rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Problem z New RAM

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 lipca 2009, 11:26
Nowe państwa grupy

Default Problem z New RAM

Cześć,

Mam Windows XP Home Edition z dodatkiem SP2 z 1GB pamięci RAM, Pentium 4 3.2GHz

Ostatnio odkryłem, że mój 1GB RAM zawierały błędy, po uruchomiony Pamięć Narzędzie diagnostyczne.
W mojej pamięci RAM komputer zajmuje się DDR PC3200 DDR400.

Postanowiłem kupić nowy Stick 1GB pamięci RAM, jak obecny spowodowane wadliwą pamięć RAM uszkodzony Pobieranie i systemu.
Kupiłem nowy drewno Transcend 1GB PC-3200 DDR400 RAM ale udało mi się dostać się na kilka problemów.

I usunąć stare Moduł pamięci RAM i wprowadzane nowe moduły do jednego z dwóch wolne sloty jednak kiedy włączony na komputerze dźwięk wentylator był głośniej niż zwykle, jak to miało przędzenia szybciej i usłyszałem długi sygnał dźwiękowy, a następnie krótkiej. To nadal więc wyłączyć komputer i umieścić moje stare RAM cala Z powrotem moje stare RAM system uruchamiany w systemie Windows normalnie.

Wtedy postanowiła usunąć WOR a następnie spróbuj ponownie nowy RAM. I resetted WOR przez zmianę skoczka na płyta. Dzięki nowej pamięci RAM w I wtedy rozpoczął komputera ponownie i tak jak wcześniej, dźwięk wentylator był głośniejszy niż zwykle i przędzenia szybciej, jednak uruchamiany w systemie Windows i prowadził pamięci diagnostyczny, który pokazał mi żadnych błędów na wszystkich . I badane niektórych pobrania i nie pobiera były coming out uszkodzony.

Byłem wtedy nadzieję, że po I restart systemu irytujące głośniej niż zwykle szum wentylatora wróci do normalnego jako RAM pracował idealnie jednak kiedy nie uruchomić system ponownie rozpoczął swoją irytujące sygnał ponownie.

To samo dzieje się z moim obu gniazd pamięci RAM. I udało się odzyskać korzystać z nowych RAM tylko po jasne WOR każdej chwili do jego następnym uruchomieniu. A kiedy ona z nim jest "jednym użytku" jest zawsze z głośniej niż zwykle szum wentylatora.

Jestem całkowicie zdezorientowane i nie wiedzą jak uzyskać RAM do pracy na wszystkich! Wiem, że RAM jest zgodna i nie jest uszkodzona jednak jest to nadal niechętnie działać prawidłowo.

Czy ktoś proszę sugerować jakiegokolwiek rozwiązania tego problemu irytujące?

Dziękuję bardzo.
Old 3 lipca 2009, 12:33
Grupa dawcy

Popraw napięcia pamięci.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 3 lipca 2009, 13:44
Nowe państwa grupy

Dziękujemy za odpowiedź.

Jak bym go o sprostowanie pamięci napięcia?
Old 3 lipca 2009, 14:12
Grupa dawcy

Ustawienie napięcia pamięci w BIOS-ie do tego, co mówi na polu pamięci.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 4 lip 2009, 03:13
Grupa dawcy

Chociaż tam albo upewnij się, że czasy są ustawione na auto, lub ustawić je ręcznie do spec na polu.

Jeśli jest to nieco off może mieć wpływ opiszesz, czasami ładowania, a nie innych.
Old 4 lip 2009, 15:22
Grupa dawcy

Może być również wadliwe barana sloty na płycie głównej mam ten napotkał wiele razy, moja ostatnia płyta miała 4 sloty pamięci RAM i 3 z nich były wadliwe. Po prostu biorąc barana obecnie mogą podnieść ich slighty i żołnierz połączenia można broke.

My System: --

Procesor (y):
2.4GHz Intel Core 2 Quad
Płyta główna:
ACER EG31M
Pamięć RAM:
2 GIG DDR2 667
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 8400GS
Karta dźwiękowa:
Realtek High Definition Onboard
Hard Drive (s):