rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Dziwny problem, naprawdę potrzebuje pomocy!

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 września 2007, 06:42
Członek grupy

Default Dziwny problem, naprawdę potrzebuje pomocy!

Hi All,
Jestem nowy na tym forum więc proszę go easy on me! Chciałbym omówić problem Mam na moim komputerze. Postaram się możliwie opisowa i dokładnie opisywać mój sprzęt komputery.

Hardware:

A8N-SLI Deluxe BIOS płyty głównej z edycji 1011
AMD Athlon 64 Dual Core X2 4200 +
2GB Memory Pc300 DDR 400Mhz (2x1GB Sticks)
X1900XT 512MB Shader M 3,0 karta graficzna.
Maxtor 300GB Internal Hard Disk 7200
Windows XP Service Pack 2
Chieftec 550W Power Supply

Prosimy zaznaczyć, jeśli potrzeba więcej informacji ..

I pierwotnie zakupione tej maszyny z X800XL 256MB Shader M2.0, ale od tego czasu uaktualniony karta graficzna z Shader powyżej M3.0 to było głównie abym mógł odtworzyć niektóre z najnowszych gier. Zrobiłem wszystko poprawne odinstalowanie starych sterowników, usunięto x800xl i dodaje nowej karty graficznej. I nawet sformatowany ponownie mój dysk twardy i zainstalować system Windows XP z najbardziej aktualizacje. Problem w tym, za każdym razem po raz pierwszy przełącznik na moim komputerze maszyny sprawia, że jeden długi sygnał i być może (nie wiesz o tym bit) 1 krótki sygnał dźwiękowy. następnie buty bez wyświetlania wideo (monitor jest czarny ekran tylko) Myślę, że uprawnienia monitora w dół do pomarańczowe światło. I zazwyczaj wyłączyć moim komputerze, a następnie ponowne uruchomienie. Po restarcie, Mój komputer ładuje się normalnie i wszystko działa poprawnie z poprawnym 1 krótki beep - jak zwykle. Dziwną rzeczą jest, tylko się dzieje, gdy pierwszy przełącznik na moim komputerze, a nie za każdym razem kiedy ponowne uruchomienie komputera po jego zakończeniu. Próbowałem zmienić modułów pamięci, a także biorąc je tak mam tylko 1 GB pamięci, ale maszyna jest w porządku. Gry pracy bez zarzutu, no chyba że wymaga łatania przez twórców, to jest .. Could it be Płyta baterii? Miałem tego komputera dwóch lat. Maszyna jest na większość dnia Początkowo dostałem 3 krótkie sygnały, ale zrealizować I nie wprowadził 6-pinowe złącze na karcie graficznej, więc karta graficzna był już wystarczająco dużo mocy. X800XL nie potrzebował 6-pinowe złącze, tylko to nowa karta. My Power Supply jest Chieftec 550W .. więc nie sądzę, władza jest problem ...

Każda pomoc będzie mile widziane. Dziękuję,
Steve.

PS: Dodam więcej informacji, jeśli problem nadal występuje. Naprawdę myślę, że jest bateria płyta ...

Wszelkie sugestie?
Old 27 września 2007, 06:52
Grupa dawcy

Nie sądzę, jego baterii, myślę, że jego pamięć RAM.

To zdecydowanie związanych ze sprzętem niezależnie.

BIOS przyznawania z tego forum nie pre-check post na barana. To właśnie powoduje to "Beep".

Przekonaj się o DIMM indywidualnie.

Nice budować na drodze.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 27-te Wrz 2007, 07:07
Członek grupy

Dziękuję za odpowiedź. Próbowałem każdego z modułów pamięci indywidualnie .. ale system uruchomiony grzywny. Co chcesz polecić program do testowania pamięci? Memtest? lub coś innego?

Postaram memtest do teraz i po niektóre opinie.

Thank you again,
Steve.
Old 27 września 2007, 07:57
Członek grupy

Wystarczy zmiana w sytuacji. Pobiegłem memtest programu dwukrotnie memtest nie może sprawdzić wszystkie nieużywane pamięci singlarly. Więc otworzył stosowania dwa razy i pobiegła 814mb na obu wniosków. Czekałem, aż objęte 100% pamięci - około 30-45mins. Nie znaleźliśmy żadnych błędów.

Dodam więcej informacji ...
Old 27 września 2007, 10:45
Moderator grupy

Myślę, że może to być problem z zasilaczem, uznając, że PSU tylko 18a na 12v szyny, myślę, że X1900XT może potrzebować więcej niż to, jak o 20a

Edit: czy jest to Phoenix BIOS, który jest z tą płyta?

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 27 września 2007, 12:05
Członek grupy

Cześć,
Tak, mam sprawdzone. Jest to ASUS A8N-SLI Deluxe ACPI BIOS Revision 1011 Producent przez firmy Phoenix Technologies LTD ..

Czy to problem? Problem zasilania? Jestem zaskoczony ... ale co zasilania chcesz polecić, jeśli trzeba go zastąpić? Wydaje się bardzo dziwne ... Można zostawić w maszynie, przeglądać internet, lub grać w gry takie jak, wymagających z nich, takie jak Bioshock, Medal of Honor, Lost Planet, itp. bez problemów na wszystkich ... Jeśli komputer nie był już na tyle soku, czy nie zamrażać, zatrzymać lub po prostu zamknąć cały czas?

Dziękuję za odpowiedź i za everyones pomóc w tym,
Old 27 września 2007, 13:47
Moderator grupy

Nie myśl o kupnie nowego jeszcze, to jest tylko możliwość

Gdybyś mógł się upewnić co kod dźwiękowy to będę musiał rozejrzeć się tak, że możemy zdiagnozować, co oznacza kod dźwiękowy

Old 27 września 2007, 14:25
Członek grupy

Dziękujemy za poświęcenie czasu na udzielenie odpowiedzi. Wiem, że jest długi sygnał dźwiękowy na początku, to myślę, że jest to krótki sygnał dźwiękowy. Zobaczę co się dzieje, jutro i sprawozdania. Czy mogę sprawdzić, na czym polega problem? Czy BIOS powiedzieć, czy ci numer kodu na przykład? Ponadto, jest ona widoczna przy starcie?

Thank you again,
Steve.
Old 27 września 2007, 14:38
Moderator grupy

Z dźwiękiem, jeśli Google kody sygnał Phoenix "pomoże Ci zrozumieć, co dźwięki stoją na
Każdy inny rodzaj oznacza sygnał do czegoś innego

Oh and nice budować na drodze
Prawie takie same jak moje (profil wyboru)

Old 28 września 2007, 04:44
Członek grupy

Ok miałem słuchać dzisiaj. To było go dwa razy, zanim system uruchomiony grzywny. Wydaje się długi sygnał dźwiękowy a następnie dwa krótkie. To jest trudne do określenia. Mam spojrzał na kody Phoenix sygnał, ale nie wiem który z nich jest.

Wiem, że film nie jest wyświetlany na monitorze i dysk twardy wydaje się uruchomić do załadowania systemu Windows.

Innym pomysłem jest, mam moje stare karty X800XL grafiki abym mógł zmienić to ustawienie i zobaczyć, czy to problemy się dzieje w przypadku korzystania z niższą moc karty graficznej. Czy ktoś ma jakieś sugestie?

Dziękuję,
Steve.
Reply

Register

Zakładki