![]() |
| |||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| Hi there .. Imam prilično star pc (5 godina, tvrtke Compaq Presario, PC-4200, DDR2 533Mhz). Upravo sam kupio 2 X 1GB RAM-a (PC2-5300, 667MHz). Kad sam ubacuje oba ovna u ram utore, samo 1 od njih je otkrivena. JA ček iz BIOS-a samo 1 od njih je otkrivena. Bi mogao biti razlog da im koristeći ovna, jer je veća brzina? ispričavam im nije dobro upućen u ovo područje, pa mi je potrebna pomoć .. Hvala! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Što je broj modela vašeg Presario?
| |||
| |||
| model br. je SR1740CF |
|
| |||
| |||
| OK ... i to bi trebalo biti u mogućnosti rukovati 2GB RAM-a, Tako da ni jedan stick od Ram je neispravan ili nije Ram sjedi pravilno. Pokušajte reseating ovna i očistite utore (komprimirani zrak je dobra), ako ne bolje pokušajte ukloniti jednog štapa i trampljenje su štapovi oko utvrditi koji stick je loše. |
|
| |||
| |||
| Pokušao sam ponovno sjedećih oba ovna na diff utora. Oboje rade dobro. Pokušao sam sve načine korištenjem samo 1 ram u bilo utora, radi JUS redu. Što znači da u ionako kad sam put 2 ram zajedno, samo 1 je otkrivena. Novi ram koji sam koristio je: Kingston KVR667D2N5/1G 1 GB PC2-5300 CL5 DIMM 240-pin Oba ista. |
|
| |||
| |||
| Pa općenito govoreći, trebali biste biti u mogućnosti koristiti PC5200 (667MHz) u ovaj stroj, to će raditi samo na brzinu sporijeg (533mhz). Poslije rečenog da, ako se ne otkrivanje bios to ispravno, samo druga stvar mogu predložiti je da provjerite da li će ažurirani bios resove problem. |
|
| |||
| |||
| Da. Imam updated BIOS i to je još uvijek isti. Pa moglo bi biti zbog činjenice da sam napustio praznih utora za jako malo vremena? |
|
| |||
| |||
| Samo ako je začepljen sa prašine itd. .... Jeste li mu dati dobar čist? Samo drugi prijedlog bio bi to probati trampljenje RAM za PC4200, DDR2 (533Mhz), ali nema garancija će to biti bilo bolje. |