по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Temp опасения относно Q9550

Reply

Нишка Инструменти
Old 10-ти септември 2008, 08:55
Новите държави Група

Default Temp опасения относно Q9550

Току-що завърши изграждането на нов персонален компютър, и те вървят чудесно. Въпреки това, моят процесора е на празен ход в средата 50-те години и вървят около 63 градуса под товар. Аз съм с фондовата HSF на Intel Q9550, който съм overclocked 15% до 3.2gHz на фондовите волта. Когато се вземат OC от него, време капка, но само 1/3 градуса, така че промяната не е сигурно нищо огромна.

Аз не съм като всички проблеми, сами по себе си, аз просто искам да съм сигурен, че не съм за себе си за вреди в дългосрочен план. Това е в ANTEC 900 и аз не разполагате с вентилатор по делото страна, макар че аз съм обмисля добавянето на един. Останалата част от феновете са на средна настройка, и аз не се наблюдава никаква промяна в температурата, когато ги коляно до висока скорост на старта на готовност. Имам най-добър Купи термична паста за точно сега, в името на марка, която не мога да помня.

Имам reseated на CPU няколко пъти и да получа същото време, въпреки че мога да я дам още един удар. Та, въпросите ми са следните:

1) Трябва ли да се притеснявате за това температура?
2) Как мога да направя за евтини, които ще помогнат за по-ниски ли? Току-що прекарала купчина пари за тази отметка, и аз наистина не могат да прекарат много повече в момента. $ 15 - $ 20 е за всичко, което може да оправдае с жена за следващия месец, или за тази машина.
3) В момента, в mobo не е фен на своя heatsink, но имат едно мога да добавя. Случаят температура е около 33-35, и знам, че моята видео карта тече топла, като по този начин cranking горе случай температура. Ако съм фен на радиатор за mobo, които биха могли да помогнат?

Благодарим ви за отговорите и помощ.
Old 10-ти септември 2008, 14:13
Модератор Група

Цитат:
Първоначално Публикувано от jcburchett View Post
Току-що завърши изграждането на нов персонален компютър, и те вървят чудесно. Въпреки това, моят процесора е на празен ход в средата 50-те години и вървят около 63 градуса под товар. Аз съм с фондовата HSF на Intel Q9550, който съм overclocked 15% до 3.2gHz на фондовите волта. Когато се вземат OC от него, време капка, но само 1/3 градуса, така че промяната не е сигурно нищо огромна.

Аз не съм като всички проблеми, сами по себе си, аз просто искам да съм сигурен, че не съм за себе си за вреди в дългосрочен план. Това е в ANTEC 900 и аз не разполагате с вентилатор по делото страна, макар че аз съм обмисля добавянето на един. Останалата част от феновете са на средна настройка, и аз не се наблюдава никаква промяна в температурата, когато ги коляно до висока скорост на старта на готовност. Имам най-добър Купи термична паста за точно сега, в името на марка, която не мога да помня.

Имам reseated на CPU няколко пъти и да получа същото време, въпреки че мога да я дам още един удар. Та, въпросите ми са следните:

1) Трябва ли да се притеснявате за това температура?
2) Как мога да направя за евтини, които ще помогнат за по-ниски ли? Току-що прекарала купчина пари за тази отметка, и аз наистина не могат да прекарат много повече в момента. $ 15 - $ 20 е за всичко, което може да оправдае с жена за следващия месец, или за тази машина.
3) В момента, в mobo не е фен на своя heatsink, но имат едно мога да добавя. Случаят температура е около 33-35, и знам, че моята видео карта тече топла, като по този начин cranking горе случай температура. Ако съм фен на радиатор за mobo, които биха могли да помогнат?

Благодарим ви за отговорите и помощ.

Yeh, той прави добро високи. Макар че не е опасно, не му идеални.

Първото нещо е това, което термична паста, който използвате? Ако му наистина много евтини неща това би могло да бъде проблем. Опитайте се да Арктика Силвър.

На второ място, ако можете да си позволите това, опитайте се да се получи Арктика Фризер 7 Pro. Това е добър охладител за много скромен бюджет (по-малко от $ 30)

Той идва с добри предварително приложени паста така няма нужда да харчите допълнително за нови неща.

Това трябва да ви време определяне учтиво.

Каква програма се използва за четене на време? Може би искате да опитате недвижими Temp, които обикновено се разглеждат като най-точна. Core Temp-скоро да бъде 10 градуса изложени високи.

И накрая, можете да опитате да напрежението надолу. Авто-вероятно ще я дам път повече, отколкото трябва.

Моята система: Eclipse

Процесор (и):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Дънната платка:
Asus P5Q Pro
RAM памет:
OCZ 8GB 800Mhz
Графична карта (и):
Saphire Radeon 4850
Звукова карта:
На борда
Hard Drive (и):
Широки
Оптично устройство (а):
Sony Ал cheapo един.
Дело / PSU:
ANTEC триста
Охлаждане:
Арктика Cooler 7 Pro, 3 случая фенове.
Мрежа / Интернет:
Titan ADSL
Монитор (и):
Dual 19 "LCD
Операционна система (и):
XP SP3
Old 10-ти септември 2008, 14:34
Номер на групата

Сигурни ли сте за това serverguy? Аз съм ръководещо Q9450 със същия случай и ми време винаги са в този диапазон. Аз стимулирани инфо от много хора, на няколко места и се увери, че това са нормални безопасното време за тази серия от чипове, като много по-високи време са нормални с 9800GX2 GFX карти. Аз също съм много сигурен, че на Intel спецификационен листове казват едно и също нещо.

Точно сега с нищо, но този браузър, McAfee, и нормалните Vista лайна текат, ми време са CPU1: 60, CPU2: 52, CPU3: 50, CPU4: 60 и Ми GFX четения са 63, 60, 61 и 62. Макар че тези показания са от моята NVidia система следи програмата, имам ги намери много съвместими с време в BIOS, когато се използва за двойна проверка ги редовно.
Old 10-ти септември 2008, 14:50
Модератор Група

Цитат:
Първоначално Публикувано от Бъба View Post
Сигурни ли сте за това serverguy? Аз съм ръководещо Q9450 със същия случай и ми време винаги са в този диапазон. Аз стимулирани инфо от много хора, на няколко места и се увери, че това са нормални безопасното време за тази серия от чипове, като много по-високи време са нормални с 9800GX2 GFX карти. Аз също съм много сигурен, че на Intel спецификационен листове казват едно и също нещо.

Точно сега с нищо, но този браузър, McAfee, и нормалните Vista лайна текат, ми време са CPU1: 60, CPU2: 52, CPU3: 50, CPU4: 60 и Ми GFX четения са 63, 60, 61 и 62. Макар че тези показания са от моята NVidia система следи програмата, имам ги намери много съвместими с време в BIOS, когато се използва за двойна проверка ги редовно.
Е, аз не съм масово опит с тези чипове (кой е - има твърде кървави скъпо!), Но аз все още чувстват, че са високи.

Никога не съм искала да отида Нека CPU последните 60 градуса при пълно натоварване. Аз със сигурност няма да искате да работя при тези температури.

Intel няма да се гарантира пълна 3 години живот, ако те надхвърлят 70 градуса C.

Ако сте на работа на празен ход при 60 Иш, аз не бих искала да мисля, какво ли са на пълно натоварване

Какво ще кажеш за изтегляне на недвижими Temp
http://www.techpowerup.com/realtemp/

И Intel Изгори Test
http://downloads.guru3d.com/download...9d0f9f96c3bb65

Нека го направим за 10 кръга и да видим какво ви време се. Моля, спрете това, ако сте подход 70!

Old 10-ти септември 2008, 14:59
Номер на групата

Това Intel горят тества нова те просто излезе с? Четох за него, ако то е, или в една статия, публикувани тук или в новинарски сайт някъде ............

Аз са чудех как добре го е откакто съм я прочетете (само преди няколко дни най-много) и се радвам да те видя го препоръчвам. Чувствам се по-удобно да го използват сега LOL.
Old 10-ти септември 2008, 15:02
Модератор Група

Цитат:
Първоначално Публикувано от Бъба View Post
Това Intel горят тества нова те просто излезе с? Четох за него, ако то е, или в една статия, публикувани тук или в новинарски сайт някъде ............

Аз са чудех как добре го е откакто съм я прочетете (само преди няколко дни най-много) и се радвам да те видя го препоръчвам. Чувствам се по-удобно да го използват сега LOL.
Yeh, аз го използват изключително сега. Тя наистина подчертава CPU, още повече, отколкото някой от другите, и той работи много по-бързо.

