rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Dziwne temp procesora

Reply

Narzędzia wątku
Old 1 sierpnia 2007, 07:30
Nowe państwa grupy

Mam AC5 zastosowane do Arctic Cooler 7 Pro a ja z prędkością 31c, ale teraz, kiedy z kolei mój PC, to nic nie działa na 37c, i nie wydaje się iść na każdym niższym poziomie, mój rolety zostały zamknięte, wszystkie noc, więc nie mogę zobaczyć, jak słońce może być ogrzewanie go, co robicie z tego?
Old 1 sierpnia 2007, 07:37
Moderator grupy

Jakie są wasze otoczenia temps? pokój masz comp maja po prostu te cieplejsze dni
Można również spróbować ponownego ubiegania AS5 or maybe you HSF ma zdobyć zatkane się z kurzu

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 1 sierpnia 2007, 08:41
Grupa dawcy

Pamiętaj również do korzystania z AS5 (zakładam, thats what you mean) sparingly.See tutaj Instrukcje.
Użycie zbyt wiele tylko hamują przekazywanie ciepła.
Pamiętaj również, że AS5 może potrwać nawet do 200 godzin leczyć i dla was, aby zobaczyć pełne korzyści.

My System: Krlll

Procesor (y):
Intel Q9550@4.33Ghz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Karta graficzna (y):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 pań)
Karta dźwiękowa:
Onboard HDA
Hard Drive (s):
Kilka lol 1650GB oddanych
Optical Drive (s):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Chłodzenie:
Tuniq Tower 120
Sieć / Internet:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (y):
Acer 22 "widescreen
Operating System (-y):
Vista x64 Ultimate
Old 2 sierpnia 2007, 02:07
Członek grupy

Jedynym powodem, widzę to, że kibice są zatkane się z kurzu. Zarówno swoim fanom chłodnicy i wentylatora procesora. Spróbuj masować je wyłączyć, a następnie obserwować temperaturę, to na pewno jest gonna come down.
Old 23 października 2008, 13:49
Członek grupy

Upewnij się, że wentylator procesora nie dotykaj platerowaniu.

Miałem podobny problem, gdzie ja pracowałem na komputerze był już zbyt gorąco, a następnie zamknąć.

I odnaleźć go z powrotem do wentylatora procesora dotykając płytki metalowej. Więc usunąć wentylator i umieść kilka Silicon on it.

Teraz działa dobrze.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.