![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| |||
| |||
| Здравей .. Имам един доста стар компютър (5 година стар, Compaq Presario, PC-4200, DDR2 533Mhz). Току-що купих 2 X 1GB RAM (PC2-5300, 667MHz). Когато се добавят двата овена на овена слотове, само на 1 от тях е открит. Проверих от BIOS и само 1 от тях е открит. Да не би да е причината, че поради Im овен използване на по-високи скорост? Im съжаление не е много добре подкован в тази област, така аз нужда от помощ .. Благодаря! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Каква е цената на модела номер на вашия Presario?
| |||
| |||
| моделът не. е SR1740CF |
|
| |||
| |||
| OK ... и тя трябва да бъде в състояние да справя 2GB Арама, Така че нито един жезъл Арама е повреден или Рам не е седнал правилно. Опитайте reseating овена и почистване на слотове (сгъстен въздух е добро), ако не по-добре опитайте да извадите един жезъл и смяна на пръчки около да определите кои стик е лошо. |
|
| |||
| |||
| Аз опитах повторно място както овен на раз слотове. И двата работят добре. Опитах всички начини за използване на само 1 овен при всички слотове, тя работи пра глоба. Което означава по никакъв начин, когато сложих 2 овен заедно, само на 1 е открит. Новият овен, че използва, е: Kingston KVR667D2N5/1G 1 GB PC2-5300 CL5 240-пинови DIMM И двете едновременно. |
|
| |||
| |||
| Ами общо казано, трябва да бъде в състояние да използват PC5200 (667MHz) в тази машина, тя просто ще работят по-бавна скорост (533mhz). Като каза, че ако BIOS е не откриването го правилно, единственото друго нещо, което може да предполагат, е да се провери дали актуализиран BIOS ще resove проблема. |
|
| |||
| |||
| Да. Имам актуализира BIOS и тя все още е един и същ. Ами то може да се дължи на факта, че съм напуснал празен слот за доста дълго време? |
|
| |||
| |||
| Само ако е запушена с прах др .... ти я дам добра чисти? Само други предложение ще бъде да се опитаме смяна на овен за PC4200, DDR2 (533Mhz), но това не е гаранция това няма да е по-добре. |
![]() |
|
| Маркери |
Подобни Конци | ||||
| Нишка | Нишка Начално | Форум | Отговори | Последно мнение |
| Compaq Presario PSU заместване? | playfulpete | Случаи & Power Доставки | 1 | 17-ти септември, 2009 08:59 |
| Compaq Presario 700. | scasper76 | Лаптопи, Mobiles & текст | 2 | 4 януари 2009 21:49 |
| Compaq Presario 700 лаптопа беда! | scasper76 | Лаптопи, Mobiles & текст | 1 | 9 декември 2008 13:47 |
| Compaq Presario RAM въпроси | slicksk8te | Процесори, дънни платки & RAM | 2 | 9 октомври 2007 07:46 |
| Помощ - Compaq Presario | kmbrad | Общи Хардуер Чат | 5 | 18 Feb 2007 06:35 |
| Нишка Инструменти | |
| |