mazāku kapitāla

Magazine
Go Back   Computer Sulas > Computer Hardware > CPU, Motherboards & RAM

Register

PC Overclocking Guide

Reply

Thread Tools
Old Maijs 13, 2007, 01:51
Donors Group

Default PC Overclocking Guide

Pirmkārt, Overclocking ir gaitas jūsu CPU (vai citas sastāvdaļas) iepriekšējās ātruma tie, kuru jauda ir prakse. Pamati nav tik grūti, kā Jūs domājat kaut rūpību un pacietību jālieto vienmēr un jebkurā oc'ing jādara pakāpeniski.

Intel un AMD ražo to CPU un tad tos pārbaudītu ar noteiktu ātrumu. Ja CPU nav ar noteiktu ātrumu, tad tas tiek pārdots par CPU ar nākamo zemāko ātrumu. Testi ir ļoti stingri, lai CPU var braukt ar ātrumu, lielāku ātrumu uzticami. Patiesībā testi bieži neizmanto vispār. Piemēram, kad sabiedrība ir veikusi dažus CPU, lai, kamēr tie ir gotten process paredz pietiekami labi, ka visi CPU viņi dara darbosies uzticami ir vislielākais ātrums CPU ir paredzēts. Tā tikai, lai panāktu tirgus pieprasījumu, tās preču zīme dažas no tām par lēnāku CPU.

I've got likt atruna šeit arī: Jums tas ir Jūsu pašu risks, es neesmu propagandē jūs, tikai, ka to var izdarīt. Rule of thumb: DO NOT oc kāds komponents nevar atļauties tos aizvietot ar o.c "ing var sagraut visu jūsu datoru.

Vēlreiz, lai gan, ja tu esi uzmanīgs un veikt savu laiku un ar visiem uzcelta drošības dzīvo pc ir maz ticams, ka jūs pastāvīgi kaitējumu komponentu. Biežāk kā nav jūsu datora tikai avārijas vai atteikties boot.

Overclocking var jums darbības līmeni augstāka cena, pc komponenti ietaupot naudu.

Ir citas problēmas though. Visbiežāk ir viens no siltuma. Kad jūs veicat datora komponents darbojas ātrāk vai līdz tas spriegums tas notiek, lai radītu vairāk siltuma. Ja Jums nav pietiekamu dzesēšanu, jūsu sistēma var un pārkarsēt. Pats par sevi pārkaršanu nevar nogalināt datoru, though. Vienīgais veids, ka jūs nogalināt jūsu datoru, pārkaršana, ja tu atkārtoti mēģināt palaist sistēmu, temperatūrā, kas augstāka nekā ieteicams. Ar Core2 (ko es uzskatu jums) cenšas palikt zem 50.c maksimumstundās. Es gribētu ieteikt pirkšanas / lejupielādētu kādu siltuma mērīšanai programmatūras un / vai iepirkuma siltuma sensori. Daži MOBO ražotāji iekļauj tādas lietas ar MOBO.

Vai nav pārāk norūpējies par pārkaršanu, though. Jūs redzēsiet, pirms jūsu sistēmas pazīmes izpaužas cepta. Random avārijām ir visizplatītākā zīme.

Vēl viens oc'ing Dange ir, ka tas var samazināt kalpošanas laiku jūsu sastāvdaļas. Palaižot lielāku spriegumu caur sastāvdaļu, tās mūžs samazinās. Neliels pieaugums nebūs daudz ietekmēt, bet, ja jūs plānu, izmantojot augstas OVERCLOCK, jūs vēlaties zināt par samazināšanos mūžu. Šī ir parasti nav problēmu, tomēr, tā kā kāds, kas ir overclocking, visticamāk, neizmantos pašas sastāvdaļas, vairāk nekā pēc 4-5 gadiem, un ir maz ticams, ka kāds no jūsu komponenti nespēs pirms 4-5 gadiem neatkarīgi no tā, cik lielu spriegumu jūs darbināt caur to. Lielākā daļa procesori ir paredzēti, lai ilgst līdz 10 gadiem, tā zaudē daži no šiem gadiem parasti ir vērts palielināt veiktspēju.

