az-öz

Magazine
Go Back   Bilgisayar Suyu > Bilgisayar Donanımı > CPU'lar Anakartlar & RAM

Register

PC Overclocking Kılavuzu

Reply

Konu Araçları
Old 13 Mayıs 2007, 01:51
Bağış Grubu

Default PC Overclocking Kılavuzu

Öncelikle, Overclocking CPU bu miktarlar olan hız geçmiş (ya da diğer bileşenleri) çalışan bir uygulamadır. Temel olarak size düzenli ve sabır her zaman ve alınması gereken herhangi bir oc'ing artımlı yapılmalıdır rağmen düşünüyorum May zor değildir.

Intel ve AMD ve sonra çok ta üretiminde belirli bir hızda onları test edin. Eğer CPU belirli bir hızda, daha sonra bir işlemci olarak bir sonraki düşük hızda satılır başarısız olur. Bu testler çok işlemci böylece daha yüksek hızda güvenilir çalıştırabilir sıkıdır. Gerçekte, testler genellikle hiç kullanılmaz. Örneğin, bir şirket, onlar iyi sürecinde kazanılmış bir süre için belirli bir işlemci üreten olmuştur bu güvenilir CPU için tasarlanmış olan en yüksek hızda çalışacak olan tüm CPU'lar. Dolayısıyla, sadece piyasa talebi ulaşmak için, bunlar bazıları daha yavaş CPU'lar olarak işaretler.

Burada da bir vazgeçme koymak var: Kendi risk bu, size bunu, sadece bu yapılabilir savunan değilim. Genel Kural: sen o.c Ing olarak tüm bilgisayar berbat edebilirsiniz değiştirmeyi göze alamaz NOT oC herhangi bir bileşen YAPMAYIN.

Yine de, eğer dikkatli olduğunuz ve zaman alacaktır ve tüm güvenlik inşa oturan bir adet de zor olduğunu ve bu kalıcı bir bileşen zarar verir. Daha sık PC değil sadece kaza veya önyükleme reddedebilir.

Overclocking daha yüksek bu nedenle para tasarrufu PC Bileşenleri fiyatlı performans düzeyinde verebilir.

Başka kaygıları da vardır. En yaygın bir ısı biridir. Bir bilgisayar bileşeni daha hızlı veya daha fazla ısı üretmek için gidecek gerilim's çalıştırmayı. Eğer yeterli soğutma yoksa, sistem ve ısınmak olacak olabilir. Kendisi olarak, bilgisayar öldürmek değil, ancak fazla. Eğer sürekli sıcaklıklarda önerilen daha yüksek sistem çalıştırdığınızda tek yolu bu aşırı bilgisayarınızı öldürmek olacaktır. Bir Core2 ile (i) Gençlik 50c aşağıda tepe kalamadılar deneyin hangi inanıyoruz. Ben alım tavsiye ederim / bazı termik ölçme yazılım ve / veya satın alma ısı sensörleri indirme. Bazı mobo üreticiler mobo Bu tür şeyler yer alıyor.

Çok da fazla endişe Don't be. Sen kızarmış olur sistem önce işaretler göreceksiniz. Rastgele çökerse en yaygın işareti vardır.

Oc'ing bir diğer dange bunun için bileşenler ve ömrü azaltmak olabilir. Bir bileşen daha gerilim çalıştırdığınızda, onun ömrü azalır. Küçük bir artış, ama daha bir etkiler ve olmayacak bir yüksek overclock kullanmayı planlıyorsanız, bir ömrü bir düşüş haberdar olmak istersiniz. Çünkü herkes bu büyük olasılıkla overclock daha 4-5 yıldır aynı bileşenlerini kullanan olmayacaktır ve bu tüm bileşenlerinin 4-5 yıl önce ne olursa olsun nasıl başarısız olur zor olduğunu Bu genellikle bir sorun ki, değil kadar bu kadar devam gerilim. En işlemciler kadar 10 yıl boyunca sürmesi, bu yüzden bu yıl kaç kaybetme genellikle performans artışı değer tasarlanmıştır.

