менше справедливості

Magazine
Go Back   Комп'ютерні Сік > Комп'ютери, комплектуючі > Процесори, материнські плати RAM &

Register

Розгін ПК Інструкції

Reply

Різьба Інструменти
Old
Донор групи

Default Розгін ПК Інструкції

По-перше, розгін є практика працює ваш процесор (або інші компоненти) минулих швидкості вони оцінили в. Основи не так складно, як ви можете думати, хоча належну обачність і терпіння має бути ухвалене у всі часи і будь-який oc'ing слід робити поступово.

Intel і AMD виробництво своїх процесорів, а потім перевірити їх на певній швидкості. Якщо процесор не вдається з певною швидкістю, то він продається як процесор наступного меншою швидкістю. Тести є дуже суворими таких процесорів можуть працювати на більш високій швидкості надійно. Справді, тести часто не використовуються зовсім. Наприклад, коли компанія займається виробництвом певних процесорів на деякий час, вони отримали процес вниз досить добре, що всі вони роблять процесори будуть надійно працювати на максимальній швидкості процесора призначені. Так що для досягнення ринкового попиту, вони будуть позначати деякі з них як більш повільних процесорах.

Я повинен покласти тут застереження: ви робите це на свій страх і ризик, я не захищаю вас зробити це, просто, що це може бути зроблено. Основне правило: НЕ OC будь-який компонент ви не можете дозволити собі замінити як o.c кінг може зруйнувати всю комп'ютера.

Знову ж таки, якщо ви ретельно і ви не поспішайте, і всі побудовані в рамках гарантії резидентам PC малоймовірно, що ви будете назавжди пошкодити компоненти. Найчастіше комп'ютер просто збій або відмовитися від завантаження.

Розгін може дати вам рівень продуктивності більше дорогих ПК компоненти отже, заощаджує ваші гроші.

Є й інші, хоча проблем. Найбільш поширеним є одним з тепла. Коли ви робите компонент ПК працювати швидше або до його напругою це буде генерувати більше тепла. Якщо у вас немає достатнього охолодження, система може і буде перегріватися. Само собою, перегріву не може вбити ваш комп'ютер, однако. Тільки так ви вб'єте комп'ютера в результаті перегріву, якщо ви неодноразово спробі запуску системи при температурі вище, ніж рекомендовані. З Core2 (який я вважаю, у вас є), спробуйте зупинитися нижче 50c на піку. Я рекомендую купити і завантаження деяких теплових програмного забезпечення вимірювання та / або купівлю тепла датчиків. Деякі виробники системних плат включають такі речі, з системних плат.

Не треба турбуватися про перегрів, хоча. Ви побачите перед знаками система отримує Фрід. Випадкові збої є найбільш загальною ознакою.

Інші Данг oc'ing про те, що він може скоротити термін служби компонентів. При запуску більше напруги через компоненти, зменшується її життя. Невелике збільшення не буде мати в чому впливає, але якщо ви плануєте використовувати високий розгін, ви хочете бути в курсі на зменшення тривалості життя. Це звичайно не є проблемою, проте, так як нікому, що таке оверклокінгу, ймовірно, не буде використовувати ті ж компоненти для більш ніж 4-5 років, і малоймовірно, що будь-який з компонентів буде виходити з ладу до 4-5 років незалежно від того, багато чого напруга запуску через нього. Більшість процесори розраховані на термін до 10 років, так що втрата цих кількох років, як правило, стоїть збільшення продуктивності.

Щоб зрозуміти, як розігнати вашу систему, ви повинні спочатку зрозуміти, як працює система. Перша це OC люди, як правило, CPU:

Коли ви купуєте процесор, ви побачите його швидкодію. Core2 E6400 працює на частоті 2.13GHz або 2130mhz. Ця міра, скільки тактів процесора проходить в одну секунду. Тактовий цикл представляє собою період часу, в якому процесор може виконувати певну кількість інструкцій (більш тактів процесора може виконати за одну секунду, тим швидше він може обробляти інформацію, і тим швидше ваша система буде працювати).

Метою розгону є підвищення рейтингу Ггц процесор, щоб він міг пройти більш тактів за секунду. Формула для швидкості роботи вашого процесора, якщо це:

ФСБ (у МГц) X = швидкість тиражування в МГц.

Тепер, щоб пояснити, що ФСБ і мультиплікатор:

ФСБ чи Front Side Bus є те, як всій системі спілкується з вашого процесора. Чим швидше ваші ФСБ може працювати, тим швидше ваші вся система може бути запущена.