Lai saprastu, kā OVERCLOCK jūsu sistēmā, jums vispirms ir jāsaprot, kā jūsu sistēma darbojas. Pirmais komponents cilvēku oc parasti ir CPU:

Kad jūs iegādājaties CPU, Jūs redzēsiet savu darbības ātrumu. Core2 E6400 iet pie 2.13GHz vai 2130mhz. Tas ir pasākums, cik pulkstenis cikli procesors iet cauri vienā sekundē. Pulksteni cikls ir laikposms, kurā pārstrādātājs var veikt attiecīgo summu instrukcijas (vairāk clock ciklus procesors var izpildīt vienā sekundē, ātrāk to var apstrādāt informāciju un ātrāk jūsu sistēma darbosies).

No overclocking mērķis ir palielināt GHz reitings jūsu procesors, lai tā varētu iet cauri vairāk clock cikli sekundē. Formulu ātrums jūsu procesors, ja tas:

FSB (MHz) x Multiplier = ātrums MHz.

Tagad, lai izskaidrotu to, ko FSB un reizinātājs ir:

FSB, vai Front Side Bus, ir, kā visa jūsu sistēma sazinās ar savu CPU. Ātrāk jūsu FSB var palaist, ātrāk viss jūsu sistēma var darboties.

CPU ražotāji ir atraduši veidus, kā palielināt efektivitāti ātrumu no CPU FSB, nosūtot vairākas instrukcijas, katrs clock ciklā. Tā vietā nosūtot viena norādījumu every one clock ciklā, Intel sūtīt's 4 instrukcijas vienā clock ciklā. Tātad, kad paskatās uz jūsu FSB un redzēt tās ātrumu 1066MHz, tas nav īsti sācies šī ātruma. Intel CPU ir "quad sūknēšana. Tas nozīmē, ka jūsu Core2 FSB ir tiešām darbojas uz 266MHz. Ko jūs redzat ir efektīvs ātrums, ja ņem vērā, quad-sūknē pasākums
Es minēju tādēļ, ka tad, kad jūs o.c "ing jums ir darīšana ar faktisko FSB nav efektīvas.

Reizinātājs daļa no ātruma vienādojums ir tikai skaitli, kas, kas reizināta ar FSB ātrumu, sniegs jums kopējais ātrums procesors. Piemēram, ja jums ir CPU, kas ir 266MHz FSB (faktiskā FSB ātrums), un koeficients 8, tad vienādojums ir:

(FSB) 266MHz x (reizinātājs) 8 = 2133MHZ par CPU, vai 2.13GHz

(Es saprotu, šie vienādojumi summa nav precīzi, bet es esmu, izmantojot ražotāja diapazonu uzturēt lietas vienkārši un hercs šeit vai tur nav nekādas starpības)

Par lielāko daļu CPU's reizinātājs ir bloķēts, un to nevar pacelt, bet var tikt samazināts. Tas ir pazīstams kā top bloķēšanu.
Par dažiem CPU's tomēr reizinātājs ir pilnīgi atslēgts (piemēram, X6800), kas nozīmē, jūs to varat mainīt uz jebkuru numuru, kuru vēlaties. Šis CPU tips ir overclocker iecienīta, jo tas nozīmē, ka varat OVERCLOCK CPU, vienkārši palielinot reizinātāju.

Ir daudz vieglāk paaugstināt vai mazāku reizinātāju uz nekā FSB CPU. Tas ir tāpēc, ka atšķirībā FSB, reizinātājs ietekmē tikai CPU ātruma. Mainot FSB, maināt ātrumu, ar kādu katra atsevišķa sastāvdaļa jūsu dators sazinās ar savu CPU. Tas būtībā ir overclocking visas pārējās sastāvdaļas jūsu sistēmā. Tas var izraisīt visas problēmas veidu, kad citas sastāvdaļas, kas jūs neplānojat OVERCLOCK tiek grūsti pārāk tālu un nespēj strādāt. Kad jūs saprotat, kā overclocking darbi, tomēr jūs zināt, kā novērst šīs problēmas.