Nasıl sistem overclock için anlamak için, öncelikle sistemin nasıl çalıştığını anlamak gerekir. İlk bileşeni insan oC genellikle işlemci ise:

Bir işlemci satın alma, sizin kendi işletim hızı göreceksiniz. Bir Core2 E6400 2.13ghz veya 2130mhz at çalışır. Bu kaç saat döngülerinizin işlemci bir ölçüsüdür ile bir saniye içinde geçer. Bir saat çevrimi olan bir işlemci talimatların bir miktar yapabilirsiniz bir süre, (a işlemci ise daha hızlı ve sistem çalışır) daha hızlı bilgi işleme koyamazsak saniye daha saat döngülerinizin çalıştırabiliriz.

Overclock amacı böylece saniyede daha fazla saat çevrimi ile gidebilirsiniz işlemciniz ve GHz degerlendirmesi arttırmaktır. Sizin işlemci hızı Formül bu eğer:

MHz olarak FSB Çarpanı MHz () X = Hız.

Şimdi FSB ve Çarpan ne olduğunu açıklamak için:

The FSB veya Ön Otobüs, nasıl CPU ile tüm sistemi iletir. Bu hızlıdır FSB, ve tüm sistem çalıştırabilirsiniz hızlı çalıştırabilirsiniz.

İşlemci üreticileri her saat döngüsünde daha fazla bilgi göndererek bu FSB bir işlemci of etkin hızını artırmak için yollar buldular. Peki yerine bir talimatta Intel döngüsü saat başına 4 talimatları göndermek her bir saat döngüsü, gönderme. Peki, ne zaman FSB bakmak ve 1066MHz'a kendi hızını görmek, gerçekten bu hızda çalışmıyor. Intel CPU'su "pompaladı" dört vardır. Bu, core2 üzerindeki FSB gerçekten 266mhz çalışıyor demektir. Ne görmek etkin hızı zaman dikkate Dörtlü çekmek-ölçmek pompaladı olduğunu
Çünkü ne zaman sen gerçek FSB ile etkili mücadele ettiğiniz Ing o.c olduğunuz bu söz.

Hız denklemi ve çarpanı bölümü tamamen bir numarayı, bir FSB hızı ile çarpılarak, bu işlemci toplam hız vermek olacaktır. Örneğin, eğer bir CPU, bir 266MHz FSB (gerçek FSB hızı) sahip ve 8, daha sonra çarpan bir denklem var sahip olur:

(FSB) 266MHz x (Çoğaltıcı) 8 = 2133MHZ CPU veya 2.13GHZ için

(Bu denklem tam olarak toplam yok ama işler ve Hertz burada veya basit hiçbir fark yaratıyor tutmaya) üreticinin aralıkları kullanıyorum fark

CPU'nuzun Çarpan ve kilitli yol olamaz ama düşmüş olabilir çoğunluğu Açık. Bu üst olarak bilinir-kilitleme.
Bazı CPU'nuzun ise çarpanı tamamen sizin istediğiniz herhangi bir numaraya değiştirebilirsiniz anlamı (Örnek: X6800) kilitlenmiş olduğu. Olarak sadece çarpanı yükselterek CPU overclock anlamına gelir CPU Bu tür bir overclocker sevgilisi vardır.

Bu kadar yükseltmek için daha kolay veya bir CPU FSB daha üzerinde çarpanı düşük. Çünkü, bu FSB aksine, çarpanı sadece CPU hızını etkiler bu. Bir FSB değiştirmek, bu hızı değişiyor CPU ile bilgisayar iletişim her bileşen. Bu etki, tüm sistemin diğer bileşenlerinin overclock olduğunu. Bu, diğer bileşenler bu overclock niyetinde olmayan çok itti ve eser halinde sorunlar her türlü neden olabilir. Siz nasıl çalışır overclock olsa anlamak, nasıl bu sorunları önlemek için bilir.

Overclock en yaygın yöntem BIOS through. Sonra BIOS, dolayısıyla bir BIOS bu overclock destekler, (Perakende üreticileri-Dell vb - BIOS ve mobo's bu o.c Ing desteği olmayan kullanımı eğilimi) var varsayarak, tüm ayarları gerekli erişimi olması gereken sistem overclock için. Ayarlar, büyük olasılıkla ayarlayarak will be:

Çarpanı, FSB, RAM hızı, RAM zamanlama ve RAM Oran.