Процесор виробники знайшли способи підвищення ефективності швидкості ФСБ процесор, посилаючи більше команд у кожному такті. Таким чином, замість відправки одного кожну інструкцію за один такт, Intel's відправити 4 команд за тактовий цикл. Отже, коли ви дивитеся на свій ФСБ і бачити свою швидкість з частотою 1066 МГц, це не реально працює на цій швидкості. Процесори Intel є "Quad Pumped". Це означає, що ФСБ на Core2 дійсно працює на 266 МГц. Що ви бачите, є ефективною швидкістю, беручи до уваги Quad накачуванням мера
Я згадую про це, тому що коли ви o.c кинг ви маєте справу з фактичної ФСБ не ефективні.

Мультиплікатора частини рівняння швидкості є чисто числі про те, що при збільшенні на швидкості FSB, дасть вам загальну швидкість процесора. Наприклад, якщо у вас є процесор, який має FSB 266 МГц (фактична швидкість FSB) і множник 8, то рівняння приймає вигляд:

(ФСБ) X 266 МГц (множник) 8 = 2133MHZ для процесора, або 2.13GHz

(Я розумію, ці рівняння не точно, але загальна Я використовую діапазони виробника для простоти і Hertz тут чи там все одно)

На більшості процесора множник заблокований і не може бути піднятий, але може бути зменшена. Це відомо як топ-замок.
Про деякі процесорів Однак, множник повністю розблоковано (Наприклад: X6800), тобто ви можете змінити його на будь-яке число, яке ви хочете. Цей тип процесора улюблений оверклокер, так як це означає, що можна розігнати процесор просто шляхом підвищення множника.

Це набагато легше підвищити або понизити множник процесора, ніж у ФСБ. Це тому, що, на відміну від ФСБ, то мультиплікатор впливає тільки на швидкості процесора. Коли ви змінюєте ФСБ, ви хочете змінити швидкість, при якій кожен компонент вашого комп'ютера зв'язується з вашого процесора. Це, по суті, є розгоні всі інші компоненти системи. Це може викликати всілякі проблеми, коли інші компоненти, які ви не збираєтеся розганяти є зайде надто далеко і не спрацювати. Як тільки ви зрозумієте, як розгін працює, хоча, ви будете знати, як запобігти цим питання.

Найбільш поширений метод розгону через BIOS. Після того як в BIOS, якщо припустити, що у вас є, що BIOS підтримує розгін, (Retail-виробників Dell і т.д. - зазвичай використовують BIOS материнських плат, і про те, що не підтримують o.c 'ING), ви повинні мати доступ до всіх настройок необхідно розганяти систему. Установки, які ви, швидше за все, він пристосовується є:

Тиражування, ФСБ, швидкості оперативної пам'яті, ОЗП часу і оперативної пам'яті Ratio.

У принципі, всі ви намагаєтеся зробити, щоб отримати найвищі ФСБ X тиражування рівняння, яке ви можете отримати. Найпростіший спосіб зробити це просто підвищення множником, але це не буде працювати на процесорах з найбільш заблокованим множником. Наступний метод полягає у підвищенні ФСБ. Це не потребує пояснень, і всі питання оперативної пам'яті, які повинні бути враховані при підвищенні FSB докладно описані нижче. Як тільки ви знайшли швидкість, на якій процесор не буде працювати швидше, у вас є ще один варіант.

Якщо ви дійсно хочете натиснути вашої системи, ви можете спробувати зниження множника з метою підвищення ФСБ ще вище. Щоб зрозуміти це, уявіть собі, що у вас процесор 2.13GHz, яка має FSB 266 МГц і множником 8x. (266 МГц х 8 = 2.13GHz). Очевидно, що рівняння працює так, як фондові частоти Tntel для E6400, але є й інші способи дістатися до 2.13GHz. Можна підняти множник до 10 (CPU залежать, звичайно) і нижньої ФСБ на 213MHz, або ви можете підняти FSB до 355MHz і нижньої множник до 6. Вони будуть як дати вам те ж 2.13GHz, що ви почали. Таким чином, обидві ці комбінації повинні дати вам таку ж продуктивність системи. Правильно?

(а не реальні цифри Світ, чисто прикладів, щоб точка)

Не правильно. Оскільки ФСБ каналом, через який система взаємодіє з Вашим процесором, ви хочете, щоб бути якомога вище. Так що якщо ви знизили до 213MHz FSB і підняв множник до 10, ви все одно доведеться тактовою частотою 2.13GHz, але інша частина системи буде спілкуватися зі своїм процесором набагато повільніше, ніж раніше, що призводить до втрати продуктивності системи.

