rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Procesor Sugestie

Reply

Narzędzia wątku
Old 28 września 2007, 13:43
Grupa dawcy

Default Procesor Sugestie

Dobrze im planowanie gettin ten miły płyta
http://cgi.ebay.co.uk/Asus-P5K-E-WIF...QQcmdZViewItem

Wszelkie zalecenia dotyczące procesora, aby uzyskać? Cant być nawet, że płyta kosztuje mnie majątek! 60-70 max. Czy mogę dostać godną jeden dla tej ceny, czy powinienem iść do płyty głównej tańszy i lepszy procesor?

My System: mxmad32

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo (x2)
Płyta główna:
Pamięć RAM:
2 kabriolet
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce Go 7600
Karta dźwiękowa:
Conexant High Definition Audio
Hard Drive (s):
Toshiba MK1234GSX
Optical Drive (s):
Case / PSU:
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Intel PRO / Wireless 3945ABG
Monitor (y):
Operating System (-y):
Windows XP
Old 28 września 2007, 13:52
Grupa dawcy

Stick z tą płytą główną.

Na szczęście dla ciebie Intela wskrzeszony "nazwa Pentium" w kształcie E21 ** cykl procesora.

Lucky Alex?

Tak, oni Pentium tylko z nazwy. Są one zasadniczo core 2 duo architektury z różnych tabliczkę z nazwiskiem. Oni mają mniejszą pamięć podręczną, ale biorąc pod uwagę cenę ....

zajrzyj

E2140 działa 200MHz wolniej i jest o wiele tańsze również. Tu

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 28 września 2007, 13:55
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by alex View Post
Stick z tą płytą główną.

Na szczęście dla ciebie Intela wskrzeszony "nazwa Pentium" w kształcie E21 ** cykl procesora.

Lucky Alex?

Tak, oni Pentium tylko z nazwy. Są one zasadniczo core 2 duo architektury z różnych tabliczkę z nazwiskiem. Oni mają mniejszą pamięć podręczną, ale biorąc pod uwagę cenę ....

zajrzyj

E2140 działa 200MHz wolniej i jest o wiele tańsze również. Tu
Czy muszę mieć większy budżet na dobry procesor? Cos 1.8Ghz isnt really that much is it?
Old 28 września 2007, 14:00
Grupa dawcy

To po prostu nie chodzi o szybkość procesora MHz Mxmad. To przede wszystkim na architekturze układu.

Plus, musisz pozostać w budżecie, które oczywiście można ograniczyć wybory w dół (chyba, że do drugiej ręki).

-Kanoakavirus
Old 28 września 2007, 14:04
Grupa dawcy

Architektura? W twojej osobistej opinii myślisz, że procesor jest jakieś dobre dla graczy? Am i zakup dobrej płyty ale zrujnował mu pół procesor godną?
Old 28 września 2007, 14:11
Grupa dawcy

Po prostu, kiedy odnosi się do architektury powiedział chip nie jestem odnoszące się do kształtu, co jest lub coś w tym rodzaju, jestem odnoszące się do tego, jak szybko robi co robi.

Jeśli preferowane są gry (w budżecie) to dobry układ. Większa pamięć nie pomoże z gry.

Oczywiście chciałbym, aby szybciej Core 2 tam, ale to nie moje pieniądze. Wyższa wydajność od komputera może kiedykolwiek być dobre i może zwiększyć trwałość układu pomiędzy aktualizacjami.

Na koniec dnia, jeśli komputer robi to, co chcesz to nie jest zły zakup to.

-Kanoakavirus
Old 28 września 2007, 14:33
Grupa dawcy

Ja po prostu chcę wiedzieć, że będzie to szybko! Tak dobre pytanie .... będzie?

Znalazłem ten który jest 2Ghz jedną, ale mniej pieniędzy?!?!
http://www.ebuyer.com/UK/product/132064
Old 28 września 2007, 14:58
Grupa dawcy

Good find! Tak, ten sam zakres, 200MHz szybciej.

Świadczy to stare powiedzenie: Sklep okolice!

Jakie gry są grasz i na jakiej rozdzielczości?

-Kanoakavirus
Old 28 września 2007, 15:02
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by alex View Post
Good find! Tak, ten sam zakres, 200MHz szybciej.

Świadczy to stare powiedzenie: Sklep okolice!

Jakie gry są grasz i na jakiej rozdzielczości?
Nie wiesz o rozdzielczość, ale gry i would like to play są MX vs ATV Unleashed, Command & Conquer 3. I dont have any more cos ja dont mieć przyzwoity komputer do gier w tej chwili! Chciałbym, aby mógł grać najpierw najnowsze gry person shooter również.
Old 28 września 2007, 15:51
Grupa dawcy

Jeśli jesteś chcą odtwarzać najnowsze gry FPS (jesteśmy odnoszące się do Crysis itp.), to powinno być ok z tym CPU.

Zapewnienie reszty budowy jest na tyle wyważone, kartę graficzną, szybkość pamięci RAM, ilość pamięci RAM (2GB for Vista, 1GB dla XP). I używasz 1280x1024 4:3 ekranem 1440x900 W-TFT. 17 "lub 19"

You'll be fine for C & C 3 z tym CPU, w tej rezolucji, ponieważ nawet jeśli procesor będzie musiał zrobić wiele AI w grze widziałem E6300 (1,86 GHz) chętnie gra w niniejszej rezolucji z C & C 3.

-Kanoakavirus
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.