Visbiežāk sastopamā metode, ar overclocking ir caur BIOS. Reizi BIOS, pieņemot, ka jums ir BIOS, kas atbalsta overclocking (Retail ražotāji, Dell utt - cenšas izmantot BIOS's un MOBO's, ka neatbalsta o.c "ing), Jums ir jābūt piekļuvei visiem iestatījumiem vajadzīga līdz OVERCLOCK jūsu sistēma. Iestatījumus visticamāk būs pielāgo šādi:

Reizinātājs, FSB, RAM ātrums, RAM laiku, un RAM attiecība.

Būtībā, visi jūs mēģināt darīt ir iegūt augstāko FSB x Multiplier vienādojums, ko varat saņemt. Vieglākais veids, kā to izdarīt, ir tikai palielināt reizinātāju, bet tas nedarbojas uz lielāko pārstrādātāju, jo reizinātājs ir bloķēts. Next metode ir paaugstināt FSB. Tas ir pašsaprotami, un visus RAM jautājumiem, kas jārisina, ja palielinot FSB ir sīki izklāstīts turpmāk. Kad esat atrasti ātrumu, ar kādu CPU neiešu ātrāk, jums ir vēl viena iespēja.

Ja jūs patiešām vēlaties lai virzītu jūsu sistēmā, jūs varat mēģināt samazināt reizinātāju, lai palielinātu FSB vēl lielāks. Saprast, iedomājieties, ka jums ir 2.13GHz procesoru, kas ir 266MHz FSB un 8x reizinātāju. (266MHz x 8 = 2.13GHz). Acīmredzami, ka vienādojuma strādā kā tas ir Tntel krājumu biežums E6400, bet ir citi veidi, kā nokļūt līdz 2.13GHz. Jūs varētu celt reizinātāju līdz 10 (cpu atkarīgs protams) un zemākas FSB uz 213MHz, vai jūs varētu paaugstināt FSB uz 355MHz un zemākas reizinātāju līdz 6. Tie būtu gan jums pašiem 2.13GHz, ka jūs sākās ar. Tātad abām šīm kombinācijām, Jums pašas sistēmas veiktspēju. Pareizi?

(ne reālajā pasaulē skaitļus, tikai piemēri, lai padarītu punktu)

Nav pareizs. Tā FSB ir kanāls, caur kuru jūsu sistēma sazinās ar savu procesoru, vēlaties, lai tas būtu tik liels, cik iespējams. Tātad, ja jūs pazemināt FSB uz 213MHz un audzis reizinātāju līdz 10, jums būs vēl pulksteņa ātrums ir 2.13GHz, bet par sistēmas pārējo varētu sazināties ar savu procesoru daudz lēnāk nekā agrāk kā rezultātā zaudējumus sistēmas veiktspēju.

Vai tiešām jūs vēlaties, lai samazinātu reizinātāju, lai palielinātu FSB pēc iespējas augstāks. Tas izklausās vienkārši, bet tas nav tik jums ir iesaistīt pārējo sistēmu, jo pārējā sistēma ir atkarīga no FSB, kā arī, galvenokārt RAM.

Kad jūs pērkat RAM, tas ir novērtētas ar noteiktu ātrumu. Piemēram, DDR2 6.400 ir rated at 800MHz DDR2 8.500 ir rated at 1066MHz

Lai izprastu šos pasākumus, ir nepieciešams saprast, kā RAM darbi. RAM, vai Random Access Memory, kalpo kā pagaidu uzglabāšanu failus, CPU nepieciešams ātri piekļūt. Piemēram, ja jūs slodzes līmeni spēli, jūsu CPU būs slodze līmenī arī RAM, lai tā varētu piekļūt informācijai ātri kad tas nepieciešams, nevis iekraušana informāciju (lēnāks), cieto disku.

Lieta ir zināt, ka RAM funkciju noteiktu ātrumu, kas ir daudz lēnāks nekā CPU ātrumu. Jaunāko RAM darbojas ar ātrumu starp 533MHz un 1066MHz.

Tas ir tāpēc RAM ražotāji arī varētu darīt to, ko cpu ražotāji ir darīts, proti, nosūtot informāciju divreiz RAM clock ciklā.

(DDR2 nozīmē "Double Data Rate 2. DDR2 ram ir uzlabota versija DDR RAM, kas ir ātrāka un efektīvāka. Like standarta DDR atmiņu, DDR2 atmiņu var nosūtīt datus gan par rising and falling malām pārstrādātāja clock ciklus. Šajā gandrīz divkāršo darba apjomu, RAM var darīt konkrētā laika).

