menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Procesory, základné dosky & RAM

Register

Pentium D-Class Procesor Prehriatie

Reply

Thread Tools
Old 16. februára 2009, 17:37
Člen Skupina

Default Pentium D-Class Procesor Prehriatie

Ok, takže tu je práve to.

Môj kamarát má starší PC potrebuje opraviť. Som si ju v minulosti, ale zatiaľ sa dotkl na chvíľu, takže som trochu fuzzy na konkrétne parametre však Pamätám väčšina významných bitov.

Specs:
Pentium D-Class procesor, pôvodne stopovanie na 3 GHz.
Asus P5-Series Motherboard
1,5 GB RAM (2x Staršie DDR2 256 MB palice, jeden 1 GB PC2-6400 Stick)
ATI Radeon X550 Graphics Card (PCI-E)
Windows XP SP2

Teraz. Jeho procesor s takmer žiadne bežiace programy beží na pozadí + 72 stupňov Celzia (160 + Farenheita). Bude zasiahnutých 110 Celzia na zaťaženie, a vypne v dôsledku prehriatia. I've reseated je HSF, Vyčerené procesor s takmer 90% alkoholu a znovu Arctic Silver 5 na procesor, vybrať a vyčistiť ventilátor, znie prípade ventilátor, foukal celú vežu so stlačeným vzduchom, underclocked procesor na 2,25 GHz a napriek tomu, že vec nebude ochladzovať.

Čo iného môžem robiť?

Nemôže si dovoliť naozaj kúpiť novú dosku a procesor práve teraz, tak to je väčšinou vylúčené (ak ako posledná možnosť), ale ten môže byť môcť dovoliť nové HSF alebo niekoľko malých častí / tools.

Majte na pamäti, v ktorom žijeme Ontario, Kanada, a nemajú vlastné kreditné karty alebo spôsoby platby na internete kúpiť dielov, atď
Old 17.februára 2009, 12:54
Člen Skupina

Au, mám Pentium D, a THT beží na vlne 40 stupňov pri voľnobehu!
Po prvé, ste si istí, že chladič je vytvoriť dobrý kontakt s procesorom? Súčet LGA775 chladiča sú bolesti, aby sa vošli na správne!
Ak áno, ste si istí, že BIOS je aktuálne? to by mohlo byť uvedenie nepravdivých čítanie z temp senzor ...
MCTW
Old 17.februára 2009, 14:39
Moderátor skupiny

Jo skontrolujte v BIOSu počítača a uistite sa, že voltů nie cez strechu!

Môj systém: Niektoré ďalšie milenku!

Processor (s):
E8500 E0@4.1Ghz (zásoby voltů)
Základná doska:
Biostar TPower I45
Pamäť RAM:
4 GB OCZ PC2-8500 Platina
Grafické karty (s):
X1950 Pro
Zvuková karta:
Pevný disk (y):
2
Optická mechanika (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chladenie:
Big Typhoon VX
Sieť / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (s):
ACER X223W 22 "širokouhlý 1680 x 105
Operačný systém (y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 17.februára 2009, 17:03
Člen Skupina

Reseated som ju a snažil iný HSF, ktorú som mal, takže ak ste obaja ohnuté alebo tak niečo ...

Já rozhodně rozstupom o aktualizáciu systému BIOS, nemali k tomu, že v rokoch. Možno som si overiť, že von, dobrý nápad. Pokiaľ ide o napätie, je to nastavené na automatické, čo je predvolená. Môžem skúsiť undervolting, ktorý by mohol niektoré. Je underclocked, takže by nemal byť problém undervolting.
Old 17.februára 2009, 20:20
Člen Skupina

Mám Pentium D 925 @ 3GHz (90 w) bych vsadil máte 930 @ 3GHz (130 w), pri mojom nastavenia bez mods () skladom HSF bane by nečinnosti @ 52c až 70C a strieľať po menej ako minúta () a udržať lezenie som mal len jeden 80 mm ventilátor na prednej. moje riešenie bol starý cpu 60mm ventilátor () namontované v pravom uhle k cpu větrák, ktorý fúka cez cpu fan. Teraz sú moje temps 42c pri voľnobehu a 58c vo výške 100% pre akékoľvek množstvo času. väčšine prípadov majú zlé prúdenie vzduchu a cpu prostě naštve tepla z dosky. Já jsem vždycky mala šťastie s pozitívny prúdenia (vyfúknutie do viac fanúšikov, ako v prípade) ale je, že až budete rozhodovať. získať presné špecifikácie pre cpu (dolu = tepelnej designu temp = 63c) a pamätajte akciovej chladiče a ventilátory musia byť testované v šírym nebom (I'm hádať, pretože nikdy vykonávať na číslach uviedla, raz vo vnútri puzdra.)
Old 18.února 2009, 05:48
Člen Skupina

že dobrý bod actully, koľko prípade chladenia máte?
Old 18.února 2009, 16:56
Darcu Skupina

Prosím, odpusť moje lehce mimo tému komentár redko, ale váš avatar intríg mě. Existuje niekde môžem ísť do toho názoru, že vo väčšej veľkosti?
Old 18.února 2009, 18:11
Člen Skupina

Prípad bol som presvedčený, 2 ventilátory. Na príjme na prednej, čím vzduch naprieč a vyfúknutie to vzadu s druhou ventilátor. Obe sú 80 mm, a postavil na plnú rýchlosť.

Tento prípad je tiež dosť veľký, asi 10 cm široká, 24 cm hlboká a 18 cm vysoký.
Uvidíme sa tam ísť zajtra Verím, takže som si potom budú môcť vyskúšať svoje návrhy potom.

(PIC, môžu byť umiestnené tu Bubba: http://i44.tinypic.com/14t3jfp.jpg)
Old 19. februára 2009, 19:31
Člen Skupina

Nemohol som zistiť, ako upraviť svoj príspevok, tak ľúto, keď nemôže dvojitú funkciu.

Tak ako tak, je to Pentium D 820, a na doske je P5LD2
I undervolted na 1,250 V, a aktualizuje BIOS a je to teraz beží na 66 * C, s hornou polička na 92 * C. Je už overheats, ale to je ešte príliš horúce.
Old 24.února 2009, 10:50
Darcu Skupina

Vďaka redko.
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.