![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| I właśnie zakończył budowę nowego komputera, i to działa świetnie. Jednakże, mój procesor jest biegu jałowym w środku 50s i uruchomiony około 63 stopni pod obciążeniem. Używam zasobów HSF na Intel Q9550, który I've overclocked 15% akcji V 3.2gHz. Kiedy podejmuje OC poza nią, czas spadku, ale tylko 1-3 stopni, więc zmiana nie stanowi z pewnością ogromne. Nie mam żadnych problemów mających na sobie, ja tylko chcę, aby upewnić się, nie jestem sam na ustalenie szkody w perspektywie długoterminowej. To jest w Antec 900 i nie mam wentylator w przypadku strony, choć jestem rozważa dodanie jednego. Reszta fanów są na średnim ustawienie, a nie obserwować wszelkie zmiany w temp. kiedy korby im szybkie uruchomienie trybu. I've got Best Buy termalne wklej na teraz marką których nie mogę zapamiętać. Mam reseated procesor kilka razy i uzyskać ten sam czas, choć może dać jej jeszcze jedną walnięcie. Więc moje pytania są następujące: 1) Czy muszę być zaniepokojeni tym temp? 2) Co można zrobić na tanie, że pomoże ona niższa? Ja po prostu zużyte stos pieniędzy na tym polu, a ja naprawdę nie może wydać dużo więcej w tej chwili. 15 dolarów - 20 dolarów jest wszystko, co mogę uzasadnić do żony na następny miesiąc lub tak na tym komputerze. 3) Obecnie, w Mobo nie ma wentylatora na jego Heatsink, ale mam jedno mogę dodać. Sprawa jest o temp. 33-35, i wiem, że moja karta graficzna jest gorące, co cranking do przypadku Temp. Jeśli położyć wentylator na ciepło zlew do Mobo, które mogłyby pomóc? Dziękujemy za odpowiedź i pomoc. |
|
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| Cytat:
Yeh, to dźwięk wysokiej. Chociaż nie niebezpiecznych, jej nie idealne. Pierwszą rzeczą jest to, co termalne pasty używasz? Jeżeli naprawdę bardzo tanie rzeczy może to być problemem. Postaraj się, aby niektóre Arctic Silver. Po drugie, jeśli możesz sobie na to pozwolić, starają się dostać Arctic Freezer 7 Pro. Jest to dobry cooler na bardzo skromny budżet (mniej niż 30 dolarów) Pochodzi z dobrej wstępnie stosowane wkleić więc nie musisz wydawać dodatkowych na nowe rzeczy. To powinno dostać swój czas w dół ładnie. Jaki program używasz do odczytywania czasu? Możesz spróbować Real Temp, który jest powszechnie uważany za najbardziej dokładne. Core Temp tendencję do 10 stopni na wysokim poziomie. Wreszcie możesz spróbować dostosowanie napięcia w dół. Auto prawdopodobnie daje mu znacznie więcej niż potrzebuje.
|
| |||
| |||
| Czy na pewno o tym serverguy? I'm uruchomiona Q9450 z tej samej sprawy i mój czas jest zawsze w tym zakresie. I poszukiwanych informacji z wielu osób w kilku miejscach i była pewność, że te są normalne, bezpieczne dla tej serii temps chipów, podobnie jak wyższe temps są normalne, z 9800GX2 GFX karty. I jestem całkiem pewny, że również Intel spec sheets powiedzieć to samo. Już teraz z niczym, ale ta przeglądarka, McAfee, i normalnego Vista crap działa, mój czas jest CPU1: 60, CPU2: 52, CPU3: 50, CPU4: 60 i mój GFX odczytów 63, 60, 61 i 62. Chociaż te odczyty są z mojego NVidia System monitorowania programu, znalazłem ich bardzo kompatybilny do czasu, gdy w BIOSie i wykorzystane do podwójnego sprawdzić je regularnie. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Nigdy nie lubią niech CPU przejść ostatnich 60 stopni przy pełnym obciążeniu. I z pewnością nie chcą bezczynnie w tych temperaturach. Intel nie gwarantuje pełnej 3 roku życia, jeżeli przekracza 70 stopni C. Jeśli na biegu jałowym 60 ish, Nie chciałbym myśleć, co jest na pełnym obciążeniu ![]() Jak o pobieraniu Real Temp http://www.techpowerup.com/realtemp/ I Intel Burn Test http://downloads.guru3d.com/download...9d0f9f96c3bb65 Niech to zrobić około 10 rund i zobaczyć, co się do Twojego czasu. Proszę przestać, jeśli podejście 70!
