manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > CPU, Matične ploče i RAM

Register

Temp briga o Q9550

Reply

Thread Tools
Old 10. Ruj 2008, 08:55
Novi član grupe

Default Temp briga o Q9550

Upravo sam završio izgradnju novog računala, i to trčanje velik. Međutim, moje je CPU dokoličenje u sredini 50s i trčanje oko 63 stupnjeva pod opterećenjem. Im 'koristeći se zalihe HSF na Intel Q9550, što sam overclocked 15% na 3.2gHz na skladištu volts. Kad sam se OC isključite ga je temps kap, ali samo 1-3 stupnjeva, tako da je sigurno promijeniti ništa ogromna.

Ja sam bez ikakvih problema po sebi, samo želim biti siguran da nisam sama postavka za štetu u dugoročno. To je u Antec 900 i nemam o predmetu fan strana, iako s obzirom da sam dodao jedan. Ostali dio navijača na srednjim postavka, a ne promatrati svaku promjenu temp kad sam ih na zglob brzinu pokretanja modu. Imam Best Buy termalne paste na pravo zatim, brand ime koje ne mogu sjetiti.

Imam reseated CPU par puta i ja dobili istu temps, iako sam ga mogli dati još jedan udarac. Dakle, moja pitanja su sljedeća:

1) Da li trebam biti zabrinuta oko ovog temp?
2) Što mogu učiniti na jeftin da će pomoći pri nižim to? Upravo sam provela hrpa novaca na ovom polju, a ja stvarno ne mogu potrošiti mnogo više upravo sada. $ 15 - $ 20 je o svim mogu opravdati na ženu za idući mjesec ili na taj način za ovaj stroj.
3) Pravo zatim, mobo nema heatsink fan na svom, ali ja imati jedan sam mogao dodati. Slučaj temp je oko 33-35, i JA znati moj video card runs vruće, a time cranking up slučaju temp. Ako sam stavio ventilator na hladnjak za mobo, koji bi mogao pomoći?

Hvala na odgovorima i pomoći.
Old 10. Ruj 2008, 14:13
Moderator / ica grupe

Quote:
Originally Posted by jcburchett View Post
Upravo sam završio izgradnju novog računala, i to trčanje velik. Međutim, moje je CPU dokoličenje u sredini 50s i trčanje oko 63 stupnjeva pod opterećenjem. Im 'koristeći se zalihe HSF na Intel Q9550, što sam overclocked 15% na 3.2gHz na skladištu volts. Kad sam se OC isključite ga je temps kap, ali samo 1-3 stupnjeva, tako da je sigurno promijeniti ništa ogromna.

Ja sam bez ikakvih problema po sebi, samo želim biti siguran da nisam sama postavka za štetu u dugoročno. To je u Antec 900 i nemam o predmetu fan strana, iako s obzirom da sam dodao jedan. Ostali dio navijača na srednjim postavka, a ne promatrati svaku promjenu temp kad sam ih na zglob brzinu pokretanja modu. Imam Best Buy termalne paste na pravo zatim, brand ime koje ne mogu sjetiti.

Imam reseated CPU par puta i ja dobili istu temps, iako sam ga mogli dati još jedan udarac. Dakle, moja pitanja su sljedeća:

1) Da li trebam biti zabrinuta oko ovog temp?
2) Što mogu učiniti na jeftin da će pomoći pri nižim to? Upravo sam provela hrpa novaca na ovom polju, a ja stvarno ne mogu potrošiti mnogo više upravo sada. $ 15 - $ 20 je o svim mogu opravdati na ženu za idući mjesec ili na taj način za ovaj stroj.
3) Pravo zatim, mobo nema heatsink fan na svom, ali ja imati jedan sam mogao dodati. Slučaj temp je oko 33-35, i JA znati moj video card runs vruće, a time cranking up slučaju temp. Ako sam stavio ventilator na hladnjak za mobo, koji bi mogao pomoći?

Hvala na odgovorima i pomoći.

Yeh, čini zvuk visoke. Iako nije opasan, ne njen ideal.

Prva stvar je što su termalna pasta koristite? Ako stvarno stvarno jeftini svojih stvari to bi moglo biti problem. Pokušajte dobiti neki Arctic Silver.

