![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Ok, więc tutaj jest tylko to. Mój przyjaciel ma starszego komputera potrzebuje naprawy. I've looked at it w przeszłości, ale nie dotknął go na chwilę, więc jestem trochę fuzzy sprawie szczegółowych specyfikacji, jednak Pamiętam większość istotnych bitów. Specyfikacja: Pentium D Klasa procesora, pierwotnie clocked na 3 GHz. Asus P5 Seria płyt głównych 1,5 GB RAM (2x starsze DDR2 256 MB Sticks, jedna 1 GB PC2-6400 Stick) ATI Radeon X550 Karta graficzna (PCI-E) Windows XP z dodatkiem SP2 Teraz. Jego procesor, prawie nie działa w tle programów wynosi 72 + stopni Celsjusza (160 + Fahrenheita). Będzie hit 110 Celsjusza na obciążenia, i wyłącza z powodu przegrzania. I've reseated w HSF, Oczyszczone procesora startu z 90% alkoholu i ponownie Arctic Silver 5 do procesora, usunięte i oczyszczone wentylatora, dodaje przypadku wentylatora, Blew całej wieży obecnie ze sprężonym powietrzem, underclocked procesora do 2,25 GHz i jeszcze mi nie ostygnie. Co jeszcze mogę zrobić? On naprawdę nie można pozwolić sobie na zakup nowej płyty głównej i procesora prawo, więc to głównie z pytaniem (chyba że w ostateczności), ale może on być w stanie pozwolić sobie nową HSF lub kilka małych części / narzędzi. Należy pamiętać, że żyjemy w Ontario, Kanada, a nie z własnej karty kredytowej lub metody płatności internetowych kupić części, itd. |
|
| |||
| |||
| ouch, mam Pentium D i THT wynosi bout 40 stopni w idle! po pierwsze, czy jesteś Radiator czyni dobry kontakt z procesora? suma LGA775 Heatsinks są ból mieszczą się na prawidłowo! jeżeli jest, to na pewno BIOS jest aktualny? mógłby zostać podając fałszywe czytania z czujnik temp. ... MCTW |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Tak sprawdzić w BIOS i upewnij się, że V nie są przez dach!
www.Trade4Free.ie Prawdziwym niebezpieczeństwem nie jest, że komputery zaczną myśleć jak ludzie, ale że ludzie zaczną myśleć jak komputery. Jeżeli nie ma możliwości, nie może być wybór! ![]() My System: Niektóre inne kochanka!
|
|
| |||
| |||
| I've reseated i próbowaliśmy różnych HSF miałem około r., więc chyba they're both gięte albo coś ... Zdecydowanie rozmieszczonych na aktualizację BIOS-u, nie mieli do tego, że w roku. Maybe I'll check, że obecnie, dobry pomysł. Jeśli chodzi o napięcia, jest ustawiana automatycznie, który jest domyślnym. Mogę spróbować undervolting, które mogłyby pomóc w niektórych. Jest underclocked, więc nie powinno być problemem undervolting. |
|
| |||
| |||
| Mam Pentium D 925 @ 3ghz) (90 watów Chciałbym postawić masz 930 @ 3ghz) (130 watów, podczas mojej konfiguracji bez modów () stanie HSF kopalni będzie bezczynny @ 52c i strzelać do 70c po mniej niż minutę (i) zachować wspinaczka miałem tylko jeden wentylator 80mm z przodu. moje rozwiązania był stary procesora wentylator 60mm) (zamontowany po prawej stronie kąta do procesora wentylator, który wieje w całej wentylator procesora. Teraz jest mój czas 42c na biegu jałowym i 58c w 100% za każdy czas. większości przypadków mają słabe powietrza oraz procesora po prostu do bani ciepła od płyty głównej. I zawsze miał szczęście z pozytywnym powietrza (dmuchanie więcej kibiców niż w przypadku obecnie) ale to upto możesz zdecydować. uzyskać dokładne specyfikacje dla CPU = (kopalni termalne projektowania temp = 63c) i Heatsinks stanie zapamiętać i wentylatory muszą być testowane w plenerze (I'm guessing ponieważ nigdy nie wykonać do numerów stwierdzono raz wewnątrz obudowy.) |
|
| |||
| |||
| że dobry punkt actully, ile przypadku chłodzenie masz? |
|
| |||
| |||
| Proszę wybaczyć mój komentarz nieco off topic Redk, ale avatar intryg mnie. Czy jakiegoś mogę iść, by go zobaczyć w większych rozmiarach? |
|
| |||
| |||
| Sprawa ma Wierzę 2 wentylatory. W spożyciu z przodu, co powietrza w całej dmuchanie ją z powrotem do drugiego wentylatora. Obie są 80mm, a ustawiony na pełnych obrotach. Sprawa jest dość duża, prawdopodobnie 10 cm szerokości, 24 cm głębokości, i 18 cm wysokości. I'll be going tam jutro Wierzę więc będę mógł sugestie następnie. (PIC można znaleźć tutaj, Bubba: http://i44.tinypic.com/14t3jfp.jpg) |
|
| |||
| |||
| I nie mógł dowiedzieć się, jak edytować post, więc przepraszam, jeśli nie mogę podwójnie posta. Anyways, It's a Pentium D 820, a płyta jest P5LD2 I undervolted do 1,250 V, oraz aktualizacja BIOS, a teraz działa w 66 ° C z górnej półki na 92 * C. To już overheats, ale to nadal jest zbyt gorąca. |
|
| |||
| |||
| Dzięki RedK. |
![]() |
|
| Zakładki |