Temel olarak bütün yapman çalıştığınız en yüksek FSB x Çarpan denklemi bu alabilirsiniz elde etmektir. Bunu yapmanın en kolay yolu, sadece çarpanı yükseltmek için, ancak bu yana çarpanı kilitli en işlemciler üzerinde çalışmak değil. Bir sonraki yöntem FSB yükseltmektir. Bu kendini açıklayıcıdır, ve tüm bu zaman aşağıda ayrıntılı olan FSB yükseltilmesi ile ilgili olmak zorunda RAM konular. Siz hangi CPU herhangi bir hızlı geçmeyeceği hızını tespit ettik, bir diğer seçenek vardır.

Eğer gerçekten sisteminizi itme isterseniz, düzenlenen FSB daha yüksek yükseltmek için çarpanı düşürmeyi deneyebilirsiniz. , O bir 266MHz FSB ve 8x çarpanı bir 2.13GHz işlemci var hayal bu anlamak. (266MHz x 8 = 2.13GHz). Olarak da E6400 için Tntel hisse senedi frekans's Açıkçası, bu denklem, çalışmaktadır, ancak 2.13GHz ulaşmak için farklı yollar da var. Sen 10 (CPU tabii) bağlı olan çarpanı yükseltmek ve 213MHz FSB için alt veya 355MHz FSB artırmak için ve 6 çarpanı düşük. Bu hem size 2.13GHz ile başladığını aynı verecek. De bu kombinasyon Yani aynı sistem performansı verecektir. Doğru mu?

(değil gerçek dünya rakamlar, sadece örnek bir nokta için)

Bu doğru. Çünkü FSB ile işlemci ile iletişim sisteminin, bunu mümkün olduğu kadar yüksek olması istediğiniz kanal. Eğer 213MHz için FSB düşürdü ve 10 için çarpanı yükseltilmiş, hala, ancak 2.13GHz bir saat hızına sahip olacak sistemin geri kalan işlemciniz kadar sistem performans kaybına neden önce daha yavaş iletişim olacak.

Gerçekten, siz de sipariş olarak FSB artırmak çarpanı düşük istiyorum olabildiğince yüksek. Bu kolay, fakat bu gibi sistemin geri kalan dahil etmek, sistemin geri kalanı bu yana olan FSB de, en çok RAM bağımlı değildir.

Ne zaman RAM satın, bu belirli bir hızda notlandırılan olduğunu. Örneğin, DDR2 6400 800MHz at DDR2 8500 1066MHz'a miktarlar bir puan bir

RAM nasıl çalıştığını anlamak için bu önlemlerin anlamak. RAM, Random Access Memory, dosyalar bu CPU hızlı erişim gerekiyor geçici depolama olarak hizmet vermektedir. Örneğin, zaman, CPU böylece kısa zaman ona ihtiyacı var, sabit disk yerine (yavaş gelen bilgi yükleme) olarak bilgi erişebilirsiniz RAM'e düzeyini yük bir oyun düzeyinde yükleyin.

Bilmek için bir şey olan bir çok CPU hızı daha yavaş bir hız, at RAM işlevleri. En güncel RAM 533MHz ve 1066MHz arasında hızlarında çalışır.

Çünkü RAM üreticileri de işlemci üreticileri yaptıklarını yapmak, yani iki kez her RAM saat döngüsü bilgi göndererek mümkün bulunuyoruz.

(DDR2 Veri Hızı 2. "DDR2 RAM" çift "dur DDR RAM geliştirilmiş bir sürümü daha hızlı ve daha verimlidir. Standart DDR bellek gibi DDR2 bellek veri gönderebilirsiniz gerek ve işlemcinin saat döngülerinizin düşen kenarları yükselen. Bu neredeyse) zaman bir miktarda yapabilirsiniz RAM iş miktarını iki katına çıkar.