Дійсно, ви хочете понизити множник з метою підвищення ФСБ якомога вище. Це звучить просто, але це не так потрібно включати всі інші компоненти, так як інша частина системи залежить від ФСБ, а, головним чином оперативної пам'яті.

Коли ви купуєте RAM, вона оцінюється на певній швидкості. Наприклад, DDR2 6400 оцінюється на частоті 800 МГц, DDR2 8500 оцінюється в 1066MHz

Щоб зрозуміти ці заходи потрібно зрозуміти, як працює ОЗУ. ОЗУ або Random Access Memory, служить як тимчасового зберігання файлів, процесор швидкий доступ. Наприклад, при завантаженні рівня в грі, ваш процесор буде завантажувати в оперативну пам'ять рівня, щоб він міг отримати доступ до інформації швидко, коли це необхідно, замість завантаження інформації з (повільніше) жорсткого диска.

Що потрібно знати, що функція пам'яті з певною швидкістю, яка набагато повільніше, ніж швидкість процесора. Більшість сучасних ОЗУ працює на швидкостях від 533MHz і 1066MHz.

Це тому, що виробники пам'яті також змогли зробити те, що процесор виробники зробили, а саме шляхом подання інформації в два рази кожен цикл ОЗУ годин.

(DDR2 означає "Double Data Rate 2". DDR2 RAM є поліпшеною версією пам'яті DDR, що є більш швидким і ефективним. Як і стандартні пам'яті DDR, DDR2 пам'яті може передавати дані як по висхідній і спадної краю годинник процесора циклів. Це майже вдвічі збільшує обсяг роботи пам'яті можна зробити в певний період часу).

Таким DDR2 800Mhz означає, що оперативна пам'ять працює на ефективній швидкості 800MHz, "800" коштує на тактову частоту. Тому що це в два рази відправки інструкцій за тактовий цикл, що означає його реальну частоту операційних 400MHz.

Як зазначалося вище, коли ви піднімаєте ФСБ, ви ефективно розганяти і все інше в вашій системі. Це відноситься і до оперативної пам'яті. Проблеми можуть виникнути, коли ви хочете підняти ваш ФСБ на швидкостях понад 400MHz RAM, тому що тільки оцінили працювати на швидкостях до 400 МГц, підняти вище FSB 400MHz може викликати вашу систему до краху. Для вирішення цього є три варіанти рішення: за допомогою ФСБ: Рам співвідношенні, розгін оперативної пам'яті, або купівлі ОЗУ оцінили на більш високій швидкості.

ФСБ: RAM Ratio: Якщо ви хочете підняти свій ФСБ на високій швидкості, ніж ваша пам'ять підтримує, у вас є можливість ведення оперативної пам'яті з меншою швидкістю, ніж ФСБ. Це робиться за допомогою ФСБ: RAM ставлення. У принципі, FSB: RAM співвідношенні дозволяє вибрати номери, які створили співвідношення між FSB і ОЗУ швидкостях. Отже, що ви використовуєте DDR2 800Mhz оперативної пам'яті, працює на частоті 400MHz. Але ви хочете підняти FSB до 450 МГц для розгону процесора. Очевидно, що ваша пам'ять не буде, як підвищена швидкість ФСБ і буде, швидше за все, причина ваших до краху системи. Щоб вирішити цю проблему, можна встановити до 5:4 FSB: RAM ставлення. це співвідношення буде означати, що для кожного 5MHz, що ваш FSB працює на частоті, що ваша пам'ять буде працювати тільки на 4MHz.

Щоб було легше виробити, конвертувати співвідношенні 5:4 у співвідношенні 100:80. Так що для кожної вашої 100MHz FSB працює на частоті, що ваша пам'ять буде працювати тільки на 80MHz. Це означає, що ваша пам'ять буде працювати тільки на 80% від вашої швидкості FSB. Так з вашої частоті 450 МГц, що працює на 5:4 FSB: RAM ставлення, ваша пам'ять буде працювати на 364MHz, що на 80% від 450 МГц. Це нормально, тому що ваша пам'ять розрахована на 400 МГц.

(Це не є ідеальним рішенням однако. Запуск FSB і ОЗУ з відношенням причини прогалин у період з моменту, що ФСБ може обмінюватися даними з ОЗУ. Це призводить до уповільнення, що не буде там, якщо ОЗП і ФСБ бігли на тій же швидкості. Якщо ви хочете самої швидкості з вашої системи за допомогою ФСБ: RAM співвідношення не буде оптимальним рішенням).

Розгін оперативної пам'яті насправді досить проста. Принцип розгону пам'яті так само, як розгін вашого процесора: щоб отримати оперативну пам'ять, щоб працювати на більш високій швидкості, ніж передбачається запустити в.