Drugo, ako si možete priuštiti to, pokušate dobiti Arktički Zamrzivač 7 Pro. Ovo je dobar hladnjak za vrlo skroman proračun (manji od $ 30)

Ona dolazi s dobrom pre primijenjene zalijepiti pa ne morate potrošiti extra na nove stvari.

To bi trebalo dobiti vaš temps dolje lijepo.

Koji program koristite za ste pročitali temps? Te moć ištanje to probati Real Temp, koje se općenito smatra najtočnijim. Core Temp tendira da bude 10 stupnjeva iz visoka.

Konačno, možete pokušati dovesti napon dolje. Auto vjerojatno će mu dati više puta nego što treba.

My System: Eclipse

Procesor (i):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Matične ploče:
Asus P5Q Pro
RAM memorija:
OCZ 8GB 800Mhz
Grafička kartica (e):
Saphire Radeon 4850
Sound Card:
Onboard
Tvrdi disk (i):
Golema
Optički pogon (e):
Sony al cheapo jedan.
Case / PSU:
Antec trista
Hlađenje:
Arktik hladnjaci 7 Pro, 3 case obožavatelja.
Network / Internet:
Titan ADSL
Monitor (e):
Dual 19 "LCD
Operacijski sustav (e):
XP SP3
Old 10. Ruj 2008, 14:34
Donatorska Grupa

Jeste li sigurni da serverguy? I'm pokretanje Q9450 sa istom predmetu i moje temps uvijek su u tom rasponu. Ja solicited info iz mnogih ljudi na nekoliko web lokacija i uvjereni da je to normalna temps sigurna za taj niz čipovi, poput mnogo veći temps su normalni sa 9800GX2 GFX karticama. Im 'isto tako prilično siguran da Intel spec sheets reći istu stvar.

Odmah sa ništa ali ovaj preglednik, McAfee, te normalno trčanje Vidik sranje, moje su temps CPU1: 60, CPU2: 52, CPU3: 50, CPU4: 60 i moj GFX čitanja su 63, 60, 61, i 62. Dok su ove očitanja s mog NVidia sustav pratiti program Našao sam ih vrlo kompatibilne s temps u BIOS našto ja iskorišten za provjeriti njima redovno.
Old 10. Ruj 2008, 14:50
Moderator / ica grupe

Quote:
Originally Posted by Bubba View Post
Jeste li sigurni da serverguy? I'm pokretanje Q9450 sa istom predmetu i moje temps uvijek su u tom rasponu. Ja solicited info iz mnogih ljudi na nekoliko web lokacija i uvjereni da je to normalna temps sigurna za taj niz čipovi, poput mnogo veći temps su normalni sa 9800GX2 GFX karticama. Im 'isto tako prilično siguran da Intel spec sheets reći istu stvar.

Odmah sa ništa ali ovaj preglednik, McAfee, te normalno trčanje Vidik sranje, moje su temps CPU1: 60, CPU2: 52, CPU3: 50, CPU4: 60 i moj GFX čitanja su 63, 60, 61, i 62. Dok su ove očitanja s mog NVidia sustav pratiti program Našao sam ih vrlo kompatibilne s temps u BIOS našto ja iskorišten za provjeriti njima redovno.
Well, I'm not masivno iskusni sa ovim čipovima (koji je - tu previše skupo krvave!), Ali ja još uvijek osjećam da su visoke.

Nikad nisam željela pustiti jedan CPU proći 60 stupnjeva u load FULL. Ja sigurno ne želite da se na ovim temperaturama miruje.

Intel neće jamčiti potpunu 3 godine lifespan ako oni prelaze 70 stupnjeva C.

Ako ste dokoličenje na 60 ish, ne bih željela misliti na ono što su pune opterećenje

Kako o preuzimanju Real Temp
http://www.techpowerup.com/realtemp/

I Intel Burn Test
http://downloads.guru3d.com/download...9d0f9f96c3bb65

Neka se to oko 10 krugova i vidite što vaš doći do temps. Molimo zaustaviti ako pristup 70!

Old 10. Ruj 2008, 14:59
Donatorska Grupa

Je li to Intel spali testirati novi su upravo izašao s? Čitala sam o tome, ako je to bilo u članku objavljene ovdje ili na stranicama za novinare negdje ............

