manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > CPU, Matične ploče i RAM

Register

Real CPU Bus Speed Pogrełan - Intel Pentium Dual Core E2200

Reply

Thread Tools
Old 23 tra 2009, 10:17
Member Group

Default Real CPU Bus Speed Pogrełan - Intel Pentium Dual Core E2200

Hi momački Im vlasnik jedne Intel Pentium Dual Core E2200 CPU s Front Side Bus brzina 800mhz.

Im koristeći PC Wizard u trenutku i ona kaže da je autobus brzinu CPU je 200mhz, i ona se reći 800mhz anywere drugo.

Dakle pitanje je ... Da li postoji problem sa mojim bus speed ili prednjoj strani autobusa i autobus su različite ... i ako postoji problem Što mogu učiniti?

ovdje su moje naočale:

Mainboard: ECS P4M900T-M2
Bios: American Megatrends Inc
Chipset: VIA P4M900

Procesor: Intel Pentium E2200
Frekvencija: 2200 MHz - (trenutna: 1199,58 MHz)

Opće informacije:

Real Frekvencija: 1199,68 MHz
Umnožitelj: 6x
Low / High Umnožitelj: 6x / 11x
Umnožitelj Locked: Da
Marketing Frekvencija: 2200 MHz

Front Side Bus Informacije:
Autobusni Brzina: 199,9 MHz
FSB frekvencija: 799,8 MHz (QDR)

Inicijalni frekvencije:
Frekvencija: 2200 MHz
Autobusni Speed: 200.00 MHz (QDR)
Umnožitelj: 11x
Old 23 tra 2009, 13:38
Member Group

Intel procesora koriste sustav zvan Quad pumpanje, u osnovi znači da je Vaš stvarni FSB pomnoženom 4 zvani quad, da vam vaše djelotvorne FSB.
Old 10 svi 2009, 21:08
Donatorska Grupa

Hi Nikronius

To je ono što ECS govori o vašoj matičnoj ploči: FSB 1066/800/533 MHz
On također kaže: Podrška DDR2 667/533/400 DDR2 SDRAM

Koji tip RAM-a imate instaliran? Ako imate DDR 2, a to je FSB od 400 onda će se prikazati kao FSB od 200. Ram DDR 2 je Dual Channel, svaki Chanel je jedna polovica od FSB. Ako imate DDR 2 koja se reći FSB 533 onda bi bilo dati 261 ili poduzeti jednu ili dvije. Ako ste ikada imali kako DDR 2 800 MHz FSB onda bi pokazati kako je gore 400 MHz FSB.

Moja ima dvije ASUS DDR 2 800 MHz 2 čeze moduli, CPU-Z kaže moje rated FSB je 400 MHz.

Pa ako sam htjela da se poveća FSB Ram je bih dobiti coresponding povećanje FSB za procesor.

Ovdje je protrljati - Ako se poveća FSB Ram je li povećati FSB svih komponenata na tom autobusu, te Ram je na Main bus za matične ploče. Tako overclocking Vaše Ram svibanj vam dati pogurati u sat frekvencija RAM i procesor ali overclocks bilo koji dodatak kartice, bilo je potrebno ugraditi uređaje koji Glavnog autobusnog kao zvučni uređaji, USB, Network Interface, sve to. A nuspojava ako se uređaji i dalje rade se Toplina.

Kako se dobije oko ovog "overclocking" i ne spali svoje računalo? Sa adiquite hlađenja. Ako ćete se overclock FSB biti sigurni da se poveća hlađenja prije povećanjem FSB.

Drugi način da naletjeti na modifikator (ovo je zaključana od strane proizvodnja), ali to je više od FSB i CPU frekvencija.

Ako promijenite vaš ovan iz DDR 2 400 reći DDR 2 800 imate na snazi udvostručen je FSB na memoriju i procesor, niste udvostručen je FSB na Main bus, imat ćete povećanja topline za obje memorije i procesor ali s rashladnim adiquite to može biti smješteni.

JA je otišao iz DDR 2 400 MHz 1 čeze modula (četiri od njih) u dvije DDR 2 800 MHz 2 čeze modula. Moj FSB ode 200 - 400, moj sat brzinom na moj procesor ode od 2,4 GHz do 3,05 GHz, modifikator je zaključana na 9. Moj sustav se povećao na 4 * F topline.

Tako da odgovor na Vaše pitanje - postoji ništa izvrnut sa vašim FSB, on se prijavio ispravno. FSB CPU će raditi na što FSB je postavljen za memoriju. Kao što sam rekao možete naletjeti na FSB i memoriju, ali sjetite svih komponenata na Main bus će također dobiti taj naletjeti na FSB frekvencija i da će proizvesti puno topline.

Učinite pretrage za CPU-Z i vidjeti što ima za reći o FSB CPU i memorije.

Recipročni otpor ...