Для розгону пам'яті, ви просто вказуєте BIOS і спробувати запустити пам'яті на більш високій швидкості, ніж це потужність. Наприклад, ви можете спробувати запустити PC-6400 (DDR2 800) Рам зі швидкістю 410MHz, яка буде 10MHz над номінальної швидкості. Це може працювати, але в деяких випадках це призведе до краху системи. Якщо це станеться, не хвилюйтеся. Проблема може бути вирішена досить легко за рахунок підвищення напруги до вашої пам'яті. Напруга на оперативній пам'яті, також відомий як Vdimm, можуть бути скориговані в більшості BIOS материнських. Підніми її допомогою маленький крок доступні і випробування кожного параметра, щоб побачити, якщо він працює. Як тільки ви знайдете налаштування, який, ви можете або зберегти його або спробувати підштовхнути ваша пам'ять далі. Якщо ви дасте занадто багато пам'яті напруга, однак, вона може отримати Фрід.

Єдине, що вам доведеться турбуватися про те, коли розгону оперативної пам'яті таймінги. Ці таймінги є затримки між певними функціями пам'яті. Загалом, якщо ви хочете підвищити швидкість вашої пам'яті, ви, можливо, доведеться підвищити таймінги. Це зовсім не складно. CAS Latency є мінімальним числом циклів ОЗУ повинні почекати, перш ніж він може читати й писати знову. Нижня кращого очевидно. (CAS4 буде краще, ніж CAS5 наприклад).

Або замість того, щоб робити все вище ви можете просто купити RAM оцінили на більш високій швидкості, з коробки, при номінальній швидкості ви хочете організувати свій ФСБ. Скажімо, ви хочете знову підняти FSB до 450 МГц, ОЗУ просто придбати оцінив працювати на 450 МГц (DDR2 7200 - 900MHz)

Там буде момент, коли ви розгону і ви просто не можете збільшити швидкість вашого процесора більше не питання, що ви робите, і скільки у вас є охолодження. Це, швидше за все, тому що ваш процесор не отримує достатню напругу. Щоб вирішити проблему, просто до напруги процесора, відомого також як Vcore. Зробіть це так само згадувалося раніше у ставленні до пам'яті. Коли у вас є достатня напруга процесора, щоб бути стійким, ви можете або зберегти процесора на такій швидкості або спробу розігнати ще більше. Як і в пам'яті, бути обережними, щоб не перевантажувати процесор з напругою. Кожен процесор має рекомендував напруги установка заводом-виробником. Подивитися на сайт, щоб знайти ці. НЕ повз рекомендував напруги.

Майте на увазі, що він підвищить напругу на процесорі викличе набагато більше тепла. Саме тому вкрай важливо, щоб у нього гарне охолодження при розгоні.

Нарешті, не всі компоненти розганяти те ж саме. Ви могли б точним, і я це точно такий же побудувати як друг, але немає абсолютно ніяких гарантій, ваші будуть OC наскільки Theres. Кожен компонент є унікальним за своєю можливості розгону. Але, на щастя, більшість з них досить добре або ніхто не буде робити це вони будуть?

1) Як тільки ви досягнете межі конкретного чіпа то і це так. Там нічого не можна зробити, щоб збільшити o'c далі.

2) гарну форму стрес-тестування розгону є запуск Orthos близько 8 годин, якщо що-небудь збирається впасти воно буде протягом цього.

3) Вибір материнської плати мудро, материнських плат можуть запропонувати різні напруги для різних компонентів, їх дружні або не дуже дружній для oc'ing. Ознайомтеся з напругою за замовчуванням для кожного компонента ви маєте намір ОК, це дасть вам відправну точку, щоб побачити, наскільки добре ви зможете overvolt конкретний компонент повинен вам необхідно.

4) Читати вгору по BIOS, деякі роблять oc'ing doddle, деякі можуть посилити труднощі.

5) Розгін може бути настільки ж небезпечним, як фінансово азартними іграми, а так само, як звикання. Так що будьте обережні!

Сподіваюся, що це є корисним для всіх вас, якщо у вас виникли питання повідомлення у форумі і т.д. процесора.

