overclocking is lehet pénzügyileg veszélyes, mint a szerencsejáték, és ahogy vezet. Legyen óvatos!

Remélem ez segít neked is, ha Ön bármilyen kérdése shout fel a CPU a fórum stb.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Processzor (ok):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Alaplap:
Asus P5K Premium
RAM memória:
2GB Dominator 8500
Grafikus kártya (k):
BFG 8800GT
Hangkártya:
Xfi Extremegamer
Merevlemez (ek):
3.35TB ext tárolására. 2TB tárolási int
Optikai meghajtó (k):
LG GGC H20L
Case / tápegység:
Enermax 720w
Hűtés:
AC7
Hálózat / Internet:
Monitor (ok):
245B, 931B (Samsung)
Operációs rendszer (ek):
Vista 32P
Old November 1, 2007, 06:36
Donor Group

Hah .. teljesen sorry off topic, de honnan az idézet az Ön aláírása? Lol
Old November 1, 2007, 06:39
Administrator Group

Krlll is tagja itt van, ez egy idézet tőle azt hiszem.

My System: Hybr! D

Processzor (ok):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Alaplap:
HP nForce 560
RAM memória:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafikus kártya (k):
Nvidia 7150M integrált Onboard
Hangkártya:
5,1 Onboard integrált
Merevlemez (ek):
250GB 5400rpm SATA300
Optikai meghajtó (k):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / tápegység:
Stock HP
Hűtés:
Stock HP
Hálózat / Internet:
10/100 Nic / 10MB Virgin Cable
Monitor (ok):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operációs rendszer (ek):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old November 1, 2007, 08:14
Donor Group

Igen, ez volt a Krlll. Nem tudom miért, de ez már nekem stitches.

-Kanoakavirus
Old November 3 2007, 17:31
Moderátor Csoport

Idézet:
Originally Posted by dmdougie View Post
Hah .. teljesen sorry off topic, de honnan az idézet az Ön aláírása? Lol
Úgy jött ide Amerikai futball At Wembley

Old November 3, 2007, 18:31
Donor Group

Én sigged.
I rock!

My System: Krlll

Processzor (ok):
Intel Q9550@4.33Ghz
Alaplap:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
RAM memória:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Grafikus kártya (k):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 MEM)
Hangkártya:
Fedélzeti HDA
Merevlemez (ek):
Néhány lol 1650GB összesen
Optikai meghajtó (k):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / tápegység:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Hűtés:
Tuniq Tower 120
Hálózat / Internet:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (ok):
Acer 22 "széles
Operációs rendszer (ek):
Vista Ultimate X64
Old November 17, 2007, 03:15
Csoport tagja

Thx a cikket adott nekem egy jobb megértése OCing
Old November 17, 2007, 05:00
Donor Group

Fertőző Semmi gond, kösz.

Ez valójában nem egy, hanem az eredetileg a válasz én egy szál egy tagja, aki tudni oc'ing a core2. Így csak korlátozott Intel CPU van, bár nincs információ, hogy ott minden ember akart volna megértéséhez overclocking talán tud élni.

-Kanoakavirus
Old November 21 2007, 13:29
Donor Group

kedves. egy kicsit olvasni, de megéri az óra csomagolt információkat.

My System: Top Secrit

Processzor (ok):
Core 2 Duo E8500 OC @ 4GHz
Alaplap:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P (P45)
RAM memória:
mushkin 4GB DDR2 1066MHz
Grafikus kártya (k):
GTX280
Hangkártya:
fedélzeten (most)
Merevlemez (ek):
WD6401AALS WD 640GB
Optikai meghajtó (k):
Kattints a linkre aláírás több
Case / tápegység:
Corsair CMPSU-750TX (750 watt)
Hűtés:
XIGMATEK HDT-S1283 120mm Rifle
Hálózat / Internet:
DSL közepes
Monitor (ok):
30 hüvelykes 2650x1600 (hamarosan egyébként)
Operációs rendszer (ek):
XP Home
Old November 21, 2007, 14:47
Donor Group

Idézet:
Originally Posted by cheesepuff View Post
kedves. egy kicsit olvasni, de megéri az óra csomagolt információkat.
Sajnos KP próbál mondani valakinek, hogy hogyan oc nem az, amit nem fér bele egy-két bekezdést.

És ha akarsz valamit. Do it right.

-Kanoakavirus
Reply

Register

Könyvjelzõk

Hasonló szálak
Szál Thread Starter Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Van-e dummies guide ..... daveonyx Hálózatépítés, Modems & VoIP 11 6. július 2009 02:32
LCD buying guide Janck Grafikus kártyák és monitorok 1 27. december 2008 09:21
Hálózat útmutató segít solotekk Hálózatépítés, Modems & VoIP 2 25. március 2008 11:01
UML: A végleges útmutató? Mike0001 Off Topic Discussion 0 15. február 2008 08:06
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.