rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Real procesorów Bus Speed Wrong - Intel Pentium Dual Core E2200

Reply

Narzędzia wątku
Old 23 kwietnia 2009, 10:17
Członek grupy

Hi guys Im właściciela z procesorem Intel Pentium dual core E2200 CPU z Front Side Bus prędkości 800MHz.

Im użyciu kreatora pc-w tej chwili i on mówi, że autobus prędkość procesora jest 200MHz i 800MHz anywere doesnt powiedzieć innym.

Więc pytanie jest ... istnieje problem z moim autobusem prędkości lub przodu autobusu i autobusów są różne ... a jeśli nie jest problemem, co mogę zrobić?

Oto moje SPECS:

Mainboard: ECS P4M900T-M2
Bios: American Megatrends Inc
Chipset: VIA P4M900

Procesor: Intel Pentium E2200
Częstotliwość: 2200 MHz - (current: 1199.58 MHz)

Informacje ogólne:

Real Częstotliwość: 1199,68 MHz
Mnożnik: 6x
Niskie / Wysokie Mnożnik: 6x / 11x
Mnożnik Zablokowana: Tak
Marketing Częstotliwość: 2200 MHz

Front Side Bus Informacje:
Bus Speed: 199.9 MHz
FSB Frequency: 799,8 MHz (QDR)

Początkowe Częstotliwości:
Częstotliwość: 2200 MHz
Bus Speed: 200,00 MHz (QDR)
Mnożnik: 11x
Old 23 kwietnia 2009, 13:38
Członek grupy

Procesorów Intel wykorzystania systemu o nazwie Quad Pumping zasadniczo oznacza, że rzeczywista FSB mnoży się przez 4 vel quad, aby dać Ci efektywne FSB.
Old 10 maja 2009, 21:08
Grupa dawcy

Hi Nikronius

To ECS mówi o płycie głównej: FSB 1066/800/533 MHz
To także mówi: DDR2 667/533/400 Obsługa pamięci DDR2 SDRAM

Jaki typ pamięci RAM masz zainstalowane? Jeśli masz DDR 2 i jest to FSB do 400 to pokaże jak FSB 200. DDR 2 Dual Channel pamięci RAM, każdy chanel jest jedną połowę z FSB. Jeśli masz DDR 2, że jest to powiedzieć, 533 FSB 261 byłoby dać lub przyjąć jedną lub dwie. Jeśli kiedykolwiek miałeś jak DDR 2 800 MHz FSB, to będzie widoczne jako 400 MHz FSB.

Moje ASUS posiada dwa DDR 2 800 MHz 2 Gig moduły CPU-Z mówi mój oceniono FSB wynosi 400 MHz.

Teraz, jeśli chce zwiększyć FSB z Ram chciałbym uzyskać coresponding zwiększenie FSB dla procesora.

Oto właśnie sęk - Jeśli zwiększyć FSB z Ram zwiększyć FSB wszystkich składników w tym autobusie, a RAM jest na głównej magistrali na płycie głównej. Więc overclockingu Twojej pamięci RAM może dać wzrost częstotliwości zegara pamięci RAM i procesor, ale także wszelkie dodatki overclocks na kartach, wszelkie urządzenia, które wymagają umieszczenia głównej magistrali dźwięku, takich jak urządzenia USB, interfejs sieciowy, wszystko to. A efekt uboczny jeśli nadal działają urządzenia jest ciepła.

Jak obejść ten "O", a nie palą się komputer? Z adiquite chłodzenia. Jeśli zamierzasz w overclockingu FSB należy zwiększyć chłodzenia przed zwiększając FSB.

Innym sposobem wyrżnąć się modyfikatora (jest to zablokowane przez produkcji), ale jest wiele z FSB i częstotliwości procesora.

Jeśli zmienisz z RAM DDR 2 400 powiedzieć DDR 2 800 masz w efekcie podwoił FSB na pamięć i procesor, nie masz podwoił FSB nad Menem autobus, będziesz miał wzrost ciepła dla obu pamięci i procesor, ale z adiquite chłodzenia może być wzięta pod uwagę.

I poszedł z DDR 2 400 MHz, 1 Gig modułów (cztery z nich) do dwóch DDR 2 800 MHz 2 Gig modułów. Mój poszedł FSB od 200 do 400, moja szybkość zegara procesora poszedł na mojej od 2,4 GHz do 3,05 GHz, z modyfikatorem jest zablokowana na 9. Mój system wzrosła 4 * F w ciepło.

Aby odpowiedzieć na twoje pytanie - Nie ma nic złego z FSB, to jest zgłoszone prawidłowo. CPU FSB będzie trwał co do FSB do pamięci jest ustawiony na. Jak powiedział, możesz zderzać się z FSB pamięci ale pamiętaj wszystkie elementy na głównej magistrali będzie również, że częstotliwości FSB w hełmy i będzie produkować dużo ciepła.

Czy wyszukiwanie CPU-Z i zobacz, co ma do powiedzenia na temat procesora i pamięci FSB.

