по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Pentium D-клас процесор прегряване

Reply

Нишка Инструменти
Old 16-ти февруари 2009, 17:37
Член Група

Default Pentium D-клас процесор прегряване

Добре, значи тук е просто от това.

Моят приятел е по-стар компютър той се нуждае от ремонт. Аз бях го погледна в миналото, но не се допря до него за известно време, така че аз съм малко размита за специфични спецификациите, обаче си спомням повечето от важните бита.

Спецификациите:
Pentium D-клас процесор, първоначално clocked на 3 GHz.
Asus P5-серия дънни платки
1,5 GB RAM (2x-стари DDR2 256 MB пръчици, един 1 GB PC2-6400 Stick)
ATI Radeon X550 графична карта (PCI-E)
Windows XP SP2

Сега. Неговият процесор, с почти нямат течаща фон програми работи на 72 + градуса по Целзий (160 + Фаренхайт). Той ще удари 110 Целзий за товарните, и затваря се дължи на прегряване. Аз бях reseated на HSF, почиствани на процесор с 90% алкохол и reapplied Арктика Силвър 5 до преработвателя, отстранява и почиства вентилатора, допълни случай фен, взривиха цялата кула със сгъстен въздух, underclocked на процесора до 2,25 GHz И въпреки това, това нещо няма да охладнявам.

Какво друго мога да направя?

Той наистина не могат да си позволят да купуват нова дънна платка и процесор точно сега, така че това е най-вече на въпроса (освен като последна инстанция), но той може да бъде в състояние да си позволят ново HSF или някои малки части / инструменти.

Имайте предвид, ние живеем в Онтарио, Канада, и не притежават кредитна карта или методи на интернет плащане за закупуване на части и др
Old 17-ти февруари 2009, 12:54
Член Група

ох, имам Pentium D, и tht писти в мач 40 градуса по изчезнал!
На първо място, нали, че heatsink прави добър контакт с процесора? Сумата lga775 радиатори са болка да се поберат на правилно!
Ако тя е, нали, че BIOS е към днешна дата? то може да се дават фалшиви четене от сензора за температура ...
MCTW
Old 17-ти февруари 2009, 14:39
Модератор Група

Да провери в BIOS и се уверете, че не са волта чрез покрив!

Моята система: Някои други любовник!

Процесор (и):
E8500 E0@4.1Ghz (акционерно волта)
Дънната платка:
BIOSTAR TPower I45
RAM памет:
4GB OCZ PC2-8500 Platinum
Графична карта (и):
X1950 Pro
Звукова карта:
Hard Drive (и):
2
Оптично устройство (а):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Дело / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Охлаждане:
Биг тайфун VX
Мрежа / Интернет:
Chorus / НПК 20MB
Монитор (и):
Acer X223W 22 "широкоекранен 1680 × 105
Операционна система (и):
Windows 7 64bit Ultimate
Old 17-ти февруари 2009, 17:03
Член Група

Аз бях reseated нея и се опита различен HSF имах около година, така че освен ако не сте двамата Запъна или нещо такова ...

Аз определено разстояние за обновяване BIOS, не трябваше да прави това от години. Може би аз ще провери това, добра идея. Що се отнася до напрежение, е зададено на автоматично, което е по подразбиране. Мога да опитам undervolting, която би могла да помогне малко. Тя е underclocked, така че там не трябва да бъде проблем undervolting.
Old 17-ти февруари 2009, 20:20
Член Група

Аз имам 925 Pentium г @ 3ghz (90 вата) Бих Обзалагам се, че имате 930 @ 3ghz (130 вата), по време на моята настройка (без никакви Модификации) фондова hsf мое би изчезнал @ 52c и стреля към 70c след по-малко от една минута (и пазят катерене) Имах само един 80 мм вентилатор в предната. моето решение беше стар CPU 60 мм вентилатор () монтирани под прав ъгъл към вентилатора на процесора, който удари през CPU фен. Сега ми време са най-42в бездейства и 58c на 100% за всеки период от време. повечето случаи са бедни въздушния поток и CPU просто изсмуква топлината от дънната платка. Винаги съм имали успех с положителен въздушния поток (повече почитатели разпенващ в случая, отколкото изложени) но това е до вас да решите. получите точната спецификациите за CPU (мина = топлинна дизайн температура = 63в) и запомни фондова радиатори и вентилатори, трябва да бъдат тествани в открито (съм се познае, тъй като те никога няма да се изпълняват номерата заяви след това в случая.)
Old 18-ти февруари 2009, 05:48
Член Група

че добрата точка actully, колко случая охлаждане имате ли?
Old 18-ти февруари 2009, 16:56
Номер на групата

Моля те, прости ми малко разстояние тема коментар Redk, но вашата проява интриги мен. Има ли някъде мога да отида да го видите в по-голям размер?
Old 18-ти февруари 2009, 18:11
Член Група

Случаят е Вярвам 2 фенове. Един прием на фронта, с което броят на въздуха намира и разпенващ го отзад с втори фен. И двете са 80 мм, и до пълна скорост.

Случаят е доста голям, може би 10 инча широк, дълбок 24 инча и 18 инча висок.
Ще отидем там утре Вярвам, така че ще можете да опитате предложенията тогава.

(На снимка може да се намира тук, Бъба: http://i44.tinypic.com/14t3jfp.jpg)
Old 19-ти февруари, 2009, 19:31
Член Група

Не можех да разбера как да редактирам моя пост, така че съжалявам, ако не мога да двойно пост.

Както и да е, Това е Pentium D 820, както и на дънната платка е P5LD2
Аз undervolted до 1,250 V, както и осъвременяване на BIOS, и вече работи на 66 * С с горния рафт в 92 * C. Тя вече не overheats, но това все още е прекалено горещо.
Old 24-ти февруари 2009, 10:50
Номер на групата

Благодарение RedK.
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc