![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi guys Im właściciela z procesorem Intel Pentium dual core E2200 CPU z Front Side Bus prędkości 800MHz. Im użyciu kreatora pc-w tej chwili i on mówi, że autobus prędkość procesora jest 200MHz i 800MHz anywere doesnt powiedzieć innym. Więc pytanie jest ... istnieje problem z moim autobusem prędkości lub przodu autobusu i autobusów są różne ... a jeśli nie jest problemem, co mogę zrobić? Oto moje SPECS: Mainboard: ECS P4M900T-M2 Bios: American Megatrends Inc Chipset: VIA P4M900 Procesor: Intel Pentium E2200 Częstotliwość: 2200 MHz - (current: 1199.58 MHz) Informacje ogólne: Real Częstotliwość: 1199,68 MHz Mnożnik: 6x Niskie / Wysokie Mnożnik: 6x / 11x Mnożnik Zablokowana: Tak Marketing Częstotliwość: 2200 MHz Front Side Bus Informacje: Bus Speed: 199.9 MHz FSB Frequency: 799,8 MHz (QDR) Początkowe Częstotliwości: Częstotliwość: 2200 MHz Bus Speed: 200,00 MHz (QDR) Mnożnik: 11x |
|
| |||
| |||
| Procesorów Intel wykorzystania systemu o nazwie Quad Pumping zasadniczo oznacza, że rzeczywista FSB mnoży się przez 4 vel quad, aby dać Ci efektywne FSB. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Hi Nikronius To ECS mówi o płycie głównej: FSB 1066/800/533 MHz To także mówi: DDR2 667/533/400 Obsługa pamięci DDR2 SDRAM Jaki typ pamięci RAM masz zainstalowane? Jeśli masz DDR 2 i jest to FSB do 400 to pokaże jak FSB 200. DDR 2 Dual Channel pamięci RAM, każdy chanel jest jedną połowę z FSB. Jeśli masz DDR 2, że jest to powiedzieć, 533 FSB 261 byłoby dać lub przyjąć jedną lub dwie. Jeśli kiedykolwiek miałeś jak DDR 2 800 MHz FSB, to będzie widoczne jako 400 MHz FSB. Moje ASUS posiada dwa DDR 2 800 MHz 2 Gig moduły CPU-Z mówi mój oceniono FSB wynosi 400 MHz. Teraz, jeśli chce zwiększyć FSB z Ram chciałbym uzyskać coresponding zwiększenie FSB dla procesora. Oto właśnie sęk - Jeśli zwiększyć FSB z Ram zwiększyć FSB wszystkich składników w tym autobusie, a RAM jest na głównej magistrali na płycie głównej. Więc overclockingu Twojej pamięci RAM może dać wzrost częstotliwości zegara pamięci RAM i procesor, ale także wszelkie dodatki overclocks na kartach, wszelkie urządzenia, które wymagają umieszczenia głównej magistrali dźwięku, takich jak urządzenia USB, interfejs sieciowy, wszystko to. A efekt uboczny jeśli nadal działają urządzenia jest ciepła. Jak obejść ten "O", a nie palą się komputer? Z adiquite chłodzenia. Jeśli zamierzasz w overclockingu FSB należy zwiększyć chłodzenia przed zwiększając FSB. Innym sposobem wyrżnąć się modyfikatora (jest to zablokowane przez produkcji), ale jest wiele z FSB i częstotliwości procesora. Jeśli zmienisz z RAM DDR 2 400 powiedzieć DDR 2 800 masz w efekcie podwoił FSB na pamięć i procesor, nie masz podwoił FSB nad Menem autobus, będziesz miał wzrost ciepła dla obu pamięci i procesor, ale z adiquite chłodzenia może być wzięta pod uwagę. I poszedł z DDR 2 400 MHz, 1 Gig modułów (cztery z nich) do dwóch DDR 2 800 MHz 2 Gig modułów. Mój poszedł FSB od 200 do 400, moja szybkość zegara procesora poszedł na mojej od 2,4 GHz do 3,05 GHz, z modyfikatorem jest zablokowana na 9. Mój system wzrosła 4 * F w ciepło. Aby odpowiedzieć na twoje pytanie - Nie ma nic złego z FSB, to jest zgłoszone prawidłowo. CPU FSB będzie trwał co do FSB do pamięci jest ustawiony na. Jak powiedział, możesz zderzać się z FSB pamięci ale pamiętaj wszystkie elementy na głównej magistrali będzie również, że częstotliwości FSB w hełmy i będzie produkować dużo ciepła. Czy wyszukiwanie CPU-Z i zobacz, co ma do powiedzenia na temat procesora i pamięci FSB. MHO ...
|
| ||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||
| Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|