Tātad, DDR2 800MHz, nozīmē, ka RAM darbojas efektīvi ātrumu 800MHz, "800" nozīmē pulksteņa ātrumu. Jo tā ir nosūtīšanas instrukciju divas reizes clock ciklā, kas ir tās reālā darbības frekvence ir 400MHz.

Kā minēts iepriekš, kad jūs paaugstināt FSB, jūs faktiski OVERCLOCK viss pārējais jūsu sistēmā. Tas attiecas uz RAM kā labi. Problēmas var rasties, ja jūs vēlaties palielināt FSB ar ātrumu virs 400MHz, jo RAM ir tikai nominālā braukt ar ātrumu līdz 400MHz, palielinot savu FSB pārsniedz 400MHz var izraisīt sistēmas avārija. Lai atrisinātu šo ir trīs risinājumi: izmantojot FSB: RAM attiecību, overclocking jūsu Ram vai iegādājoties RAM novērtētas ar lielāku ātrumu.

FSB: RAM attiecība: Ja Jūs vēlaties palielināt FSB ar lielāku ātrumu nekā jūsu RAM atbalsta, jums ir iespēja rādīt savu RAM pie mazāka ātruma nekā jūsu FSB. Tas tiek darīts, izmantojot FSB: RAM attiecību. Būtībā, FSB: RAM attiecība ļauj jums izvēlēties numuriem, kas izveidota attiecība starp jūsu FSB un RAM ātrumu. Tātad, teiksim, jūs izmantojat DDR2 800MHz Ram, kas darbojas ar 400MHz. Bet jūs vēlaties palielināt FSB līdz 450MHz, lai OVERCLOCK savu CPU. Acīmredzot, jūsu RAM nepatīk izvirzīts FSB ātrumu un, visticamāk, izraisa jūsu sistēmas avārija. Lai atrisinātu šo, varat izveidot 5:4 FSB: RAM attiecību. šī attiecība nozīmē, ka katram 5MHz, ka jūsu FSB iet pie jūsu RAM darbosies tikai pie 4MHz.

Lai būtu vieglāk izstrādāt, pārveidot 5:4 attiecība 100:80 koeficientu. Tātad katram 100MHz Jūsu FSB iet pie jūsu RAM darbosies tikai ar 80MHz. Tas nozīmē, ka jūsu RAM darbosies tikai 80% no jūsu FSB ātrumu. Tā ar savu 450MHz FSB, darbojas pie 5:4 FSB: RAM attiecību, jūsu RAM būs darboties ar 364MHz, kas ir 80% no 450MHz. Tas ir ok, kopš Jūsu RAM ir atzīti par 400MHz.

(Šī nav ideāls risinājums, tomēr. Running FSB un RAM ar koeficientu rada atšķirības starp laiku, FSB var sazināties ar RAM. Tas izraisa lejupslīdi, kas nebūtu tur, ja RAM un FSB darbojās ar tādu pašu ātrumu. Ja vēlaties lielāko ātrumu no jūsu sistēmas, izmantojot FSB: RAM attiecība nebūs labākais risinājums).

Overclocking Jūsu Ram patiešām ir diezgan vienkārši. Aiz overclocking RAM princips ir tāds pats kā overclocking Jūsu CPU: nokļūt RAM braukt ar lielāku ātrumu, nekā tas ir paredzēts palaist.

Lai OVERCLOCK RAM, jūs vienkārši ievadiet BIOS un mēģināt palaist RAM ar lielāku ātrumu, nekā tas ir rated at. Piemēram, Jūs varētu mēģināt palaist PC-6400 (DDR2 800) Ram ar ātrumu 410MHz, kas būtu 10MHz virs nominālajiem apgriezieniem. Tas varētu darboties, bet dažos gadījumos tas radīs sistēmu avārijas. Ja tas notiek, neuztraucieties. Problēmu var atrisināt diezgan viegli paaugstināt spriegumu jūsu RAM. Spriegumu tā, lai jūsu RAM, zināms arī kā vdimm, var koriģēt visvairāk BIOS's. Paaugstināt to, izmantojot vismazāko porcijām pieejama, un pārbauda katru iestatījumu, lai redzētu, vai tā darbojas. Kad esat atradis iestatījums, kas strādā, jūs varat vai nu saglabāt, vai mēģināt virzīt savu RAM tālāk. Ja jūs piešķirat RAM pārāk lielu spriegumu, tas tomēr varētu saņemt cepta.

Tikai cita lieta, ka jums ir jāuztraucas par to, kad overclocking RAM ir latentais hronometrāžu. Šīs hronometrāža ir starp dažām RAM funkciju kavējumus. Būtībā, ja vēlaties palielināt ātrumu Jūsu RAM, jums var nākties paaugstināt secību. Tas nemaz nav sarežģīti. CAS latency ir minimālais ciklu skaitu auna jāgaida, pirms to var izlasīt vai uzrakstīt vēlreiz. Zemāks labāk protams. (CAS4 būtu labāk nekā CAS5 piemēram).

Vai tā vietā dara visu iepriekš jums varētu tikai nopirkt ram novērtētas ar lielāku ātrumu, no ailē, pie nominālā apgriezienu vēlaties palaist savu FSB. Teiksim, atkal jūs vēlaties paaugstināt savu FSB līdz 450MHz, tikai pirkuma ram rated palaist 450MHz (DDR2 7.200 - 900MHz)

Būs punkta, ja esat overclocking un tu vienkārši nevar palielināt ātrumu Jūsu CPU vairs nav jautājums, kas jums jādara un cik daudz dzesēšanas esat. Tas ir visticamāk tāpēc, ka jūsu CPU ir nesaņemu pietiekami sprieguma. Lai atrisinātu šo, jums vienkārši līdz spriegumu uz savu CPU, zināms arī kā vcore. Vai tas ir tāpat minēts iepriekš attiecībā uz RAM. Kad esat pietiekami spriegums CPU ir stabils, jūs varat glabāt CPU tajā ātrumu vai mēģinājums OVERCLOCK pat tālāk. Kā ar RAM, jābūt uzmanīgiem, lai pārslodzes CPU ar spriegumu. Katram procesoram ir ieteikusi spriegumu setup, ko ražotājs. Skatīties uz tīmekļa vietni, lai atrastu tām. DO NOT aiziet pagātnē ieteicams spriegumiem.

Paturiet prātā, ka upping sprieguma jūsu CPU radīs daudz vairāk siltuma. Šī iemesla dēļ ir ārkārtīgi svarīgi, lai būtu labas dzesēšanas izmantošanu, overclocking.

Visbeidzot, ne visi komponenti OVERCLOCK pats. Jūs varētu būt precīzs, un man ir jāsakrīt veidot kā draugs, bet nav pilnīgi nekādas garantijas jums būs oc cik theres. Katrs komponents ir unikāla sava overclocking spējas. Bet par laimi lielākā daļa ir diezgan laba vai nevienam nebūtu jādara tas ir?

1) Ja ir sasniegts ierobežojums sevišķi mikroshēmas, tad Tas ir tas. Tur nekas jūs varat darīt, lai palielinātu o'c tālāk.

2) laba forma stresa pārbaudes OVERCLOCK ir palaižot Orthos aptuveni 8 stundas, ja kaut kas notiek krist pār to būs laikā no šā apjoma.

3) Izvēlieties savu mātesplati gudri kā motherboards var piedāvāt dažādas spriegumu uz dažādām daļām tos draudzīgi vai ne tik draudzīgi, lai oc'ing. Mācīties noklusējuma spriegumi katram komponentam esat iecerējis oc, jo tas dos Jums sākuma punkts, lai redzētu, cik labi jūs varēsiet overvolt konkrētā sastāvdaļa ir nepieciešams.

4) Lasīt līdzi BIOS's, daži padarīt oc'ing doddle, daži var savienojums grūtības.

5) Overclocking var būt finansiāli bīstama kā azartspēles, un tikai par pieradumu. Tāpēc esiet uzmanīgi!

Ceru, ka tas ir lietderīgi, lai jūs visus, ja esat kādi jautājumi kliegt izveidota CPU's utt forums.

-Kanoakavirus

Mana sistēma: Zoomy

Processor (s):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15V
Motherboard:
Asus P5K Premium
RAM Operatīvā atmiņa:
2GB Dominator 8.500
Graphics Card (s):
BFG 8800GT
Sound Card:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB ext uzglabāšanai. 2TB int uzglabāšana
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Dzesēšana:
AC7
Tīkla / Internets:
Monitor (s):
245.b, 931B (Samsung)
Operating System (s):
Vista 32P
Old 1 novembris 2007, 06:36
Donors Group

Pfft .. pilnīgi Off topic sorry, bet kur Jūs apguvāt šo citātu no jūsu paraksts?! Lol
Old 1 novembris 2007, 06:39
Administrator Group

Krlll ir loceklis šeit, tas ir citāts no viņa es domāju.

Mana sistēma: Hybr! D

Processor (s):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Motherboard:
HP nForce 560
RAM Operatīvā atmiņa:
2GB DDR2 PC2-5300
Graphics Card (s):
Nvidia 7150M Onboard Integrētā
Sound Card:
5,1 Onboard Integrētā
Hard Drive (s):
250GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL ATA
Case / PSU:
Noliktavā HP
Dzesēšana:
Noliktavā HP
Tīkla / Internets:
10/100 NIC / 10MB Virgin Cable
Monitor (s):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (s):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 1 novembris 2007, 08:14
Donors Group

Jā, tas bija no Krlll. Dunno kādēļ bet tas bija man šuves.

-Kanoakavirus
Old 3 novembris, 2007, 17:31
Moderator Group

Quote:
Originally Posted by dmdougie View Post
Pfft .. pilnīgi Off topic sorry, bet kur Jūs apguvāt šo citātu no jūsu paraksts?! Lol
Tas nāca no šejienes American Football At Wembley

Old 3 novembris, 2007, 18:31
Donors Group

Es esmu sigged.
I rock!!

Mana sistēma: Krlll

Processor (s):
Intel Q9550@4.33Ghz
Motherboard:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P
RAM Operatīvā atmiņa:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Graphics Card (s):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 Mem)
Sound Card:
Borta HDA
Hard Drive (s):
Maz lol 1650GB kopā
Optical Drive (s):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Dzesēšana:
Tuniq Tower 120
Tīkla / Internets:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (s):
Acer 22 "Widescreen
Operating System (s):
Vista Ultimate X64
Old Novembris 17, 2007, 03:15
Loceklis

Thx for article man iedeva labāku izpratni par OCing
Old Novembris 17, 2007, 05:00
Donors Group

Nekādu problēmu lipīgs, thanks.

Tas patiešām nav raksts, bet gan, sākotnēji, atbildi es ar diegu, kurš gribēja zināt par oc'ing viņa Core2. Tāpēc ir tikai ierobežota Intel CPU's, lai gan nav informācijas, kas tur, ka visi cilvēki vēlas, lai būtu izpratne par overclocking, var varbūt izmantot.

-Kanoakavirus
Old Novembris 21, 2007, 13:29
Donors Group

jauks. mazliet lasīt, bet tā vērts ievārījums iepakoti informāciju.

Mana sistēma: Top Secrit

Processor (s):
Core 2 Duo E8500 OC @ 4GHz
Motherboard:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P (P45)
RAM Operatīvā atmiņa:
mushkin 4GB DDR2 1066MHz
Graphics Card (s):
GTX280
Sound Card:
borta (pašlaik)
Hard Drive (s):
WD WD6401AALS 640GB
Optical Drive (s):
Noklikšķiniet uz saiti, kas paraksta vairāk
Case / PSU:
CORSAIR CMPSU-750TX (750 W)
Dzesēšana:
XIGMATEK HDT-S1283 120mm Rifle
Tīkla / Internets:
DSL vidēja
Monitor (s):
30 collas 2650x1600 (drīz anyway)
Operating System (s):
XP Home
Old Novembris 21, 2007, 14:47
Donors Group

Quote:
Originally Posted by cheesepuff View Post
jauks. mazliet lasīt, bet tā vērts ievārījums iepakoti informāciju.
Diemžēl CP mēģina pateikt kāds kā oc nav kaut ko varat ievietot pāris punktu.

Un, ja jūs gonna do something. To dara labi.

-Kanoakavirus
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Sulas.