Sam se pitate kako je bila dobra jer sam to pročitao (samo par dana prije u većini) i drago mi je da sam vas preporučujem ga. Osjećam više udoban koristeći ga sada lol.
Old 10. Ruj 2008, 15:02
Moderator / ica grupe

Quote:
Originally Posted by Bubba View Post
Je li to Intel spali testirati novi su upravo izašao s? Čitala sam o tome, ako je to bilo u članku objavljene ovdje ili na stranicama za novinare negdje ............

Sam se pitate kako je bila dobra jer sam to pročitao (samo par dana prije u većini) i drago mi je da sam vas preporučujem ga. Osjećam više udoban koristeći ga sada lol.
Yeh, ja ga koristiti isključivo sada. Ona zaista naglašava CPU, više nego bilo koji drugi, i to radi mnogo brže.

10 sekundi i to je isto što i 10 sati još jedan stres test izgleda i mislim slažem. Ubrzava OCing a lot.

Ovo je sam napravio post o tome
http://www.computer-juice.com/forums...program-19010/

Old 10. Ruj 2008, 15:05
Donatorska Grupa

Da sam samo vidjela da je bio lol i to urediti svoj post, da bi odražavala to. Prekasno je sada. Ja ću dati joj kovitlati večeras prije nego što idem u krevet. Morao sam malo OC moj procesor da biste dobili Internet to trčanje desno su pitali o stabilnosti otkad. Kad kažem nešto mislim VRLO malo, možda jedan ili dva iznad tvorničkih postavki ........
Old 10. Ruj 2008, 15:34
Donatorska Grupa

Sveti zagrabiti na stick. Ako sam čitajući ovo pravo postoji ogromna razlika u ono što sam mislio temps bili i što su zapravo temps (prema programu ste predložili serverdude).

Ako sam to pravo vi tamo bi trebao biti snimljen u rezultatima:

Temp concerns on Q9550-capture.jpg

EDIT: Ok, ja sam ga pravo lol. Kliknite na sliku molimo poslužitelj i recite mi ako sam ispravno čitanje da temps oko 20C niža nego što nVidia system monitor rekao da su ..........
Old 10. Ruj 2008, 16:19
Donatorska Grupa

Core 2 Duos gdje su projektirana 70 je apsolutno najviše trebali biti na opterećenje (koje je opasnost temp). Ja bih očekivati dvije stvari:

1. Četvorci vjerojatno će biti donesena u pravilno podnošenje viših temperatura, zbog .. dobro, to je quad
2. A load temperaturi od 63 nije tako loše na bilo C2D, to je malo visoka, ali je oko 65 max Htio žele zadržati okolo.

Ne bih se previše brinuti o tome. Ako ste zabrinuti STIL baciti na nju Xigmatec za $ 20 i pozvati ga na dan.
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "

My System: 日夏子

Procesor (i):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Matične ploče:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memorija:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafička kartica (e):
PNY 8800GTS 320MB
Sound Card:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Tvrdi disk (i):
80GB + 500GB
Optički pogon (e):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Hlađenje:
4x-120mm Yate šunjalo + 200mm top
Network / Internet:
Qwest
Monitor (e):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operacijski sustav (e):
Windows XP + 7
Old 10. Ruj 2008, 17:04
Donatorska Grupa

Pa ja sam taj program izvodi, 6 prolaza, ispričavam se, zaboravio sam koliko toliko ne vidi 10, i moju najveću temps su na 76, 75, 73, i 77. Tako sam ja prženje moj čip? Ja vas je poslao (serverguy) a sati prije nego što sam počela, ali je dobio samo nestrpljiv i otišao naprijed i učini ga, imam SRJ jamstvo lol. Ne znam koliko ih je završilo prođe, ali nakon otprilike 20 minuta I ran temp stvar koja vam je predložena, gdje sam uzimajući moj "vrijednostima". Jezgra temp onda je 75, 70, 73, i 77. Udaljenost je bila 20, 25, 22 i 19.

JA je otišao sa stresom Level 1 koja je maksimalna naprezanja. Ja ništa ne miriše spaljivanje yet. Također sam primjetio da ona jedina regognized 6,87 GB's moje 8 GB-a RAM-a. Što je s tim? Oh, i BTW, ja sam na mom starom računalu tipkati ovaj lol. Jedina stvar, osim Intel pozadini i osnovne stvari sam se izvodi na 'nove' jedan je temp program koji ste povezani.
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.