RAM 800MHz etkili bir hızda saat hızı için, "800" ayakları bu faaliyet Yani DDR2 800MHz demektir. Çünkü iki saat başına, kendi gerçek çalışma frekansı demektir 400MHz olduğunu döngüsü talimatlar gönderiyor.

Olarak, sizin FSB artırmak yukarıda belirtildiği gibi, sistem içinde etkili bir şekilde overclock herşey. Bu RAM için de geçerlidir. Sorunları nedeniyle RAM sadece hızı kadar 400MHz için çalıştırılacak notlandırılan olduğu için hızları için 400MHz FSB içinde artırmak isterseniz, 400MHz FSB daha yüksek artırılması için sistemin çökmesine neden olabilir ortaya çıkabilir. Bu üç çözümleri bir FSB kullanarak: Ram oranı vardır, RAM daha yüksek bir hızda puan sizin Ram veya satın overclock çözmek için.

FSB: RAM oranı: Eğer daha yüksek bir hız daha RAM destekler için FSB artırmak istiyorsanız FSB daha düşük bir hızda çalışan RAM için bir seçenek var. Bu bir FSB: RAM oranı kullanılarak yapılır. Temel olarak, bu FSB: RAM oranı sizi FSB ve RAM hızları arasında bir oran kurmak numara seçmenizi sağlar. Bu yüzden, 800MHz Ram bu 400MHz at çalışır DDR2 kullanarak söylüyorlar. Ama 450MHz için CPU'nuzun overclock için FSB artırmak istiyorum. Açıkçası, sizin RAM ve yükseltilmiş FSB hızı gibi değil gelecek olasılığı çökecek sistem neden daha. Bunu çözmek için, bir 5:4 FSB: RAM oranı ayarlayabilirsiniz. bu oran, her 5MHz bu FSB at çalıştığı için, RAM sadece 4Mhz çalıştırılacak anlamına geleceğinden.

Daha kolay bir 100:80 oranı için 5:4 oranı dönüştürmek iş yapmak için. Yani her 100MHz FSB adresinden çalıştığı için RAM sadece 80MHz çalıştırılacak olacaktır. Bu, RAM sadece FSB hızı% 80 saldırmak anlamına gelir. Bu yüzden 450MHz FSB ile bir 5:4 FSB çalışıyor: RAM oranı için RAM 364MHz at hangi 450MHz% 80 çalışan olacak. Çünkü RAM 400MHz için puan Bu iyi oldu.

(Bu ideal bir çözüm ancak değildir. Oranı ile FSB ve RAM çalıştırmak zaman bu FSB RAM iletişim arasında var eğer RAM ve FSB çalışıyor.Ispanya olmaz. Bu nedenleri slowdowns içinde boşluklar nedenleri aynı hızda. Eğer sistemi dışında, bir FSB kullanan en hızlı istiyorum: RAM oranı en iyi çözüm olmaz).

Sizin Ram Overclocking gerçekten oldukça basit. Overclock RAM arkasındaki ilke CPU overclock aynıdır: daha çalıştırılacak yarar daha yüksek hızda çalıştırmak için RAM almak için.

Daha miktarlar ise overclock RAM için, sadece BIOS ve girişimi daha yüksek bir hızda RAM çalışmasına girin. Örneğin, bilgisayar çalıştırmak için-6400 (DDR2 800) Ram 410MHz bir hız, hangi 10MHz ve notlandırılan hızı üzerinde olacağını deneyebilirsiniz. Bu işe yarayabilir, ancak bazı durumlarda bu kaza, sistem neden olacaktır. Bu durumda, endişelenmeyin. Sorun çok kolayca RAM için gerilimi yükselterek çözülebilir. RAM sizin için gerilim de vdimm olarak bilinen olarak ayarlanabilir en BIOS'unda's. Eğer çalışırsa bu küçük artışlarla kullanılarak ve her ayar testi görmek için kaldırın. Bir ayar çalışan, ya o ya da öteki için RAM itme çalıştığınızda tutabilir bulabilirsiniz. Eğer, ancak RAM fazla gerilim vermek, bu kızarmış alabilirsiniz.