MHO ...

My System: Ouch

Procesor (y):
Core 2 Quad@3.05 GHz
Płyta główna:
ASUS P5K D / WiFi
Pamięć RAM:
4 Gig
Karta graficzna (y):
Nvidia 8500 GT
Karta dźwiękowa:
Dwa wbudowane, SoundBlaster PIC 512
Hard Drive (s):
SSD 64 Gig, 370 Gig, 400 Gig
Optical Drive (s):
2 DVD - + RW
Case / PSU:
Antec 500W
Chłodzenie:
Thermalake, Pociąg 3 Ton
Sieć / Internet:
Zapór ogniowych sprzętu i oprogramowania
Monitor (y):
Princeton 19 "LCD - Potrzeba nowego.
Operating System (-y):
XP, Win 7 32, 7 64 Win
Old 10 maja 2009, 23:10
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by rider200 View Post
Jaki typ pamięci RAM masz zainstalowane? Jeśli masz DDR 2 i jest to FSB do 400 to pokaże jak FSB 200. DDR 2 Dual Channel pamięci RAM, każdy chanel jest jedną połowę z FSB. Jeśli masz DDR 2, że jest to powiedzieć, 533 FSB 261 byłoby dać lub przyjąć jedną lub dwie. Jeśli kiedykolwiek miałeś jak DDR 2 800 MHz FSB, to będzie widoczne jako 400 MHz FSB.
To jest niepoprawne. Dual Channel tylko przypisuje modułu pamięci do dwóch różnych kanałów w celu poprawy wydajności, zwłaszcza na komputerach, które nie są nawet mieć jeden FSB, biorąc pod uwagę celem jest zwiększenie pasma do zintegrowanego kontrolera pamięci, który wyklucza obecność w FSB.

Cytat:
Moje ASUS posiada dwa DDR 2 800 MHz 2 Gig moduły CPU-Z mówi mój oceniono FSB wynosi 400 MHz.
Dzieje się tak, ponieważ RAM pracuje na rosnące i krawędzi wchodzących w cyklu zegara, zwiększając jego skutecznej prędkości do 800MHz, ale jego ocenę prędkości 400MHz. Jest to także prawdopodobnie poza synchronizacją z "prawdziwej" FSB, ponieważ tylko procesory o bardzo niskim Mnożniki będzie kiedykolwiek dotknęły z FSB 400MHz.

Cytat:
Teraz, jeśli chce zwiększyć FSB z Ram chciałbym uzyskać coresponding zwiększenie FSB dla procesora.
Nie proporcjonalnie, a nie w swoim scenariuszu. Ponieważ RAM jest na odblokowanie częstotliwości zegara można go do piekła iz powrotem i nie miałby żadnej różnicy w szybkości FSB i szybkość procesora. Niniejsza płyta główna jest wyrównywanie braku synchronizacji FSB cokolwiek.

Cytat:
Oto właśnie sęk - Jeśli zwiększyć FSB z Ram zwiększyć FSB wszystkich składników w tym autobusie, a RAM jest na głównej magistrali na płycie głównej. Więc overclockingu Twojej pamięci RAM może dać wzrost częstotliwości zegara pamięci RAM i procesor, ale także wszelkie dodatki overclocks na kartach, wszelkie urządzenia, które wymagają umieszczenia głównej magistrali dźwięku, takich jak urządzenia USB, interfejs sieciowy, wszystko to. A efekt uboczny jeśli nadal działają urządzenia jest ciepła.
W FSB na Northbridge. Wszystkie te inne rzeczy są na południowy. Nie powinno być żadnej różnicy w częstotliwości zegara coś na południowy.

Cytat:
Jak obejść ten "O", a nie palą się komputer? Z adiquite chłodzenia. Jeśli zamierzasz w overclockingu FSB należy zwiększyć chłodzenia przed zwiększając FSB.
Zwiększenie napięcia FSB bez zmiany zazwyczaj nie wzrost ciepła przez jakiekolwiek znaczące kwoty. Vcore zmian zrobić.

Cytat:
Jeśli zmienisz z RAM DDR 2 400 powiedzieć DDR 2 800 masz w efekcie podwoił FSB na pamięć i procesor, nie masz podwoił FSB nad Menem autobus, będziesz miał wzrost ciepła dla obu pamięci i procesor, ale z adiquite chłodzenia może być wzięta pod uwagę.

I poszedł z DDR 2 400 MHz, 1 Gig modułów (cztery z nich) do dwóch DDR 2 800 MHz 2 Gig modułów. Mój poszedł FSB od 200 do 400, moja szybkość zegara procesora poszedł na mojej od 2,4 GHz do 3,05 GHz, z modyfikatorem jest zablokowana na 9. Mój system wzrosła 4 * F w ciepło.
Nie będzie to miało miejsce w większości przypadków, ponieważ FSB synchronizacji oparta jest na prędkość procesora, a nie w pamięci RAM. Jeśli jest odblokowana, prędkość procesora będzie oczywiście nie wzrośnie.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 +620 W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.