My System: Ouch

Procesor (i):
Core 2 Quad@3.05 GHz
Matične ploče:
ASUS P5K D / WiFi
RAM memorija:
4 harpun
Grafička kartica (e):
Nvidia 8500 GT
Sound Card:
Dvije, ugrađen, SoundBlaster PIC 512
Tvrdi disk (i):
SSD 64 kočija, 370 harpun, 400 harpun
Optički pogon (e):
2 DVD - + RW
Case / PSU:
Antec 500W
Hlađenje:
Thermalake, željeznični 3 Ton
Network / Internet:
Firewalled hardver i softver
Monitor (e):
Princeton 19 "LCD - Trebate novu.
Operacijski sustav (e):
XP, 7 Win 32, Win 7 64
Old 10 svi 2009, 23:10
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by rider200 View Post
Koji tip RAM-a imate instaliran? Ako imate DDR 2, a to je FSB od 400 onda će se prikazati kao FSB od 200. Ram DDR 2 je Dual Channel, svaki Chanel je jedna polovica od FSB. Ako imate DDR 2 koja se reći FSB 533 onda bi bilo dati 261 ili poduzeti jednu ili dvije. Ako ste ikada imali kako DDR 2 800 MHz FSB onda bi pokazati kako je gore 400 MHz FSB.
Ovo je ispravan. Dvostruki kanal samo dodjeljuje memorijske module u dvije različite kanale kako biste poboljšali performanse, poglavito na strojevima koji uopće ne imati jedan FSB, s obzirom na cilj je povećati propusnost za integrirane memorije kontrolera koji precludes prisustvu jednog FSB.

Quote:
Moja ima dvije ASUS DDR 2 800 MHz 2 čeze moduli, CPU-Z kaže moje rated FSB je 400 MHz.
To je zato što se RAM ne radi na ustajanje i padala rubova sat ciklus, povećanje njegove brzine do učinkovite 800mhz ali njegova ocijenjeno brzinu 400. To je vjerojatno iz usklađivanje sa "real", FSB, jer samo procesori s vrlo niskim Mnozitelji će ikada pogodila je FSB od 400.

Quote:
Pa ako sam htjela da se poveća FSB Ram je bih dobiti coresponding povećanje FSB za procesor.
Ne proporcionalno, a ne u vašem scenariju. Budući da je RAM na otključana frekvencija takta ga možeš u pakao i nazad, a vi ne bi bilo kakve razlike u brzini FSB ili procesor brzine. Matična ploča je naknada za ne-synced FSB što vam je činiti.

Quote:
Ovdje je protrljati - Ako se poveća FSB Ram je li povećati FSB svih komponenata na tom autobusu, te Ram je na Main bus za matične ploče. Tako overclocking Vaše Ram svibanj vam dati pogurati u sat frekvencija RAM i procesor ali overclocks bilo koji dodatak kartice, bilo je potrebno ugraditi uređaje koji Glavnog autobusnog kao zvučni uređaji, USB, Network Interface, sve to. A nuspojava ako se uređaji i dalje rade se Toplina.
Na FSB je na northbridge. Sve one ostale stvari su na southbridge. Tu ne bi trebalo biti nikakvih razlika u sat frekvencije ništa na southbridge.

Quote:
Kako se dobije oko ovog "overclocking" i ne spali svoje računalo? Sa adiquite hlađenja. Ako ćete se overclock FSB biti sigurni da se poveća hlađenja prije povećanjem FSB.
Povećanje jedne FSB bez promjene napona obično ne povećavaju topline nikakav znatan iznos. Vcore promjene učiniti.

Quote:
Ako promijenite vaš ovan iz DDR 2 400 reći DDR 2 800 imate na snazi udvostručen je FSB na memoriju i procesor, niste udvostručen je FSB na Main bus, imat ćete povećanja topline za obje memorije i procesor ali s rashladnim adiquite to može biti smješteni.

JA je otišao iz DDR 2 400 MHz 1 čeze modula (četiri od njih) u dvije DDR 2 800 MHz 2 čeze modula. Moj FSB ode 200 - 400, moj sat brzinom na moj procesor ode od 2,4 GHz do 3,05 GHz, modifikator je zaključana na 9. Moj sustav se povećao na 4 * F topline.
To se neće dogoditi, jer u većini slučajeva na FSB sync temelji se na brzinu CPU-a, a ne RAM-a. Ako je otključana, brzinu CPU-a će se očito ne povećava.
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "

My System: 日夏子

Procesor (i):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Matične ploče:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memorija:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafička kartica (e):
PNY 8800GTS 320MB
Sound Card:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Tvrdi disk (i):
80GB + 500GB
Optički pogon (e):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Hlađenje:
4x-120mm Yate šunjalo + 200mm top
Network / Internet:
Qwest
Monitor (e):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operacijski sustav (e):
Windows XP + 7
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.