по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Reply

Нишка Инструменти
Old 15-ти декември 2008 г, 15:51
Член Група

Напоследък, когато са онлайн игра FPS, компютъра ми е трясък много. Преди това отидох да погледна моя BIOS и забелязах, че моята памет времето е конфигуриран да 5-7-7-20. Моята памет е оценени за 5-5-5-15. Трябва ли да си сменя BIOS настройки, за да съответстват на моите памет времето?
Old 15-ти декември 2008 г, 15:53
Администратор Група

Ако не сте overclocking бих го за авточасти.

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 15-ти декември 2008 г, 23:02
Член Група

Така играя наоколо с времето е за overclocking?
Old 15-ти декември 2008 г, 23:21
Номер на групата

Задаване на клиенти "на това, което на RAM производителят на кутията, толкова дълго, тъй като напрежението е същата, трябва да се оправи. Той няма да направи много за разлика така или иначе tbqh.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "

Моята система: 日夏子

Процесор (и):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Дънната платка:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM памет:
2GB Патриотичния Екстремни Ефективност
Графична карта (и):
PNY 8800GTS 320MB
Звукова карта:
Звук Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (и):
80GB + 500GB
Оптично устройство (а):
2x SATA
Дело / PSU:
ANTEC 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Охлаждане:
4x 120 мм Yate-гмуркач + 200 mm нагоре
Мрежа / Интернет:
Qwest
Монитор (и):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Операционна система (и):
Windows XP + 7
Old 16-ти декември 2008 година, 10:38
Член Група

Звучи добре:)

Какво текущата ми проблем е (имам този проблем от доста време - Направих друга публикация на този някъде преди един месец за computerJuice) е, че компютъра ми е трясък, когато аз съм играят игри. Моята памет (OCZRPR10664GK OCZ жетваря 1066 DDR2 2X2Gb) е предполагам, да се пуска по 2,15 волта с 5-5-5-15 времето. Моят BIOS подразбиране е фиксирана на 1,80 волта при 5-7-7-20. Промених я моята памет изисквания, но компютъра ми започна замразяване в рамките на няколко минути в Left4Dead. Започнах deceasing на напрежението, с нарастване на -0,02 волта. Аз съм в момента съм на 1,96 волта и вече може да продължи ~ 30 минути в Left4Dead.

Това, което сте забелязали, че когато ми напрежение е определена по-горе 2,00 ми цялата система ще се разбием (т.е. в моя компютър ще се замразява и аз ще трябва да извършите сила рестартирате от задържате бутона на захранването в моя случай). Когато моят напрежението е под 2,00, моята игра просто ще блокира и не мога ALT + CTRL + DEL и края на процеса. В допълнение, системата ми изглежда да е по-стабилен, когато ми е по-ниско напрежение. Това предполага да се случи?

Аз съм в момента с молба за помощ относно OCZ Техническа поддръжка форума, но бих искал да получа второ и трето мнение. Техническа помощ каза, че е възможно, че моят съвет е изпращането на повече напрежение в моята памет, която да посоча (I поиска тя да изпрати 2,00 волта, а тя изпраща 2,10 волта). Това обяснение звучи малко странно за мен.
Old 16-ти декември 2008 година, 20:03
Номер на групата

Да, това е много странно, че ако нещо може да бъде по-ниска * * дължи на феномен наречен vdroop. Аз ще поема OCZ не знае това, което говорите, аз вече не разполагат с много вяра в тях, като компания.

Аз ще опитам BIOS проверява за актуализации и reflashing на BIOS. Ако паметта е да се loosened и с по-ниско напрежение да работи правилно и сте в текущата BIOS просто RMA че RAM.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "
Old 19-ти Декември 2008, 11:08
Член Група

Просто накрая се върна към моя дилър и ги замени моята памет за свободно (тя не успя Memtest). След като аз имам нова памет на мястото, аз си актуализиран BIOS и се завтече Memtest и тя мина!

Отидох да играя някои Left4Dead, но след това започнах да се някои наистина развълнуван графика и компютъра ми ще се замразява за няколко секунди в даден момент.
Old 19-ти Декември 2008, 16:42
Номер на групата

Замразяването е известен проблем - опитайте mat_queue_mode 0 в конзолата.
Old 19-ти Декември 2008, 17:48
Член Група

Благодаря. Опитах се, че и тя работи! Игра за един час и не катастрофата:)

Просто се чудех, какво прави този код, влизащи направя?
Old 19-ти Декември 2008, 18:13
Номер на групата

L4D има някои проблеми с мулти-ядрото threading синхронизация, че тя просто се ограничава до една сърцевина. В случай че не виждам спад в FPS процесора, освен ако не е древна.
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc