rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Termalny Wklej - Jak Najważniejsze Is It?

Reply

Narzędzia wątku
Old 6 lutego 2009, 04:02
Członek grupy

Hey everyone.

A jednocześnie temu mój laptop wentylator był zawsze pełen po na 10 minut, i spojrzał na spusty i wszystkiego było pełno kurzu, więc wziął laptopa i poza unscrewed wentylatora, aby uzyskać dostęp, w ten sposób i oddzielone ciepła umywalka i CPU (nie myślenia) i po to zrobił i usunąć kurz i pamiętać o termicznej wklej.

Myślałem, że to naprawdę sprawa wouldnt ponieważ korzystanie z laptopa, bardzo rzadko, ale ostatnio miałem za pomocą laptopa więcej, wentylator jest czasem na pełnych obrotach, ale tylko wtedy, gdy istnieje duże obciążenie procesora CPU i temp ma spiczasty na 75 digrees celcius.

Czy to będzie ok, dopóki nie kupić termalne wklej ciągu 2 tygodni?

Dzięki.

Dawida.
Old 6 lutego 2009, 04:05
Administrator Group

Google speedfan, że powie Ci czasu, który powie Ci więcej niż możemy. :)

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 6 lutego 2009, 07:42
Grupa dawcy

Czy jesteś dobrym umożliwiając przepływ powietrza? nawet laptopa na płaskiej powierzchni jak biurko można jeszcze nieco.
Old 6 lutego 2009, 15:05
Członek grupy

ermm, david whats naszego procesora? core2, penitum M? jej bezzasadnie wysokie, jeśli jest to Core 2 (jej OK dla Pentium M: P). Ale tbh dostać termiczne wklej mój procesor obniżona o 5 - 7 C termalne wklej. Cóż laptopa CPU są przypuszczenia, aby móc uruchomić do 100C, będziesz dobrze ale nadal radzimy uzyskać termalne wklej.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.