![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi there .. Mam dość stary komputer (5 lat, Compaq Presario PC-4200, pamięci DDR2 533MHz). JA just kupiony 2 X 1GB RAM (PC2-5300, 667MHz). Kiedy i jak dodaje barana na barana szczeliny, tylko 1 z nich jest wykrywane. Sprawdziłem z BIOS i tylko 1 z nich jest wykrywane. Czy może to być przyczyną, że ponieważ im RAM przy użyciu wyższych prędkości? sorry im nie bardzo dobrze zorientowanych w tej dziedzinie, tak i potrzebuje pomocy .. Dziękujemy! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jaki jest numer modelu Presario?
| |||
| |||
| model no. jest SR1740CF |
|
| |||
| |||
| OK ... również powinno być w stanie Uchwyt 2GB RAM, Więc jeden drążek RAM jest uszkodzony lub Ram nie jest prawidłowo osadzona. Spróbuj reseating RAM i oczyścić szczeliny (sprężonego powietrza jest dobra), jeśli nie lepiej spróbować usuwając jeden drążek i wymiany odludzie wokół celu określenia, które przyklejają się źle. |
|
| |||
| |||
| Mam wypróbowany ponownie siedzenia zarówno na barana diff szczelin. Obie działają dobrze. Próbowałem wszystkich możliwości w użyciu zaledwie 1 tryka w jakiejkolwiek szczeliny, to działa ius grzywny. Co oznacza w żaden sposób, kiedy i umieścić 2 barana razem, tylko 1 jest wykrywane. Nowe pamięci RAM i jest używany: Kingston KVR667D2N5/1G 1 GB PC2-5300 CL5 240-Pin DIMM Zarówno samo. |
|
| |||
| |||
| Cóż, ogólnie rzecz ujmując, można użyć PC5200 (667MHz) w tej maszyny, to będzie działać tylko na wolniejsze prędkości (533MHz). Mimo, że BIOS nie wykrywa go poprawnie, jedyne co mogę zaproponować to, aby sprawdzić, czy aktualizacja BIOS będzie resove problem. |
|
| |||
| |||
| Tak. Mam aktualizacja BIOS i nadal to samo. Więc może to być spowodowane faktem, że i opuściły gniazda pusty przez dość długi okres czasu? |
|
| |||
| |||
| Tylko jeśli jest zatkana z kurzu itp. .... did you give it a good czyste? Tylko inne sugestie byłoby spróbować wymiany RAM dla PC4200, DDR2 (533MHz), ale nie będzie to gwarancja lepszej. |
![]() |
|
| Zakładki |