![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
|||
|
|||
|
Witam, mam dwa pytania ... Aby rozpocząć, tylko kupiłem zestaw Kingston 1GB RAM DDR2 667 paluszków z newegg (Newegg.com - Kingston 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 667 (PC2 5300) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory) I zastanawiałem się, jeśli jest zgodna z moją płytą, jeden ASRock 4CoreDual-SATA2 (Newegg.com - ASRock 4CoreDual-SATA2 LGA 775 VIA PT880 Ultra Pro/PT880 Intel ATX Motherboard - Intel Motherboards). Ponadto, byłoby to możliwe dla kogoś "dostrojenia" BIOS niektóre niezgodne RAM, na przykład ustawić właśnie kupiłeś? Thanks in advance.
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Tak jest zgodna .... Nie rozumiem jednak swoje drugie pytanie ...... Dlaczego pytacie ... istnieje problem z RAM?
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Jeśli jest coś nie tak z pamięci RAM (lub myślisz, ponieważ w pamięci RAM), co dokładnie się dzieje?
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Myślę, że on rozumie, jeśli wasNT zgodne, czy jest to możliwe, aby zmienić ustawienia, aby go kompatybilne.
Nie wiem, ale na pewno nie uważam, to jest, albo sposób, przez phil słowo jest kompatybilne, więc nie istnieje problem: D
|
|
|||
|
|||
|
Well I pierwotnie miał mój komputer zbudowany z płyty głównej i procesora graficznego oraz pamięci DDR RAM i zastanawiałem się, jeśli to możliwe ktoś tweaked BIOS zoptymalizować Mobo, że aby uruchomić DDR RAM na koszt DDR2? Mam problemy z nowym DDR2 RAM Kupiłem. Specyficzny problem jest moim ponownym uruchomieniu komputera podczas próby uruchomienia niektórych gier (Team Fortress 2) lub gdy próbuje połączyć się z serwerami. Ten problem nie jest powszechnie z DDR RAM, że mam.
|
|
|
|||
|
|||
|
Cóż, chyba że istnieje możliwość dissable DDR2 to nie powinno mieć wpływu na to. Czy nadal masz DDR RAM na płycie głównej, kiedy umieszczenie w DDR2 RAM? lub czy go usunąć i zastąpić go DDR2?
|
|
|
|||
|
|||
|
Zrobiłem podjęcia DDR RAM przed włożeniem DDR2. Innym pytaniem, gdzie mogę znaleźć takiej opcji, aby wyłączyć DDR2 w BIOS?
|
|
|
|||
|
|||
|
Bump. Wróciłem zestaw pamięci DDR2 z powrotem do newegg do wymiany, ale nowy zestaw nie to samo ... (ponownie uruchomiony przy łączeniu się z sever na-Team Fortress 2) To rzeczywiście ponownie uruchamiany podczas próby odgrywają Orange Box gry. I nie wydaje się tym problemem, kiedy rozpocznie się czegoś innego jak Counter-Strike czy Assassin's Creed.
|