10 секунди от него е равна на 10 часа на друга стрес тест очевидно и аз мисля, че са съгласни. Ускорява OCing много.

Това е пост направих за нея
http://www.computer-juice.com/forums...program-19010/

Old 10-ти септември 2008, 15:05
Номер на групата

Да аз просто видях, че LOL и е на път да редактирам моя пост да се отрази това. Твърде късно. Ще го въртя се тази вечер, преди да отидете в леглото. Имах до леко OC моя процесор да отида да работи правилно и се чудех за стабилност, тъй като някога. Когато кажа малко Искам да кажа МНОГО слабо, може би един или два настройките над завода ........
Old 10-ти септември 2008, 15:34
Номер на групата

Светият лайно на пръчка. Ако аз съм четене това право има огромна разлика в това, което мислех, че са били на време и това, което реално време са (в зависимост от програмата, която предложи serverdude).

Ако направя това право там трябва да бъде заснет от резултатите:

Temp concerns on Q9550-capture.jpg

АТРИБУТИ: Добре, аз го направих нали LOL. Кликнете върху изображението, моля сървър и да ми кажеш, ако аз съм правилно четене, че време са около 20C по-ниска от това, което NVidia система следи каза, че те са ..........
Old 10-ти септември 2008, 16:19
Номер на групата

Core 2 дуа са инженерство, където 70 е най-високата абсолютна трябва да бъде най натоварване (това е опасността температура). Бих очакват две неща:

1. Quads най-вероятно ще бъдат направени правилно да издържат на висока температура, поради .. добре, това е куадро
2. А натоварване температурата от 63 не е лошо, че по всеки C2D, това е малко висока, но 65 години е около макс Бих искам да я наоколо.

Аз няма да бъде прекалено свързани с него. Ако сте заинтересовани Стил хвърлят Xigmatec на него за $ 20 и го наричат на ден.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "

Моята система: 日夏子

Процесор (и):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Дънната платка:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM памет:
2GB Патриотичния Екстремни Ефективност
Графична карта (и):
PNY 8800GTS 320MB
Звукова карта:
Звук Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (и):
80GB + 500GB
Оптично устройство (а):
2x SATA
Дело / PSU:
ANTEC 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Охлаждане:
4x 120 мм Yate-гмуркач + 200 mm нагоре
Мрежа / Интернет:
Qwest
Монитор (и):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Операционна система (и):
Windows XP + 7
Old 10-ти септември 2008, 17:04
Номер на групата

Ами аз съм, че програмата работи, 6 минава, съжалявам, забравих колко така не видя 10 и Ми макс време са 76, 75, 73 и 77. Така че аз пържене моя чип? Пратих ти (serverguy) A часа, преди да започна, но имам нетърпелив и просто отиде напред и го направи, аз имам СРЮ на гаранционния LOL. Аз не знам колко карти са приключили, но след около 20 минути Тичах температура на нещо, което предложи, което е мястото, където съм, че получавам ми "ценности." Ядрото температура тогава е била 75, 70, 73 и 77. Разстояние е 20, 25, 22, и 19.

Отидох със стреса ниво 1, което е максимално стрес. Аз не миришат парене нищо все още. Аз също забелязах, че само regognized 6,87 GB на моите години на 8 GB RAM. Какво става с това? А, и BTW, аз съм на моя стар компютър пишете това LOL. Единственото нещо, различно от Intel и основния фон на нещата аз съм тичане на "новия" едно е температурата на програмата можете свързани.
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Още Temp опасения относно Q9550 Новият Guy Процесори, дънни платки & RAM 93 5-ти ноември 2009 г. 13:47
С поглед към един I7 или Q9550 - спирате и се нуждае от помощ! rhysduk Процесори, дънни платки & RAM 18 28-ми октомври 2009 05:18
RAM Underclocks - ASUS P5Q дънната / Intel процесор Q9550 / 2x2GB корсар Krispo Процесори, дънни платки & RAM 1 1-во април 2009 13:08
Pentium 3 Temp Axegrinder Процесори, дънни платки & RAM 5 8мо Sep 2007 04:19
E6750 температура necromancier Процесори, дънни платки & RAM 14 28 Авг 2007 15:33
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc