![]() |
| |||||||
| Регистрација | Мапа Спы | Мембер Лист | Донације | Претраживање | Тодаы'с Постс | Означи Све Форум Као Прочитани | Форум Рулес |
|
![]() |
| | Тхреад Тоолс |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Прво, Оверцлоцкинг је пракса приказују Ваше ЦПУ (или других компоненти) прошлости брзине су оцијењено на. Основе нису као тешко као што мислите мај иако због неге и стрпљења треба узети у свако доба и било оц'инг треба учинити инцременталлы. Интел и АМД ЦПУ њихове производње и затим тестирати их на одређену брзину. Ако не успе ЦПУ на одређену брзину, онда је то продато као ЦПУ на следећој нижој брзини. Тестови су врло строги, па ЦПУ мај бити у могућности да тече на вишој брзини поуздано. Наиме, испитивања су често не користе уопште. На пример, једном је фирма за производњу одређене ЦПУ неко време, они су стечен процес доле довољно добро да се сви они чине ЦПУ поуздано ће се изводити на највишем брзини ЦПУ је дизајниран за. Тако је једноставно доћи до потражње на тржишту, они ће означити неке од њих као што је спорији ЦПУ. И'ве гот то ставити овде иако дисцлаимер: то урадите на сопствени ризик, нисам заговарање ти га, само да то може бити учињено. Руле оф тхумб: НЕ оц компонента било којег си не можете дозволити да замените као о.ц 'инг може упропастити цео ваш компјутер. Опет иако, ако сте опрезни и узмите времена и са сва саграђена заштитне резидент у ком је вероватно да ћете трајно оштећење компоненту. Више него често не ваш рачунар ће се само срушити или одбити чизма. Оверцлоцкинг могу вам дати ниво ефикасности високог цени пц компоненте стога вам штеди новац. Постоје и друге бриге ипак. Најчешћи је један од врућине. Када направити пц компонента трчање брже или уп то напона То ће генерисати више топлоте. Ако немате довољан за хладјење, Ваш систем може и прегрејавања. Сама по себи, не могу убити прегрејавања вашем рачунару, ипак. Једини начин да ће убити рачунара прегрејавања ако је у више наврата покушати покренути систем при температури вишој од препоручене. Са Цоре2 (што верујем да имате) покушати остати испод 50ц на врх. Препоручио бих куповина / термичка Преузимањем неки мјерни софтвер и / или куповине топлотног сензора. Мобо Неки произвођачи укључују такве ствари са мобо. Немојте се превише бринула иако прегрејавања. Видећете знакове пред твој систем добија пржена. Рандом црасхес су најчешћи знак. Други данге од оц'инг је да се може смањити лифеспан ваших компонената. Када покренете више напона кроз компоненту, његове лифеспан смањује. Мало повећање неће утицати на једном пуно, но ако мислите о коришћењу високи оверцлоцк, те воља оскудица бити свесни смањење лифеспан. То није обично питање, међутим, будући да је ико Оверцлоцкинг вероватно неће бити користе исте компоненте за више од 4-5 година, и мало је вероватно да ће било који од ваших компонената неће успети пре 4-5 година, без обзира колико много напона што покренете кроз њу. Већина процесора су дизајнирани како би да траје до 10 година, тако да изгубите неколико година оне се обично важи повећања ефикасности. Да бисте разумели како оверцлоцк вашег система, морате прво схватити како систем функционише. Прва компонента оц људи обично је ЦПУ: Када купите ЦПУ, видећете њен оперативни брзину. А Цоре2 Е6400 прометују на 2.13гхз или 2130мхз. То је мера колико циклуса такта процесора пролази у једној секунди. А сат циклус је период у којем процесор може спровести дане износ упутства (више циклуса такта процесора може извршити на један други, бржи може обрадити податке и бржи систем ће се покренути). Циљ Оверцлоцкинг је повећање ГХз ратинг вашег процесора тако да може да прође кроз више циклуса такта у секунди. Формула за брзину вашег процесора ако је ово: ФСБ (у МХз) кс Умножитељ = брзина у МХз. Сада да објасни шта ФСБ и Умножитељ су: На ФСБ, или Фронт Сиде Бус, како је цео систем комуницира са својим ЦПУ. Бржи ваш ФСБ може изводити, бржи цео систем може покренути. ЦПУ произвођачи су пронашли начине како повећати ефективну брзину од једног ФСБ ЦПУ слањем више упутства у сваки сат циклуса. Тако је уместо слања једне поуку сваки час циклус, Интел послати упутства на 4 часа по циклусу. Значи, кад погледамо ваше ФСБ и видети његове брзине 1066мхз, то није стварно да се приказују на брзину. Интел ЦПУ-а су "Куад пумпед". То значи да је ФСБ на вашем цоре2 је стварно изводи на 266мхз. Оно што видите је ефективну брзину када водећи рачуна о Куад-пумпед мера И ово споменути, јер када сте о.ц 'инг сте се баве са стварним ФСБ није ефикасна. Тхе умножитеља део брзину једначина је чисто број који, када помножен са ФСБ брзину, пружиће вам укупно брзине процесора. На пример, ако имате процесор који има 266МХз ФСБ (ФСБ стварна брзина) и има множилац од 8, онда је једначина постаје: (ФСБ) 266МХз кс (Умножитељ) 8 = 2133МХЗ за ЦПУ, или 2.13ГХЗ (И схватили ове једначине не укупно тачно ипак Им 'помоћу произвођача распона како би поједноставили ствари и Херц овде или ондје не представља никакву разлику) На већини ЦПУ множилац је закључана и не могу бити подигнута, али може бити смањен. Ово је познато као топ-лоцкинг. На неким ЦПУ-а, међутим, потпуно је Откључан множилац (Нпр: Кс6800), што значи да можете променити у било који број који желите. Овај тип је ЦПУ оверцлоцкер најдражи, јер то значи да можете оверцлоцк ЦПУ једноставно подизање мултипликатор. То је пуно лакше повиси или смањити множилац на ЦПУ од ФСБ. То је зато што, за разлику од ФСБ, множилац је само утиче ЦПУ брзина. Кад мијењање ФСБ, ти си мијењање брзина на којој сваку компоненту своје рачунар комуницира са својим ЦПУ. Ово је, у ствари је Оверцлоцкинг свим осталим компонентама вашег система. То може да проузрокује проблеме свих врста када друге компоненте које не намеравају оверцлоцк су гура предалеко и не радити. Једном кад разумете како Оверцлоцкинг дела, ипак, те воља кноткле како спречити те проблеме. Најчешћи начин Оверцлоцкинг је кроз БИОС. Након што се у БИОС-у, уз претпоставку да имате БИОС који подржава Оверцлоцкинг, (Ретаил произвођачима Делл-итд - тенденцијелно користити и мобо БИОС-а који не подржавају о.ц 'инг), те би требао имати приступ све поставке потребне оверцлоцк на вашем систему. Поставке које ће највероватније бити прилагођавања су: Умножитељ, ФСБ, РАМ-а брзина, РАМ времена и РАМ ратио. Углавном, све што покушавате да урадите је да се највише ФСБ кс множилац једначина које можете добити. Најлакши начин да то урадите је да се само повећати умножитеља, али да неће радити на већини од процесора множилац је закључана. Следећи начин подизати ФСБ. Ово је само себи, а сви РАМ питањима која су се бавила приликом подизања ФСБ детаљно су обрађени у наставку. Једном када сте пронашли брзини којом ЦПУ неће брже иде, имате још једну опцију. Да те стварно оскудица то пусх твој систем, можете покушати смањити множилац како би се подигао ФСБ чак и већа. За разумевање тога, замислите да имате 2.13ГХз процесор који има 266МХз ФСБ и множилац 8кс. (266МХз кс 8 = 2.13ГХз). Очито, да ради као једначина је Тнтел'с фрекуенцы залиха за Е6400, али постоје и друге начине како доћи до 2.13ГХз. Ви могли подићи умножитеља до 10 (ЦПУ зависне наравно) и нижи ФСБ на 213МХз, или сте могли подићи ФСБ на 355МХз и нижа умножитеља до 6. Ове ће вам дати обе исте 2.13ГХз да сте почели са. Тако оба та комбинација би требало да да вам исти систем извођење. Исправно? (не у стварном свету фигуре, чисто примера направити бод) Није тачна. Будући да је ФСБ је канал кроз који ваш систем комуницира са својим процесор, желите да буде висока као што је више могуће. Дакле, ако вам се спушта на ФСБ 213МХз и одрастао је множилац на 10, још увек би имати брзину такта 2.13ГХз, али остатак система био би процесор комуницира са својим много спорије него пре, што резултира губитком у перформанси система. Заиста, желите смањити множилац како би се подигао ФСБ висока као што је више могуће. Ово звучи лако, али то није тако, морате укључити остатка система, будући да је остатак система је ослоњен на ФСБ те, углавном РАМ. Када купите РАМ, оцијењено је у одређеном брзином. На пример, ДДР2 6400 оцијењено је на 800мхз, ДДР2 8500 оцијењено је на 1066мхз За разумевање ових мера које су вам потребне да бисте разумели како РАМ ради. РАМ-а, или Рандом Аццесс Меморы, служи као привремену складиштење датотека које ЦПУ треба приступати брзо. На пример, када ниво оптерећења у игри, ваш ЦПУ ће отпремите у РАМ нивоу тако да може брзо приступити информацијама кад год треба, уместо да учитава податке из (спорији) хард диск. Ствар је у томе да знају РАМ функције на одређеном брзином, која је пуно спорији од ЦПУ брзина. Најновије РАМ брзинама прометују између 533МХз и 1066МХз. То је зато јер РАМ Произвођачи су такође били у стању да урадите оно што су урадили ЦПУ произвођача, односно слањем информације двапут РАМ сваких сат циклуса. (ДДР2 стоји за "Доубле Дата Рате 2." ДДР2 РАМ-а је унапређена верзија ДДР РАМ-а који је бржи и ефикаснији. Као стандард ДДР меморије ДДР2 меморије могу послати податке на обе се диже и пада рубова процесор'с цлоцк цыцлес. тај износ готово дубл рада РАМ може учинити у одређеној време). Тако ДДР2 800мхз значи да РАМ ради на 800МХз ефективна брзина, а "800" означава сат брзином. Јер је у два наврата по слању упутства цлоцк циклусу, то значи да је његова учесталост је у реалном оперативном 400. Као што је наведено горе у тексту, када се подигну ФСБ, ти ефективно оверцлоцк све друго у свој систем. То се односи на РАМ-а, као добро. Проблеми могу настати када желите повећати своју ФСБ на брзинама преко 400 РАМ-а, јер је оцијењено да је само покренути брзинама до 400, подизању вашег већи од 400 ФСБ могу изазвати судар за твој систем. Како би решио овај постоје три решења: коришћење ФСБ: Рам ратио, Оверцлоцкинг Ваше Рам или куповина РАМ оцијењено на вишој брзини. ФСБ: РАМ ратио: Ако желите повећати своју ФСБ у вишу брзину од РАМ-а подржава, имате опцију приказивања Ваших РАМ на нижој брзини од ФСБ. То се ради помоћу ФСБ: РАМ ратио. У основи, на ФСБ: РАМ-а ратио вам омогућава одабир бројева који поставили омјер између ФСБ и РАМ брзинама. Дакле, рецимо да користите ДДР2 800мхз Рам који прометују на 400. Али, желите повећати своју ФСБ на 450МХз за оверцлоцк вашег процесора. Очито, Ваше РАМ неће попут подигао ФСБ брзина и више него што ће вероватно изазвати судар на вашем систему. Како би решио овај, можете поставити 5:4 ФСБ: РАМ ратио. ово значи да ће омјер за сваки 5МХз да ваш прометују на ФСБ, ваш РАМ ће се изводити само на 4МХз. Да бисмо олакшали рад оут, претворити у омјеру 5:4 омјеру 100:80. Тако за сваки ваш ФСБ 100МХз прометују на, ваша РАМ ће се изводити само на 80МХз. То значи да је ваш РАМ ће се изводити само на 80% од ваших ФСБ брзину. Тако са својим ФСБ 450МХз, трчање на 5:4 ФСБ: РАМ ратио, ваш РАМ-а ће се приказивати на 364МХз, који је 80% од 450МХз. То је у реду, јер ваш је оцијењено РАМ за 400. (Ово није идеално решење но. Трчање ФСБ и РАМ-а уз омјер узрока јаза између времена да ФСБ могу комуницирати са РАМ-а. Узроци застоја То да не би било ако има РАМ и ФСБ су трчање на истој брзини. Ако желите највише брзине из вашег система, користећи ФСБ: РАМ омјер не би било најбоље решење). Оверцлоцкинг Ваше Рам је заиста врло једноставна. Принцип иза РАМ Оверцлоцкинг је иста као и Оверцлоцкинг ваш ЦПУ: добити РАМ изводити на вишој брзини него што би требало да раде на. За оверцлоцк РАМ, само Логирајте у БИОС и покушати покренути РАМ на веће брзине него што је оцијењено на. На пример, могли бисте покушати да покрене ПЦ-6400 (ДДР2 800) Рам при брзини од 410МХз, који би био изнад 10МХз оцијењено брзину. То би могло да ради, али у неким случајевима то може изазвати систем на судар. Ако се то деси, не брините. Проблем може бити ријешен прилично једноставно подизањем напона на свој РАМ. Напона на свој РАМ-а, такође познат као вдимм, могу бити прилагођени у већини БИОС-а. Подићи помоћу најмањи корацима доступан и тестирати сваку поставку да ли ради. Једном када пронађете поставку да се ради, можете или држати га или покушати гурати ваш РАМ даље. Ако дате РАМ превише напона, али би могао добити пржена. Једина друга ствар коју морате бринути кад су РАМ Оверцлоцкинг латентност време. Ови су време кашњења између појединих РАМ функције. Углавном, ако желите повећати брзину ваше РАМ, ти мај морати повећати време. Није уопште компликовано. ЦАС латенција је минимална број циклуса овна морају чекати пре него што се може читати или писати поново. У доњем очито боље. (ЦАС4 био би бољи од ЦАС5 на пример). Или уместо да радиш свим горе те могао праведан купити оцијењено овна на вишој брзини, из кутије, на брзину оцијењено желите покренути ваш ФСБ. Рецимо, опет желите повећати своју ФСБ на 450мхз, праведан купити овна оцијењено изводити на 450мхз (ДДР2 7200 - 900мхз) Израдит ће се тренутку када сте Оверцлоцкинг и једноставно не могу повећати брзину вашег ЦПУ више без обзира на оно што радимо и колико имате хлађења. Ово је највероватније јер ваш ЦПУ не добија довољно напона. Како би решио овај, једноставно се у свој напон ЦПУ, такође познат као вцоре. Учините то на исти начин поменута раније у односу на овна. Једном када имате довољно напона за ЦПУ бити стабилна, можете или држати процесор на тој брзини или покушати оверцлоцк је још даље. Као и са РАМ-а, будите опрезни да не преоптерећење ЦПУ са напоном. Сваки процесор је препоручио сетуп напону од стране произвођача. Потражите на страницама пронаћи ове. Не идите прошлости препоручени пренапона. Имајте на уму да уппинг напона на свој ЦПУ ће изазвати много више топлоте. То је разлог зашто је то апсолутно неопходно за хладјење када имају добре Оверцлоцкинг. На крају, нису сви делови оверцлоцк исте. Могли бисте имати тачно, а ја то значи тачно исто градити као пријатељ, али је апсолутно не гарантује ыоурс ће оц колико Тхереса. Свака компонента је јединствен у својој Оверцлоцкинг способности. Али, срећом, већина су прилично добри или не-један би се да ће то они раде? 1) Када достигнете границу од лица цхип онда тај га. Има 'ништа не можеш учинити да се повећа о'ц даље. 2) Добар облик стресс-тестинг једноме оверцлоцк је покретањем Ортхос за око 8 сати, ако се било што ће пасти преко ње ће бити у току ове. 3) Изаберите своју матичну плочу мудро као матичним плочама може понудити различите напон на различите компоненте што их пријатељски или не-тако-фриендлы за оц'инг. Сазнајте стандардни напон за сваку компоненту коју намеравате оц јер то ће вам дати полазиште видети колико добро ћете бити у могућности да се одређени оверволт компонента морате. 4) Прочитај на БИОС-а, неки оц'инг направити један доддле, неки могу сложена тежине. 5) Оверцлоцкинг може бити опасно, финансијски као коцкање, једнако као и зависност. Стога будите опрезни! Надам се да је ово корисно свима вама, ако сте било каквих питања у повикала ЦПУ'с етц форум.
|
| |||
| |||
| Пффт .. тотално офф топиц извињавамо се али где ти то цитат из у свој потпис! Лол
__________________ Синоћ сам лежала у кревету гледајући горе у звијезде на небу, а ја мислио да се ја, гдје је пакао је плафон. ![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Крллл је члан овде, то је цитат из њега мислим.
| |||
| |||
| Да, то је био из Крллл. Дунно засто, али она ме у убода.
__________________ Чуо Уоу је боље контрацептив онда пилула, ниједан виц сам играо РС за 2-3 година и 2 недеље након што сам престао Изгубио сам невиност. -Каноакавирус |
|
| |||
| |||
| Куоте:
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ја сам сиггед.
| |||
| |||
| Тхкс за рад дао ми је боље разумевање ОЦинг |
|
| |||
| |||
| Нема проблема заразна, хвала. Није било заправо као такав члан, али оригинално, одговор сам направио у тхреад за члана који су желели да знају о оц'инг његову цоре2. Тако је само ограничени на Интел ЦПУ-а, иако је у ту информацију да су сви људи који желе имати разумевања Оверцлоцкинг можда могу искористити.
__________________ Чуо Уоу је боље контрацептив онда пилула, ниједан виц сам играо РС за 2-3 година и 2 недеље након што сам престао Изгубио сам невиност. -Каноакавирус |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| леп. нешто за читање, али његова исплати мармелада паковане податке.
| |||
| |||
| Куоте:
Нажалост ЦП неко покушава рећи како да оц није нешто можете стати у пар параграфа.Ако си ти ће нешто учинити. Учините то право.
![]() |
|
| Боокмаркс |
Сличне теме | ||||
| Нит | Тему започео | Форум | Одговори | Задњи Пост |
| Има ли лутке водич за ..... | давеоныкс | Нетуоркинг, Модем & ВоИП | 11 | 6. јула 2009 02:32 |
| ЛЦД купују водич | Јанцк | Грапхицс Цардс & Мониторс | 1 | 27 децембар 2008 09:21 |
| Мрежа водич помоћи | солотекк | Нетуоркинг, Модем & ВоИП | 2 | 25 март 2008 11:01 |
| УМЛ: Тхе дефинитивно водич? | Мике0001 | Офф Топиц Дисцуссион | 0 | 15 фебруар 2008 08:06 |
| Тхреад Тоолс | |
| |