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Czy to intel burn test nowego po prostu wyszedł z? Czytałem o nim, jeśli jest, albo w artykule zamieszczona tutaj lub na stronie aktualności gdzieś ............ I zostały zastanawiać, jak to było dobre, ponieważ czytałem go (tylko kilka dni temu w większości) i am glad to see you recommend it. Czuję się bardziej komfortowo używając teraz lol. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
10 sekund to jest równe 10 godziny innego stress test najwyraźniej i myślę zgadzam. Przyspiesza OCing partii. To jest post na ten temat zrobiłem http://www.computer-juice.com/forums...program-19010/
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Tak właśnie zobaczyłem, że była o lol i edytować moje stanowisko, że w celu odzwierciedlenia. Za późno teraz. I'll give it gotować wieczorem przed idę do łóżka. Musiałem nieco OC mojego procesora, aby go uruchomić i prawa zostały zastanawiasz o stabilności dziś. Kiedy mówię nieco Mam na myśli bardzo nieznacznie, być może jeden lub dwa ustawienia fabryczne ponad ........ |
|
| |||
| |||
| Święty poop na drążek. Jeśli jestem czytania tego prawa istnieje ogromne różnice w co myślałem były czas i co faktycznie jest czas (w zależności od programu zaproponował serverdude). Jeśli nie masz tego prawa powinno być ujęcie wyników: ![]() EDIT: Ok, I did it right lol. Kliknij obrazek serwera i proszę mi powiedzieć, jeżeli ja jestem poprawnie czytaniu, że czas jest około 20C niższa niż nVidia systemu monitorowania powiedział są .......... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Core 2 duos są inżynierii, gdzie 70 jest bezwzględna najwyższe należy być obciążeniem (to niebezpieczeństwo temp). I oczekiwać dwie rzeczy: 1. Quady prawdopodobnie zostanie wykonane poprawnie wytrzymać wyższe temperatury spowodowane .. dobrze, jest to jeden z czworaczków 2. A obciążenia temperatura 63 nie jest złe, że w każdej C2D, trochę wysoki, ale jest około 65 max I'd chcesz zachować jej okolice. I nie byłoby to zbyt zainteresowanych. Jeśli Stil zainteresowanych rzucisz na niego Xigmatec do 20 dolarów i wzywają go na dobę.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Well I'm uruchomiony ten program, 6 przechodzi, przepraszam, nie pamiętam ile tak nie widzi 10, a mój max temps są na 76, 75, 73 i 77. Więc ja smażenia mój chip? I sent you (serverguy) a po południu przed zacząłem ale dostałem niecierpliwy i po prostu poszedł dalej i zrobił to, mam narybku gwarancji lol. Nie wiem, ile przechodzi zakończyły, ale po około 20 minut w temp. wpadłem, co sugeruje, która jest gdzie I'm getting my "wartości". Rdzeń temp. następnie był 75, 70, 73 i 77. Odległość wynosiła 20, 25, 22 i 19. Byłem ze stresem, który jest na poziomie 1 naprężenie maksymalne. I don't smell coś jeszcze spalanie. Zauważyłem również, że jedynie 6,87 GB regognized na moje to 8 GB pamięci RAM. What's up with that? Oh, and BTW, I'm na moim starym komputerze, wpisując ten lol. Jedyną rzeczą, innym niż Intel i podstawowe rzeczy mi na "nowe" jeden jest temp. program powiązane. |
![]() |
|
| Zakładki |