rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Temperatura procesora jest źle?

Reply

Narzędzia wątku
Old 19 kwiecień, 2009, 04:37
Członek grupy

Default Temperatura procesora jest źle?

Po niedawno zainwestowali w niektórych oprogramowania obejrzeć temperatury mojego komputera, myślałem wszystko było w porządku. Okazuje się, to się myliłem. Jest sobota bezczynności wynosi 40 stopni (stop laughing!) I pomyślałem "Cóż, jest to stary, I'll get over it", ale wpadłem Hyper PI z 32 milionów numerów, trwała około 30 min do około 24 lub więcej pętli, procesor Wykorzystanie procesora do 0 i procesor 1 (htt) były w 100% na czas obliczeń powiedział zadanie i pomyślałem było dobrze, patrzyłem na moje temperatury ponownie i to jeszcze 40 stopni .. Wentylator nie przyspieszać, nie było hałasu zmienić w całości lub zmiany temperatury i jestem bardzo zmartwiony, że jeśli mam PC pod obciążeniem wiele gier itp., a następnie będę uszkodzenie wentylatora, ponieważ nie jest usunięcie ciepła, tak szybko jak to konieczne. Odliczać Mam stary uszkodzony sprzęt lub mój P4 jest wielki nie otrzymujesz na gorąco? = P

Any help would be great! =)
Old 19 kwiecień, 2009, 04:47
Członek grupy

zmiany w tym BIOS bud
Old 19 kwiecień, 2009, 04:49
Członek grupy

Łatwiej powiedzieć niż zrobić, mam jeden z tych BIOS ", który suck. Jest to ograniczone, nie można zmienić cokolwiek na jej temat. Mogę tylko zmienić szybkość AGP, nie mówiąc już o prędkości wentylatora, temperatury itp.
Old 20 kwietnia 2009, 13:34
Członek grupy

lub ur Radiator i wentylator wykonuje swoje zadania właściwej i zawsze sam stayin temp, i są poprawne to shud zmian
Old 20 kwietnia 2009, 14:11
Członek grupy

Wystarczy znaleźć się w programie jest śmieci i nie działa.

SpeedFan daje mi następujące (niepokojące) wyniki:

Ogień jest złe prawo? Plus, prędkość wentylatora na lewo nie ma wpływu na wentylator w ogóle ..
Old 20 kwietnia 2009, 14:13
Grupa dawcy

Brzmi to jak Twój procesor ma złe czujników termicznych.

Większość procesorów nie przegrzać w wykorzystaniu i tak, więc nie martw się o to.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 20 kwietnia 2009, 14:14
Członek grupy

go ode mnie ok ur wentylator jest dobrze. dyski twarde uruchomić pomiędzy 43-50 stopni więc martwić, jeśli tylko jej czyniąc hałasu lub zapachu i coś
Old 20 kwietnia 2009, 14:18
Członek grupy

Dobre, nowe PC powinna dotrzeć w ciągu najbliższych kilku tygodni i był zmartwiony, że pozostawienie tej sprawie większość czasu na prowadzenie różnych bitów (Lan gry, serwer plików, itp.) mogą spowodować uszkodzenie, lub do mnie i mój dom lol. Anyway thanks guys!
Old 20 kwietnia 2009, 14:54
Członek grupy

[quote = Razer; 108566] Dobre, nowe PC powinna dotrzeć w ciągu najbliższych kilku tygodni i był zmartwiony, że pozostawienie tej sprawie większość czasu na prowadzenie różnych bitów (Lan gry, serwer plików, itp.) spowodowałoby szkody dla niego, lub do mnie i mój dom lol. Anyway thanks guys! [/quote]

Nie wystarczy trafić w frustrację, które mogłyby uszkodzić zarówno i ci, a następnie w frustation chcesz rzucać PC całym pokoju i prawdopodobnie uszkodzić swój dom
Old 20 kwietnia 2009, 14:54
Członek grupy

speedfan ustawione na tolerancje, że czas należy między wszystkie one pochodzą ustawić jako domyślny, jeśli najpierw zainstalować go theyre łatwo zmienić w konfiguracji. odnosi się do obrazu, jak dobrze jest w temp. (ewentualnie źle) tolerancji
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.