![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, Mam Dell Dimension 5150, wczoraj wróciłem do mojego komputera (który był włączony i pobierania plików z sieci), aby znaleźć było migające pomarańczowe światło z przodu. Wyszukiwanie za pośrednictwem forum, zazwyczaj jest to dysk twardy lub płyta problemu. Mam wypróbowany uruchamiany z dysku twardego podłączone, ale to się nie powiedzie. (migające żółte światła). Kiedy dysk twardy podłączony isnt jednak mogę uruchomić na klucz USB (z Windows 98 plików rozruchowych na nim). Podczas podłączyć DVD-RW, BIOS nie rozpoznaje tego dysku (mam 2 dyski DVD i próbowałem obu), chociaż mogę wstawić dysków do tych dysków i można usłyszeć odczytania dysku. I'm założeniu oznacza to, że mój dysk twardy dał, ale w tym samym czasie Jestem tajemnic, dlaczego DVD wont pracy? Dzięki, Simon |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Spróbuj zastępując WOR baterii ... i sprawdź bent pins (shorting) na porty USB.
| |||
| |||
| Hi philthomas, Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam już zastępując CMOS baterię i nie jest widoczny bent pins, wszelkie inne pomysły? Wiwaty |
|
| |||
| |||
| Spróbuj hooking na HDD jako slave do innego komputera i sprawdzić, czy działa ok. |
|
| |||
| |||
| Światło Amber jest mój problem. Mogę go poprawić (patrz poniżej) i komputer jest gotowy do pracy. Pc działa idealnie dla h, dni lub miesięcy. Potem spróbować czegoś niezwykłego i whoops. Mam do otwarcia i przywrócić w sposób opisany poniżej. Power Problem: lampka zasilania (Centrum przycisk Start) jest stabilna Amber (powinna ona być stała zielona), że komputer jest martwy. Instrukcja mówi: "urządzenie może działać nieprawidłowo lub nieprawidłowo zainstalowany. Możliwe rozwiązanie. a) Usunięcie i ponowne zainstalowanie modułów pamięci, jeśli nie działa. b) Usunięcie i ponowne zainstalowanie modułów pamięci oraz karty, jeśli nie ma sukcesu. c) Usunięcie i ponowne zainstalowanie karty graficznej, jeżeli dotyczy. Kiedy światło jest zapalić komputer jest całkowicie martwe, od czasu do czasu powraca do życia po wykonaniu, a) powyżej. Czasami) nie działa i idę do a) ib). To także przynosi ją z powrotem do życia. O ile jestem świadomy nie mam zainstalowanej karty graficznej. Czy każdy może rzucić nieco światła na tę anomalię? Mam zainstalowanej karty dźwiękowej. "Creative: Sound Blaster Audigy 2 ZS", które jak sądzę. Czy może to być problem? Mówimy, że muzyka brzmi świetnie z "Dell UK - 5650 5 +1 systemu głośników" Cheers Art |
![]() |
|
| Zakładki |