kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógép hardver > Processzorok, alaplapok és RAM

Register

Pentium D-osztályú processzor Túlmelegedés

Reply

Téma eszközök
Old Február 16, 2009, 17:37
Csoport tagja

Default Pentium D-osztályú processzor Túlmelegedés

Oké, itt a csak rá.

A barátom már egy régebbi PC van szüksége megjavítják. Már úgy nézett ki a múltban, de még nem nyúlt meg egy kicsit, ezért én egy kicsit zavaros konkrét specs azonban emlékszem leginkább a fontos részeket.

Specs:
Pentium D-osztályú processzor, eredetileg CLOCKED a 3 GHz-et.
ASUS P5-sorozat Alaplap
1.5 GB RAM (2x Régebbiek DDR2 256 MB Sticks, egy 1 GB PC2-6400 Stick)
ATI Radeon X550 grafikus kártya (PCI-E)
Windows XP SP2

Most. A processzor, szinte nincs háttérben futó program fut a 72 + fok Celsius (160 + Fahrenheit). Ez hit 110 Celsius terhelés, és kikapcsolja miatt túlmelegedett. Én reseated a HSF, megtisztítják a processzor le, 90% alkoholt és újra Arctic Silver 5-től a processzor, eltávolítják és tisztítják a ventilátort, a hozzáadott esetben ventilátor, fújta az egész tornyot meg a sűrített levegő, underclocked a processzor 2,25 GHz És mégis, a dolog nem fog hűlni.

Mi mást tehetnék?

Ő nem igazán engedheti meg magának, hogy vásároljon egy új alaplap és a processzor most, hogy a leginkább arra a kérdésre (kivéve, ha az utolsó eszközként), de lehet, hogy megadja az új HSF vagy néhány apró alkatrészeket / eszközöket.

Tartsuk szem előtt élünk, Ontario, Kanada, és nem saját hitelkártyát vagy módszerek internetes fizetési vásárolni alkatrészek, stb
Old Február 17, 2009, 12:54
Csoport tagja

jaj, van egy Pentium D, és THT fut a bout 40 fok üresjáratban!
Először is, ugye, hogy a hűtőborda tesz ki jó kapcsolatot a processzor? LGA775 összeg Heatsinks a fájdalom, hogy illeszkedjen a megfelelő!
Ha így van, ugye, hogy a BIOS naprakész? meg lehet, hogy téves olvasat a hőmérséklet érzékelő ...
MCTW
Old Február 17, 2009, 14:39
Moderátor Csoport

Igen ellenőrizze a BIOS-ban, és győződjön meg róla, hogy nem volt a tetőn!

My System: Néhány más lover!

Processzor (ok):
E8500 E0@4.1Ghz (raktáron volt)
Alaplap:
BIOSTAR TPower I45
RAM memória:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINA
Grafikus kártya (k):
X1950 Pro
Hangkártya:
Merevlemez (ek):
2
Optikai meghajtó (k):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / tápegység:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Hűtés:
Big Typhoon VX
Hálózat / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (ok):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 x 105
Operációs rendszer (ek):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old Február 17, 2009, 17:03
Csoport tagja

Én már próbáltam reseated és más HSF tojásrakási körül volt, tehát ha ők a hajlított vagy valami ...

I definitely távolságban a BIOS-frissítést, nem volt erre az évre. Talán majd nézzétek meg, jó ötlet. Ami a feszültség, ez a beállítás automatikus, ami az alapértelmezett. Megpróbálhatom undervolting, ez talán segít kicsit. Ez underclocked, így nem lehet probléma undervolting.
Old Február 17, 2009, 20:20
Csoport tagja

Van egy Pentium D 925 @ 3GHz (90 watt) én fogadok egy 930 @ 3GHz) (130 watt alatt én setup (nem mods) készlet hsf enyém lenne tétlen @ 52c és lő a 70 ° C után kevesebb mint egy perc (és tartsa climbing) Már csak egy 80mm ventillátor elején. A megoldás egy régi cpu fan (60mm) szerelt jobb szögben CPU ventillátor fúj át, amely a CPU ventillátor. Most én is temps 42c üresjáratban és 58c, 100%-a semmilyen idő alatt. legtöbb esetben a rossz levegő és a cpu egyszerűen szar a hőt ki az alaplapot. Én mindig is volt szerencsénk pozitív légáramlást (több ventilátor fújta az ügyben, mint a) de ez upto Ön dönt. kapjanak specs CPU (enyém = thermal design temp = 63c) és emlékszem készlet Heatsinks rajongók és meg kell vizsgálni a szabad levegőn (én kitalálni, mert soha nem végez, hogy a számok azt egyszer belsejében esetben.)
Old Február 18, 2009, 05:48
Csoport tagja

hogy egy jó pont actully, mennyit hűtés esetén van-e?
Old Február 18, 2009, 16:56
Donor Group

Kérlek, bocsáss én kissé Off topic hozzászólás Redk, de az avatar intrikák nekem. Van valahol tudok menni meg a nagyobb méret?
Old Február 18, 2009, 18:11
Csoport tagja

Az ügy Hiszem 2 rajongók. A bevitel az elején, hogy a levegő az egész, és fúj ki hátul egy másik rajongó. Mindkettő 80mm, és a teljes sebességet.

Az eset is meglehetősen nagy, talán 10 centi széles, 24 centi mély és 18 centi magas.
Mindjárt megyek oda holnap Azt hiszem én, hogy próbálja ki a javaslatokat majd.

(A kép is található itt, Bubba: http://i44.tinypic.com/14t3jfp.jpg)
Old Február 19, 2009, 19:31
Csoport tagja

Nem tudtam kideríteni, hogy hogyan kell szerkeszteni my post, elnézést, ha nem tudok két poszt.

Egyébként, ez egy Pentium D 820, és az alaplap a P5LD2
Én undervolted az 1,250 V, és frissíteni a BIOS-ban, és ez most futó 66 ° C az a felső polc 92 * C. Már nem overheats, de ez még mindig túl forró.
Old Február 24, 2009, 10:50
Donor Group

Köszönet RedK.
Reply

Register

Könyvjelzõk

Hasonló szálak
Szál Thread Starter Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
SDHC (Secure Digital High Capacity) Class 4 Vs. Osztály 6 - Mi a különbség? cheesepuff Drives & Removable Media 1 Szeptember 1, 2009 09:43
Need Graphic Designer / Animator Interjú az osztály Átruházás darion02 Multimédia és kodekek 3 15. április 2009 11:45
Lehetséges Túlmelegedés ????? mctw Cases & Power Supplies 5 9. október 2008 18:23
Túlmelegedés gvmllr Általános fémáru Chat 9 4. július 2007 06:52
PC - Pentium 4 D kétmagos Pentium vagy Core Duo Hybr! D Általános fémáru Chat 1 23. október 2006 01:57
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.