Diğer tek şey, sizin hakkınızda ne RAM overclock endişe gereken gecikme timings vardır. Bu timings belirli RAM fonksiyonları arasındaki gecikme vardır. Temel olarak, eğer RAM hızını artırmak isterseniz, timings yükseltmek gerekebilir. Tüm karmaşık değil's. CAS gecikme önce okuyabilir veya tekrar yazın koç beklemeniz gerekir döngülerinizin minimum sayıdır. Bu daha iyi tabii ki o kadar düşük olur. (CAS4 örneğin CAS5 hariç) daha iyi olurdu.

Veya bunun yerine siz yukarıdaki tüm yaparken sadece koç daha yüksek bir hızda puan almak olabilir, kutunun dışında, bu FSB çalıştırmak istediğiniz notlandırılan hızda. De ki, tekrar 450MHz FSB artırmak için, sadece satın alma RAM 450MHz çalıştırılacak puan istiyorum (DDR2 7200 - 900MHz)

Burada zaman overclock ve sadece artık ne olursa olsun CPU ve hızını artırmak değil ve ne kadar soğutma bir nokta olacaktır. Bu büyük olasılıkla, çünkü CPU yeterli gerilim almıyor. Bunu çözmek için, gerilim sadece CPU için, yukarı da vCore olarak da bilinir. Aynı şekilde daha önce bahsedilen bu mu RAM getirmedi. Birkez, yeterli gerilim CPU için varsa, ya bu CPU tutabilir istikrarlı olması için hızlı veya girişimi daha da onu overclock için. RAM olduğu gibi, gerilim ile aşırı CPU dikkat ediniz. Her bir işlemci üreticisi tarafından voltajlara kurulum tavsiye etti. Web sitesinde Bak bu bulabilirsiniz. NOT son önerilen gerilim gidin.

Unutmayın CPU için voltaj upping daha fazla ısı neden olacaktır tutun. Bu nedenle kesinlikle iyi soğutma zaman overclock olması şart değildir.

Son olarak, tüm bileşenler aynı overclock. Sen tam olabilir, ve i anlamına arkadaş olarak inşa aynı ancak tam bir kesinlikle garanti senin kadar Theres olarak oC olacaktır. Her bileşeni overclock kabiliyeti farklidir. Ama bereket versin ki, en çok tercih veya iyi bir yapıyor olacağını da onlar?

1) Bir özel çipin sınırı sonra ulaşmak da şu. Burada daha da o'c artırmak için yapabileceğiniz hiçbir şeydir.

Eğer bir şey üzerine bu ders sırasında olacak sonbaharda olacak 2) stres iyi bir formu bir overclock test yaklaşık 8 saat Orthos çalıştırarak oldu.

Olarak anakartlar bileşenleri bunları değil de oc'ing için dostu dostu yapmak için farklı gerilim farklı sunabilirsiniz 3) akıllıca anakartınızın seçin. Bu gibi ne kadar iyi sizin için gerektiğinde bir bileşen overvolt yapabileceğinizden görmek için bir başlangıç noktası sağlar oC için her bileşen için varsayılan gerilim öğrenin.

4) BIOS's, bazı bir doddle oc'ing make kadar okuyun, bazı zorluk bileşik olabilir.

5) Overclocking olarak mali kumar, ve gibi bağımlılık tehlikeli olabilir. Bu yüzden dikkatli olun!

Umarım bu tüm yararlı ise, tüm sorularınızı CPU'nuzun vb foruma kadar bağırmak ettik.

-Kanoakavirus

Benim Sistemi: Zoomy

İşlemci (ler):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Anakart:
Asus P5K Premium
RAM hafıza:
2GB Dominator 8500
Grafik Kartı (ler):
BFG 8800GT
Ses Kartı:
Xfi Extremegamer
Sabit Disk (ler):
3.35TB dahili depolama. 2TB int depolama
Optik Sürücü (ler):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Soğutma:
AC7
Ağ Bağlantısı / İnternet:
Monitör (ler):
245B, 931B (Samsung)
İşletim Sistemi (ler):
Vista 32P
Old 1 Kasım 2007, 06:36
Bağış Grubu

Pfft .. tamamen konu dışı özür dilerim ama burada yaptın da imza göre, teklif almak? Lol
Old 1 Kasım 2007, 06:39
Yönetici Grubu

Krlll üye burada, bunu ondan sanırım bir alıntı bulunmaktadır.