-Kanoakavirus

Моя система: Zoomy

Процесор (и):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1,15
Материнська плата:
ASUS P5K Premium
ОЗУ:
2GB Dominator 8500
Графічна карта (и):
BFG 8800GT
Звукова карта:
Xfi Extremegamer
Жорсткий диск (и):
3.35TB доб зберігання. 2TB Int зберігання
Оптичний привід (и):
LG GGC H20L
Діло / PSU:
Enermax 720Вт
Охолодження:
AC7
Мережі / Інтернет:
Монітор (и):
245B, 931B (Samsung)
Операційна система (и):
Vista 32P
Old 1 листопада 2007, 06:36
Донор групи

Pfft .. абсолютно не по темі Вибачте, але де ти взяв цю цитату з у вашій підпису!? LOL
Old 1 листопада 2007, 06:39
Адміністратор групи

Krlll є членом тут, це цитата з нього, я думаю.

Моя система: Hybr! D

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Материнська плата:
HP NForce 560
ОЗУ:
2GB DDR2 PC2-5300
Графічна карта (и):
Nvidia 7150M Бортові Комплексна
Звукова карта:
5.1 Бортові Комплексна
Жорсткий диск (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптичний привід (и):
18x CD / DVDRW-DL ATA
Діло / PSU:
Фондовий HP
Охолодження:
Фондовий HP
Мережі / Інтернет:
10/100 NIC / 10 Мб Віргінські Кабельні
Монітор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Операційна система (и):
Windows 7 Ultimate 32bit
Old 1 листопада 2007, 08:14
Донор групи

Так, було від Krlll. Не знаю чому, але вона мене в шви.

-Kanoakavirus
Old 3 листопада 2007, 17:31
Модератор групи

Цитата:
Спочатку Написав dmdougie View Post
Pfft .. абсолютно не по темі Вибачте, але де ти взяв цю цитату з у вашій підпису!? LOL
Він прийшов звідси Американський футбол на Вемблі

Old 3 листопада 2007, 18:31
Донор групи

М. sigged я.
I ROCK!!

Моя система: Krlll

Процесор (и):
Intel Q9550@4.33Ghz
Материнська плата:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
ОЗУ:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Графічна карта (и):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 Mem)
Звукова карта:
Бортові HDA
Жорсткий диск (и):
Кілька LOL 1650GB Всього
Оптичний привід (и):
1xDVD Philips DVD +-RW
Діло / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720Вт
Охолодження:
Tuniq Tower 120
Мережі / Інтернет:
Dual Gigabit Ethernet
Монітор (и):
Acer 22 "широкоформатний
Операційна система (и):
Vista Ultimate X64
Old 17 листопада 2007, 03:15
Член групи

Thx за статтю дав мені краще зрозуміти OCing
Old 17 листопада 2007, 05:00
Донор групи

Немає проблем заразна, спасибо.

Це було насправді не стати як такого, але, спочатку, відповідь, який я зробив у потік для членів, які хотіли б знати про oc'ing його Core2. Тому обмежується лише процесорів Intel, хоча є інформація, що там все люди, які бажають мати уявлення про розгін можна зробити, може бути використання.

-Kanoakavirus
Old 21 листопада 2007, 13:29
Донор групи

милий. трохи читати, але і свою цінність варення упаковані інформації.

Моя система: Топ Secrit

Процесор (и):
Core 2 Duo E8500 OC @ 4GHz
Материнська плата:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P (P45)
ОЗУ:
Mushkin 4GB DDR2 1066MHz
Графічна карта (и):
GTX280
Звукова карта:
бортова (зараз)
Жорсткий диск (и):
WD WD6401AALS 640GB
Оптичний привід (и):
Натисніть на посилання в підписі для більш
Діло / PSU:
CORSAIR CMPSU-750TX (750 Вт)
Охолодження:
Xigmatek HDT-S1283 120mm стрілецька
Мережі / Інтернет:
DSL середнього
Монітор (и):
30 дюймів 2650x1600 (скоро в будь-якому випадку)
Операційна система (и):
XP Home
Old 21 листопада 2007, 14:47
Донор групи

Цитата:
Спочатку Написав cheesepuff View Post
милий. трохи читати, але і свою цінність варення упаковані інформації.
На жаль Ср намагається розповісти, як хтось ОК не те, чим можна вміститися в кілька абзаців.

І якщо ви збираєтеся зробити щось. Зробити це правильно.

-Kanoakavirus
Reply

Register

Закладки

Аналогічні нитки
Нитка Різьба для початківців Форум Відповіді Останнє повідомлення
Чи існує керівництво для чайників ..... daveonyx Мережа, Модеми & VoIP 11 6 липня 2009 02:32
РК купівлі керівництва Janck Графічні карти & Монітори 1 27 грудня 2008 09:21
Мережа Гід Допомога solotekk Мережа, Модеми & VoIP 2 25 березня 2008 11:01
UML: The Definitive Guide? Mike0001 Off Topic Discussion 0 15 лютого 2008 08:06
Різьба Інструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Комп'ютер соку.