menší majetkové -

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Procesory, základní desky & RAM

Register

Pentium D-Class Procesor Přehřátí

Reply

Thread Nástroje
Old 16.února 2009, 17:37
Člen Skupina

Default Pentium D-Class Procesor Přehřátí

Ok, takže tady je právě to.

Můj kamarád má starší PC potřebuje opravit. Jsem si ji v minulosti, ale dosud se dotkl na chvíli, takže jsem trochu fuzzy na konkrétní parametry však Pamatuji většina významných bitů.

Specs:
Pentium D-Class procesor, původně stopovaný na 3 GHz.
Asus P5-Series Motherboard
1,5 GB RAM (2x Starší DDR2 256 MB hole, jeden 1 GB PC2-6400 Stick)
ATI Radeon X550 Graphics Card (PCI-E)
Windows XP SP2

Nyní. Jeho procesor s téměř žádné běžící programy běží na pozadí + 72 stupňů Celsia (160 + Fahrenheita). Bude zasažených 110 Celsia na zatížení, a vypne v důsledku přehřátí. I've reseated je HSF, Čištěné procesor s téměř 90% alkoholu a znovu Arctic Silver 5 na procesor, vyjmout a vyčistit ventilátor, zní případě ventilátor, foukal celou věž se stlačeným vzduchem, underclocked procesor na 2,25 GHz a přesto, že věc nebude ochlazovat.

Co jiného můžu dělat?

Nemůže si dovolit opravdu koupit novou desku a procesor právě teď, tak to je většinou vyloučeno (pokud jako poslední možnost), ale ten může být moci dovolit nové HSF nebo několik malých částí / tools.

Mějte na paměti, v němž žijeme Ontario, Kanada, a nemají vlastní kreditní karty nebo způsoby platby na internetu koupit dílů, atd.
Old 17.února 2009, 12:54
Člen Skupina

Au, mám Pentium D, a THT běží na vlně 40 stupňů při volnoběhu!
Za prvé, jste si jisti, že chladič je vytvořit dobrý kontakt s procesorem? Součet LGA775 chladiče jsou bolesti, aby se vešly na správně!
Pokud ano, jste si jisti, že BIOS je aktuální? to by mohlo být uvedení nepravdivých čtení z temp senzor ...
MCTW
Old 17.února 2009, 14:39
Moderátor skupiny

Jo zkontrolujte v BIOSu počítače a ujistěte se, že voltů nejsou přes střechu!

Můj systém: Některé další milenku!

Processor (s):
E8500 E0@4.1Ghz (zásoby voltů)
Základní deska:
BIOSTAR TPower I45
Paměť RAM:
4 GB OCZ PC2-8500 Platina
Grafické karty (s):
X1950 Pro
Zvuková karta:
Pevný disk (y):
2
Optická mechanika (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chlazení:
Big Typhoon VX
Síť / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (s):
ACER X223W 22 "širokoúhlý 1680 x 105
Operační systém (y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 17.února 2009, 17:03
Člen Skupina

Reseated jsem ji a snažil jiný HSF, kterou jsem měl, takže pokud jste oba ohnuté nebo tak něco ...

Já rozhodně roztečemi o aktualizaci systému BIOS, neměli k tomu, že v letech. Možná jsem si ověřit, že ven, dobrý nápad. Pokud jde o napětí, je to nastaveno na automatické, což je výchozí. Můžu zkusit undervolting, který by mohl některé. Je underclocked, takže by neměl být problém undervolting.
Old 17.února 2009, 20:20
Člen Skupina

Mám Pentium D 925 @ 3ghz (90 w) bych vsadil máte 930 @ 3ghz (130 w), při mém nastavení bez mods () skladem HSF dolu by nečinnosti @ 52c až 70c a střílet po méně než minuta () a udržet lezení jsem měl jen jeden 80 mm ventilátor na přední. moje řešení byl starý cpu 60mm ventilátor () namontované v pravém úhlu k cpu větrák, který fouká přes cpu fan. Nyní jsou mé temps 42c při volnoběhu a 58c ve výši 100% pro jakékoliv množství času. většině případů mají špatné proudění vzduchu a cpu prostě naštve tepla z desky. Já jsem vždycky měla štěstí s pozitivní proudění (vyfukování do více fanoušků, než v případě) ale je, že až budete rozhodovat. získat přesné specifikace pro cpu (dolu = tepelné designu temp = 63c) a pamatujte akciové chladiče a ventilátory musí být testovány v širým nebem (I'm hádat, protože nikdy vykonávat na číslech uvedla, jednou uvnitř skřínky.)
Old 18.února 2009, 05:48
Člen Skupina

že dobrý bod actully, kolik případě chlazení máte?
Old 18.února 2009, 16:56
Dárce Skupina

Prosím, odpusť mé lehce mimo téma komentář Redk, ale váš avatar intrik mě. Existuje někde můžu jít do toho názoru, že ve větší velikosti?
Old 18.února 2009, 18:11
Člen Skupina

Případ byl jsem přesvědčen, 2 ventilátory. Na příjmu na přední, čímž vzduch napříč a vyfukování to vzadu s druhou ventilátor. Obě jsou 80 mm, a postavil na plnou rychlost.

Tento případ je také dost velký, asi 10 cm široká, 24 cm hluboká a 18 cm vysoký.
Uvidíme se tam jít zítra Věřím, takže jsem si pak budou moci vyzkoušet své návrhy poté.

(PIC, mohou být umístěny zde Bubbu: http://i44.tinypic.com/14t3jfp.jpg)
Old 19.února 2009, 19:31
Člen Skupina

Nemohl jsem zjistit, jak upravit svůj příspěvek, tak líto, když nemůže dvojí funkci.

Tak jako tak, je to Pentium D 820, a na desce je P5LD2
I undervolted na 1,250 V, a aktualizuje BIOS a je to nyní běží na 66 * C, s horní polička na 92 * C. Je již overheats, ale to je ještě příliš horké.
Old 24.února 2009, 10:50
Dárce Skupina

Díky RedK.
Reply

Register

Záložky

Podobná témata
Nitka Thread Začátečnickou Fórum Odpovědi Poslední příspěvek
SDHC (Secure Digital High Capacity) třídy 4 Vs. Třída 6 - Co v tom rozdíl? cheesepuff Drives & Removable Media 1 1.září 2009 09:43
Potřeba Graphic Designer / Animator na Interview pro třídu Zadání darion02 Multimedia & Kodeky 3 15. dubna 2009 11:45
Možné Přehřátí ????? mctw Případy & Napájecí zdroje 5 9. říjen 2008 18:23
Přehřátí gvmllr Obecné Hardware Chat 9 4. Červenec 2007 06:52
PC - Pentium 4 D duálním jádrem nebo Pentium Core Duo Hybr! D Obecné Hardware Chat 1 23. říjen 2006 01:57
Thread Nástroje

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.