Benim Sistemi: Hybr! D

İşlemci (ler):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Anakart:
HP nForce 560
RAM hafıza:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafik Kartı (ler):
Nvidia 7150M Onboard Entegre
Ses Kartı:
5,1 Onboard Entegre
Sabit Disk (ler):
250GB 5400RPM SATA300
Optik Sürücü (ler):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stok HP
Soğutma:
Stok HP
10/100 Nic / 10MB Virgin Kablo
Monitör (ler):
17 "WXGA + HD Parlak Geniş ekran
İşletim Sistemi (ler):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 1 Kasım 2007, 08:14
Bağış Grubu

Evet, Krlll kimden oldu. Dunno neden ama dikiş beni vardı.

-Kanoakavirus
Old 3 Kasım 2007, 17:31
Moderatör Grubu

Alıntı:
Originally Posted by dmdougie View Post
Pfft .. tamamen konu dışı özür dilerim ama burada yaptın da imza göre, teklif almak? Lol
Burada geldi Amerikan Futbolu At Wembley

Old 3 Kasım 2007, 18:31
Bağış Grubu

Ben sigged duyuyorum.
Ben kaya!

Benim Sistemi: Krlll

İşlemci (ler):
Intel Q9550@4.33Ghz
Anakart:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
RAM hafıza:
4x2GB OCZ Platin PC8500
Grafik Kartı (ler):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 Mem)
Ses Kartı:
Onboard HDA
Sabit Disk (ler):
Birkaç lol 1650GB toplam
Optik Sürücü (ler):
1xDVD Philips DVD +-RW
Case / PSU:
ANTEC 1200/Enermax Infiniti 720W
Soğutma:
Tuniq Kulesi 120
Çift Gigabit Ethernet
Monitör (ler):
Acer 22 "geniş ekran
İşletim Sistemi (ler):
Vista Ultimate X64
Old 17 Kasım 2007, 03:15
Üye Grubu

Thx makaleyi bana OCing daha iyi anlamak verdi
Old 17 Kasım 2007, 05:00
Bağış Grubu

Sorun bulaşıcı, teşekkürler.

Bu aslında bu ama, orijinal olarak bir makale, Kim onun core2 oc'ing hakkında bilgi isteyen bir üye için bir iplik yapılan bir yanıt değildi. Yani sadece sınırlı Intel işlemci's, ancak orada da bilgi tüm insanlar belki kullanılabilmesi overclock anlayışı var isteyen bir.

-Kanoakavirus
Old 21 Kasım 2007, 13:29
Bağış Grubu

hoş. biraz ancak bu saat bilgi paketlenmektedir değer okuyabilirsiniz.

Benim Sistemi: En Secrit

İşlemci (ler):
Core 2 Duo E8500 OC 4GHz @
Anakart:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P (P45)
RAM hafıza:
mushkin 4GB DDR2 1066MHz
Grafik Kartı (ler):
GTX280
Ses Kartı:
Teknede şimdi () için
Sabit Disk (ler):
WD WD6401AALS 640GB
Optik Sürücü (ler):
Tıklayın imza bağlantı için daha fazla
Case / PSU:
Korsan gemisi CMPSU-750TX (750 Watt)
Soğutma:
XIGMATEK HDT-S1283 120mm Tüfeği
DSL orta
Monitör (ler):
30 inç 2650x1600 (yakında yine)
İşletim Sistemi (ler):
XP Home
Old 21 Kasım 2007, 14:47
Bağış Grubu

Alıntı:
Originally Posted by cheesepuff View Post
hoş. biraz ancak bu saat bilgi paketlenmektedir değer okuyabilirsiniz.
Ne yazık ki oC nasıl biri söylemeye çalışıyorum CP bir paragraf bir çift uyması bir şey değildir.

Ve eğer senin 'bir şey yapacağım. Sağ yap.

-Kanoakavirus
Reply

Register

Bookmarks