![]() |
| |||||||
| Registrovat | Site Spy | Seznam členů | Darování | Hledat | Dnešní příspěvky | Označit témata jako přečtená | Pravidla fóra |
|
![]() |
| | Thread Nástroje |
|
| |||
| |||
| Ahoj .. Mám raději staré PC (5 let, Compaq Presario, PC-4200, DDR2 533MHz). Právě jsem koupil 2 x 1GB RAM (PC2-5300, 667MHz). Když jsem se vloží obě ram do ram sloty, pouze 1 z nich je detekován. Ověřil jsem si z BIOS a pouze 1 z nich je detekován. Mohl by to být důvod, že v důsledku použití im skopce vyšší rychlost? Promiň im ne velmi dobře vyznají v této oblasti, takže potřebuju pomoct .. Díky! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jaké je číslo modelu svého Presario?
| |||
| |||
| model no. je SR1740CF |
|
| |||
| |||
| OK ... a měl by být schopen rukojeť 2GB RAM, Tak buď jeden dřevo Ram chybná nebo Ram není správně sedí. Zkuste reseating berana a vyčistěte otvory (stlačený vzduch je dobrá), pokud není lepší pokusit odebrat jedno dřevo a swapování se lepí kolem identifikovat, které přilnou je špatný. |
|
| |||
| |||
| jsem se pokusil znovu-posezení jak na ram diff sloty. Oba jsou v pořádku. Zkoušel jsem všechny způsoby použití jen 1 ram v žádné sloty, funguje jus pokuty. Což znamená v každém případě, kdy i předložené 2 ram společně, pouze 1 je detekován. Nové i použité berana, že je: Kingston KVR667D2N5/1G 1 GB PC2-5300 CL5 240-Pin DIMM Oba stejný. |
|
| |||
| |||
| Takže obecně řečeno, měli byste být schopni používat PC5200 (667MHz) v tomto počítači, bude právě práce na pomalejší rychlost (533MHz). Který uvedl, že pokud má bios není zjistit to správně, jen jiná věc mohu navrhnout, je, aby zjistil, zda aktualizovaný bios bude resove problému. |
|
| |||
| |||
| Ano. Jsem aktualizoval BIOS a je to stále stejné. Tak by to mohlo být způsobeno tím, že jsem opustil slot prázdný delší dobu? |
|
| |||
| |||
| Pouze tehdy, pokud je to ucpané prachem atd. .... jste mu dobrou čisté? Jediným dalším návrhem by se pokusit o swapování Ram pro PC4200, DDR2 (533MHz), ale není zaručeno, bude to lepší. |
![]() |
|
| Záložky |
Podobná témata | ||||
| Nitka | Thread Začátečnickou | Fórum | Odpovědi | Poslední příspěvek |
| Compaq Presario PSU Nahrazení? | playfulpete | Případy & Napájecí zdroje | 1 | 17.září 2009 08:59 |
| Compaq Presario 700. | scasper76 | Notebooky, Mobily a PDA | 2 | 4. leden 2009 21:49 |
| Compaq Presario 700 laptop maléru! | scasper76 | Notebooky, Mobily a PDA | 1 | 9. prosince 2008 13:47 |
| Compaq Presario RAM otázky | slicksk8te | Procesory, základní desky & RAM | 2 | 9. října 2007 07:46 |
| Nápověda - Compaq Presario | kmbrad | Obecné Hardware Chat | 5 | 18. února 2007 06:35 |
| Thread Nástroje | |
| |